T

TAPASTIJGERS OPGELET: DE BESTE TAPASTIPS VAN BARCELONA!

tapastips van Barcelona. Staat Barcelona op je city-trip lijstje? In dit artikel vind je de lekkerste, gezelligste en meest smaakvolle Tapastips van Barcelona. Een bezoekje aan één of meerdere van deze tapas spots maakt jouw bezoek aan Barcelona af!

Waar ga je tapas eten als je in Barcelona bent? In de zes maanden die ik in heb doorgebracht in de tapas-walhalla, ben ik kritisch naar de Spaanse borrelhapjes gaan kijken. Het aanbod is enorm, maar zo ook het kwaliteitsverschil. Ga jij binnenkort naar Barcelona en wil je goede tapas eten? Houd mijn tapastips van Barcelona dan bij de hand!

CIUDAD CONDAL

Onder mijn tapastips van Barcelona staat deze bij uitstek op numero uno! In deze tapastent op de bruisende hoek van Rambla Catalunya is het áltijd druk. En dat is nou precies wat het zo gezellig maakt. Reserveren kan niet en ga er ook niet vanuit dat je meteen aan kunt schuiven. De wachttijden kunnen variëren van 15 minuten tot een uur. Geloof me als ik zeg dat dat hier helemaal niets uitmaakt! Je kunt een drankje aan de bar bestellen en vervolgens je ogen uitkijken. Waar het ‘wachten-aan-de-bar-systeem’ in Nederland snel mis zou gaan, gaat het bij Ciudad Condal als een geoliede machine. Wat mij ieder keer verbaasde bij Ciudad was dat ik dacht voor en vermogen gegeten & gedronken te hebben, terwijl de rekening uiteindelijk enorm meeviel. Staat alles er wel op? Nee, dat kán niet! Ja, toch wel. 

Laatste tip: bemachtig een tafeltje aan de bar. Niet alleen is dit rete gezelliger (je kunt gebrekkig Spaans-Engels kletsen met de nette obers), ook kun je makkelijk gerechten aanwijzen uit de overvolle tapas-etalage! Bekijk hier hun zeer minimalistische Facebook. Zo zie je maar: niet iedere onderneming is afhankelijk van Social Media!

Sensi bistro

Dit restaurant ontdekte ik in mijn laatste week in Barcelona. Tot mijn grote spijt, want de tapasoriginaliteit en uitmuntendheid heeft mijn hart compleet veroverd. Sensi Bistro is onderdeel van de ‘Sensi-groep’ waar onder ander zusterrestaurants Sensi Tapas en Gourmet Tapas by Sensi onder vallen. Mocht het ene restaurant vol zitten, dan waggel je binnen 5 minuten naar één van de andere locaties in het all-time-favorite Barrio Gothic. Bij Sensi kun je de traditionele aspecten van tapas verwachten, met een vernieuwend jasje eromheen. In de bediening lopen een aantal lekkere mannen, dus dat ik ook wel leuk meegenomen!

Wil je altijd food op je Instagram feed? Deze bourgondische accounts moet je volgen!

La Champagneria aka Can Paixano

Een belangrijk onderdeel van mijn tapastips van Barcelona! Deze platgetikte hotspot waar je zeker niet de enige toerist zal zijn, heeft genoeg charms om dat even te vergeten. In het verstopte ‘no mans land’, tussen de haven, El Born en Barceloneta, zit een champagne-tapasbar die je zeker niet wilt missen. Inderdaad, bar: er zijn geen zitplaatsen, enkel barhangplaatsen. Laat je niet afschikken door het Tl-licht, de witte vloer (van vieze servetjes), en het nors-kijkende personeel. Ook heb je geen énkel idee wat je besteld van het -in het Catalaans, onduidelijk geschreven gele bord- of wat de prijzen zijn. But hey, it’s all part of the experience! De unieke sfeer, de tientallen jamon-poten, het schattige winkeltje aan de achterkant van de zaak en vooral de cava voor € 0,90 per glas maken dit meer dan goed. Het allerbeste van dit allemaal: dezelfde cava en gelijksoortige sfeer is te proeven in ons mooie Mokum. Ik schreef er hier een stukje over!

Een tapastour door La Boqueria

Een bezoek aan deze overdekte Spaanse markt is voor iedere foodliefhebber een culinair feestje. Ondanks de grote hoeveelheid aan toeristen die erop af komt, kun je urenlang rondslenteren in dit verbazingwekkende voedselparadijs. Niet alleen zijn alle producten die de locals inslaan (verse zeevruchten, jamon, specerijen, noten, fruit & groente) aanwezig. Tussen de kleurrijke looppaden door zijn er tientallen tapasbars en cafés waar je kunt stoppen voor een hapje. My stylo: bij élk barretje één gerechtje bestellen. In other words: een tapastour. De een zal tegenvallen en overpriced zijn, over de ander zal je een jaar later nog praten.

Matsuri: Aziatische tapas oftewel sushi

OK met dit restaurant belazer ik het lijstje een beetje, maar ik wil jullie deze tip zo graag meegeven! In Barrio Gothic bevindt zich namelijk een van de (naar mijn mening) allerbeste sushirestaurant van de wereld. Oké vooruit, van Spanje. En dan heb ik het niet persé over het totaalplaatje, maar over de sushi itself. Dit restaurant was tijdens mijn zes maanden in Barca hét medicijn voor mijn heftige sushiverslaving. Mijn karige stagesalaris ging dan ook voor zo’n 50% naar deze remedy, maar dat maakte helemaal niets uit. Aller favorietst: crispy zalmtartaar met limoenzest (zie picca).

Tapastijgers, dit waren mijn tapastips van Barcelona.

Heb je zelf een onmisbare tapastip die zeker in dit lijstje moet staan, of heb je een van de tapastenten bezocht? Laat het me weten via kiki@girlswhomagazine.nl!

CategoriesEuropa