E

EK 2021 OP GROOT SCHERM KIJKEN IN AMSTERDAM: HIER KAN HET

ek kijken in amsterdam - ek kijken op groot scherm in amsterdam - welk cafe zendt ek uit amsterdam - ek kijken in cafe amsterdam - ek op groot scherm kijken amsterdam

Vanaf 11 juni is het dan ein-de-lijk zo ver: we kunnen onze voetbalhelden weer aanmoedigen! Dat kan thuis vanaf de bank, maarrrr nu de terrassen weer open zijn kunnen we hopelijk ook tussen de 1,5-meter menigte en met een ijskoud biertje kijken hoe ‘onze leeuwen’ het doen. Maar waar?! Wij hebben ons door betrouwbare bron laten vertellen dat je bij onderstaande cafés in Amsterdam het EK 2021 op groot scherm kan kijken. Mits de maatregelen het toelaten!

Veel wedstrijden zijn pas om 21:00 gepland, dus natuurlijk is het afhankelijk van de maatregelen of je daadwerkelijk voetbal kunt kijken vanaf het terras. Op het moment van schrijven (23 mei) is amusement op het terras ook niet toegestaan. MAAR! Laten we even van het positieve uitgaan. Als de maatregelen het toelaten, dan kun je de EK wedstrijden hier op groot scherm kijken in Amsterdam >

Café Goos (Rivierenbuurt) – Bij Café Goos op de Maasstraat is het eigenlijk altijd feest, maar voorál als onze toppers op het veld staan. Waar er normaal een grote beamer achterin het café hangt, is eigenaar Len nu iets anders van plan: ‘ik hang twee grote tv’s neer achter het raam, zodat mensen vanuit buiten kunnen kijken’. Als er versoepelingen komen dan kunnen mensen ook binnen genieten van voetbal op een groot scherm.

Arie Amsterdam (Pijp) – als het allemaal kan, ‘gaan we sowieso alle EK-wedstrijden uitzenden’, aldus Danny, van restaurant Arie in de Pijp. Of dat op het terras kan weet hij nog niet, maar mochten de maatregelen het toelaten om binnen open te gaan, bijvoorbeeld met 30 man, dan staat het team paraat. Met twee grote beamers zorgen zij er dan voor dat iedereen de wedstrijd met volle focus kan aanschouwen.

Café Bedier (West) – bij deze gezellig kroeg op de Amstelveense weg zijn ze er – als het mag – hélmaal klaar voor. Er komen sowieso schermen te hangen op het terras, en als het ff kan toveren ze ook de kroeg zelf om tot gezellige voetbalkantine. Snelle service, goed zich en vooral: veel doelpunten van het Nederlands Elftal (hopelijk).

Biertuin (Oost, Centrum, West) – bij de biertuin zit je áltijd goed voor een belangrijke voetbalwedstrijd. Als ze binnen open mogen, dan zal er een gigantisch diascherm hangen die vanuit de hele zaak te zien is. Waarschijnlijk komen er ook schermen op het terras, maar ‘het wordt sowieso een gezellige boel’, aldus een van de medewerkers van de Biertuin. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op een biertje, burgertje en héul veel doelpunten in de Biertuin.

Borrelen in Amsterdam: dit zijn onze favoriete plekken >

Café Kuijper (Oost) – Ook dit café in Oost staan bekend om zijn gezelligheid. Altijd, maar voorál als Ajax speelt. Ook zij zijn van plan alle EK-wedstrijden op groot scherm uit te zenden: ‘Het ligt aan de regels, maar als het mag dan hangen hier 100% zeker hangen hier schermen op het terras’, aldus manager Joost. Check onderstaand filmpje om alvast in de sfeer te komen!

La Cerveccería (Beukenplein) – wij zijn dól op dit fijne restaurant met groot terras op het Beukenplein, dus hopelijk staan de maatregelen het toe, want dan kunnen we ook hier de wedstrijden op groot scherm verwachten.

Meer tips om het EK 2021 te vieren >

Café de Walvis (Spaarndammerbuurt) – Hoewel we het nog niet met 100% zekerheid kunnen zeggen, verwachten we dat Café de Walvis geen wedstrijd aan zich voorbij laat gaan. Als Ajax speelt zit de hele buurt hier klaar met een biertje voor het scherm, dus als de maatregelen het toelaten zullen de EK-wedstrijden ook hier op groot scherm te zien zien.

Richting 11 juni zal er meer bekend zijn over waar, hoeveel schermen en met hoeveel mensen, dus wij zullen dit lijstje ‘EK 2021 op groot scherm kijken in Amsterdam’ absoluut aanvullen met meer fijne cafés en terrassen! Tip? Mail het ons dan.

CategoriesDrankje doen