1

11 x KOFFIE, LUNCH, DINER EN APERITIVO IN CULINAIR ROME!

Dingen om te doen in Rome // Hotspots Rome // Lunchen in Rome // Dineren in Rome // Eten in Rome

Rome is niet alleen de stad van overweldigende hoeveelheden cultuur, kunst, mooie gebouwen en geschiedenis. Wij gaan ook vooral naar Rome voor het eten. Want zoals iedere Italiaanse stad heeft ook de hoofdstad van het land een hele eigen invulling van de Italiaanse keuken. Wij zochten de leukste hotspots voor je uit!

Zo wordt het eten in Rome ook wel het eten van de arme genoemd. Daar merken wij overigens niks van, want we hebben geen seconde het gevoel dat we genoegen moesten nemen met minder. Het was een enorme opgave om zoveel mogelijk te proberen en te proeven. It’s a tough job, but someone got to do it… De leukste culinaire hotspots verzamelden we in dit artikel.

Koffie drinken in Rome

In heel Rome (en Italië for that matter) is de koffie natuurlijk goed, maar er zijn wel een aantal adressen waar je echt heen moet als je opzoek bent naar het perfecte kopje espresso, een cappuccino of de favoriet in de zomer: de affogato (een bol vanille-ijs overgoten met espresso).

Vind hier de leukste culinaire activiteiten in Rome >

 Sant’Eustachio il Caffè

Hier staan zelfs de Italianen voor in de rij, dus dat zegt wel wat. Het is bepaald geen hippe koffietent zoals we die hier kennen. En je kunt maar het best blijven staan aan de bar aangezien er weinig tot geen zitplekken zijn, maar dat heeft juist zijn charme. Bovendien maakt de fantastische koffie alles goed.
Google Maps: Piazza di S. Eustachio, 82, 00186 Roma RM, Italië

Dingen om te doen in Rome // Hotspots Rome // Koffie drinken in Rome

Cafe Propaganda

Een heel stuk fotogenieker is het bij Café Propaganda. Ook een espresso zoals we hem hier thuis niet vaak tegenkomen. Deze koffietent geeft je ook een beetje het gevoel dat je in Parijs zit door de Franse bistro stijl, maar dan in Rome. Best of both worlds.
Google Maps: Via Claudia 15, 00184 Roma

Lunchen in Rome

Natuurlijk kun je in Italië lunchen met een broodje. Sterker nog: ook daarin zijn ze natuurlijk weer de beste. Maar stiekem kunnen wij ook heel erg genieten van de Italiaanse warme lunch.

La Panetteria Romana e Spaccio Di Paste

Toegegeven, heel gezellig is het niet per se, maar als je een broodje to go wil (ook heel geschikt voor ontbijt trouwens) ben je hier aan het goede adres. De hele dag worden foccacia’s gebakken dus de kans op een stuk dat nog warm is, is haast 100 procent. Hoef je in ieder geval niet te stoppen met wandelen door de stad.
Google Maps: Via della Lungaretta, 28/31, 00153 Roma RM, Italië

Dingen om te doen in Rome // Hotspots Rome // Lunchen in Rome

Meer hotspots in Rome >

Coromandel

De brunch bij Coromandel is er een waar je van blijft dromen. Wie even helemaal klaar is met pasta en pizza heeft hier ook ruime keuze. En werkelijk alles is lekker.

En hoewel we de charme van die Italiaanse lelijke cafés ook enorm kunnen waarderen is het ook wel eens fijn om ergens te zitten waar het interieur net zo veel liefde heeft gekregen als het eten. Denk fluweel, donkergroene muren en botanisch behang. Als het eten niet al zo lekker was zou dit zeker meehelpen.
Google Maps: Via di Monte Giordano, 60/61, 00186 Roma RM, Italië

Ook leuk: 23 x doen, slapen en eten in Lissabon >

Aperitvo in Rome

Freni e Frizioni

Een bar naar ons hart. Goede cocktails, de perfecte aperol spirtz en misschien het beste nieuws: de aperitivo is een soort all you can eat buffet. Dat klinkt misschien een tikkie ordinair, maar bedenk dat we het hier over Rome hebben dus werkelijk alles is lekker.
Google Maps: Via del Politeama, 4, 00153 Roma RM, Italië

10 x borrelen op zijn best in Amsterdam >

Dingen om te doen in Rome // Hotspots Rome // Lunchen in Rome // Dineren in Rome // Eten in RomeDingen om te doen in Rome // Hotspots Rome // Aperitivo Rome // Eten in Rome

Dineren in Rome

In Rome zit je uiteraard goed voor your typical Italian fix. Pizza en pasta zijn ruimschoots vertegenwoordigd op vrijwel elke menukaart en je hoeft niet bang te zijn dat er ook maar iets is dat niet lekker is.

Als je echt Romeins wil eten kies je voor gerechten met orgaanvlees, pasta carbonara en je mag absoluut niet in het vliegtuig naar huis als je geen carcioffi alla giudia hebt gegeten: Joodse gefrituurde artisjokken.

Deze bijzondere Italiaanse stad wil je niet overslaan >

Osteria Margutta

Een echte aanrader voor die klassieke Romeinse gerechten. Wees dapper en bestel een gerecht met orgaanvlees. Heftig, maar je krijgt er geen spijt van. Ze kunnen het bereiden als de beste. Het restaurant zelf is trouwens ook een attractie zelf. De kitscherige lampjes aan het plafon zijn een gevalletje love it or hate it, maar over de gerechten is gelukkig geen twijfel mogelijk: die zijn fantastisch.
Google Maps: Via Margutta, 82, 00187 Roma RM, Italië

Dingen om te doen in Rome // Hotspots Rome // Dineren in Rome

Bar del Fico

Bar del Fico kreeg het voor elkaar om die echte Italiaanse sfeer te houden, maar wel in een modern jasje. Door het glazen plafon en de olijfboom midden in de zaak heb je het gevoel dat je op een Italiaans plein zit.

Naast wat modernere gerechten ben je hier ook aan het goede adres voor de perfecte pasta en wie het echt gezellig vind kan bovendien blijven hangen voor een uitstekende cocktail.
Google Maps: Piazza del Fico, 26, 00186 Roma RM, Italië

Wanneer brengt jij een city-bezoekje aan deze culinaire hoofdstad? We zijn benieuwd wat je van bovengenoemde hotspots in Rome vond!

 

CategoriesEuropa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *