Z

ZA AMSTERDAM IS DÉ NIEUWE CULINAIRE AANWINST VAN DE HOUTHAVENS

ZA AMSTERDAM - RESTAURANTS IN DE HOUTHAVENS - eten in amsterdam - chique restaurant amsterdam - restaurant za amsterdam

Als je verder fietst dan de Spaarndammerstraat, kwam je tot voor kort geen horecagelegenheid tegen. Nu is er ZA, een internationaal-mediterraans restaurant dat de Houthavens een culinaire push heeft gegeven.

Shared dining

Om maar gelijk met het belangrijkste te beginnen; het eten. Want écht goed eten, daar fiets je gerust voor om, niet waar? Wij vinden van wel!

Het moderne karakter van ZA vertaalt zich in een keuken die zowel authentiek als eigenzinnig is. Bereisde gerechten komen met een Mediterraan hart; team ZA haalt inspiratie over de hele wereld en is niet bang om daarmee te expirimenteren.

Dat willen ze tevens overbrengen naar de gasten, expirimenteren in de vorm van ‘zoveel mogelijk proeven’. Zo krijg je met het Chef’s Menu per gang verschillende gerechten op tafel om met elkaar te delen. Ook wel Shared Dining genoemd, tegenwoordig. Mocht je daar nou niet van houden, dan is er ook genoeg keuze op de uitgebreide menukaart. Wij zijn er hoe dan ook achter gekomen dat vrijwel ieder gerecht een culinair feest is.

Girls Who Tip: de geroosterde bloemkool met eigeel, zongedroogde tomaat en amandelen.

ZA AMSTERDAM - RESTAURANTS IN DE HOUTHAVENS - eten in amsterdam - chique restaurant amsterdam - restaurant za amsterdam Za Amsterdam – restaurant in de Houthavens

Aan en in de bar

Verlaat ZA niet zonder een van hun cocktails geproefd te hebben. Op hun uitgebreide cocktailmenu worden de gasten namelijk helemaal meegenomen op een smakelijke reis door het Mediterrane gebied. Van Griekenland tot Portugal, van Marseille tot Barcelona en langs Rome en Monte Carlo. Smaken vanuit verschillende regio’s zijn terug te proeven in de glazen.

Ook op dit gebied experimenteren ze, door innovatieve bartenders vanuit de hele wereld uit te nodigen om hun beste cocktailrecepten te delen. Meer zin in wijn? Ook aan jullie is gedacht. Met hun brede verzameling aan wijnen pairen ze graag een bijpassende voor naast je mooie borden. En wanneer de zon ondergaat, verschijnen de DJ’s achter de booth.

De leukste plekken van de NDSM-werf >

De uitstraling en inrichting

De inrichting van het prachtige hoekpand aan het water straalt luxe uit, in de positieve betekenis van het woord. Turquoise stoelen van velours en bruin marmeren tafels zorgen voor deze luxe uitstraling, waar het vele hout weer zorgt voor de intieme sfeer. Daarnaast zit je allesbehalve op elkaars lip tijdens het dineren, maar staan de tafels bijna on-Amsterdams ver uit elkaar.

Het restaurant, de grote bar en de kleine private dining Art Room zijn klaargestoomd door Jacco van Wengerden Atelier & Design Studio.

De eigenaren

Het restaurant is opgezet door twee ondernemende heren; Aleksey Belinskiy en Stefano Franco. Stefano werd verliefd op Amsterdam en ging samen met Belinskiy en Rashid het avontuur aan.

De open keuken staat onder leiding van chef Vincent Foppen, een jonge chef met op zijn cv grote namen als Eleven Madison Park in New York en Lysverket in Noorwegen. Hij kwam speciaal terug uit Noorwegen om bij ZA aan de slag te gaan met zijn kookkunsten. Wat er op de borden ligt komt hij trouwens uitgebreid en met veel plezier een tafel uitleggen. Daar houden wij van!

ZA Amsterdam
Danzigerkade 4
020 7470034
za-amsterdam.com