L

LEUK! MET DEZE DECORATIEVE BOOMSTAM HEB JE ALTIJD PADDENSTOELEN IN HUIS

altijd paddenstoelen in huis - paddenstoelen groeikit - paddenstoelenkweekstammen - decoratieve paddenstoel boomstam

Producten die je eigenlijk niet nodig hebt, maar die stiekem wel érg leuk en handig zijn. Hebbedingetjes waarvan je denkt: ‘waarom heeft niemand hier eerder aan gedacht’. Wij houden ervan. Dus iedere week nemen wij zo’n leuke gadget onder de loep. Deze week: een decoratieve boomstam voor altijd paddenstoelen in huis.

Met deze decoratieve boomstam zit je thuis nooit zonder paddenstoelen >

Nooit meer naar de supermarkt voor oesterzwammen

De oesterzwam: een eetbare paddenstoel met een plat oestervormige hoed, een klein stug steeltje en vooral delicieus van smaak. Héérlijk als vervanger voor vlees, roerbakgerechten, risotto’s of in pasta’s. De paddenstoel is natuurlijk niets voor niets populair. Maar, wat als we zeggen dat je voor minstens drie jaar nooit meer oesterzwammen tekort hoeft te komen?

Met deze decoratieve paddenstoelen boomstam kweek je de zwammen zelf thuis. En daar hoef je echt geen groene vingers voor te hebben! Tover een glimlach op het gezicht van je favoriete paddenstoel liefhebber en geef het als cadeau. Of bewaar het zelf zodat je niet meer voor oesterzwammen de deur uit moet!

Ook handig! Het perfecte borreltafeltje voor jouw picknick >

Decoratieve paddenstoelen boomstam

Het duo, Howard Berk & Todd Pittard, redt recent gekapte espen- en populierenbomen door ze in boomstammen te zagen en te planten in organische oesterzwam sporen. En voila, daar zijn ze dan: de biologische paddenstoelen kweekstammen. Doordat dit allemaal met de hand wordt gedaan, is geen enkele exemplaar identiek.

Wat je nodig hebt om de oesterzwammen te kweken? (Natuurlijk) de paddenstoelstam zelf, water om de boomstam te weken, een donker koele plaats waar je het kan bewaren en een portie geduld. Om de zes weken kun je de paddenstoel kweekstam opnieuw weken, waardoor er elke zes weken een nieuwe lading oesterzwammen voor je klaar ligt. En, dat voor drie jaar lang! Dat zijn flink wat paddenstoelen, een leuke decoratie voor in huis én dat terwijl je espen- en populierenbomen een nieuw leven geeft. Alleen maar pluspunten! Ook leuk: zelf biologische microgroenten kweken >

Nog zo’n leuke gadget: Wijnzeep voor in de keuken & badkamer >

Lekkere paddenstoelen recepten

Nu het geen geheim meer is dat je met Howard Berk & Todd Pittard’s biologische paddenstoelkweek stammen zelf zoete en fluweelzachte oesterzwammen kweekt. Is de volgende vraag: wat voor lekkere gerechten met paddenstoelen maak je dan? We zouden Girls Who niet zijn, als we geen recepten voor je zouden hebben! Wat dacht je van een paddenstoelen tartaar recept of een recept voor coquilles gemaakt van oesterzwammen? Meer gerechten met paddenstoelen vind je hier >

De decoratieve paddenstoelen boomstam koop je hier >