DO / Weekend tips

10 x DE LEUKSTE PLEKKEN VOOR EEN WINTERSE DATE IN AMSTERDAM

daten in amsterdam - winterse date - date ideeën - leuke dates - originele dates - gezellige dates - leuke dates in amsterdam

In de warmere maanden lijkt het vaak makkelijker om romantische dates te verzinnen. Er zijn veel festivals, mooie terrasjes in de zon en ook het park is een populaire plek. In de winter is het verzinnen van een date wat lastiger. Maar ook in dit seizoen zijn er genoeg leuke plekjes en activiteiten voor een gezellige date. Om jou en je lover ook op de kille dagen een leuk afspraakje te bezorgen vind je hieronder de beste tips voor een date in Amsterdam.

Vind hieronder de leukste ideeën voor jouw perfecte date in de winter, in Amsterdam > 

Een romantische (bos)wandeling

Dat parken nu een minder populaire plek zijn om als date heen te gaan is onterecht. Een romantische wandeling door een park of een bos is namelijk nooit verkeerd en ook nog een het bewijs dat een date helemaal niet duur hoeft te zijn. Trek lekker warme kleren aan en haal samen een frisse neus of laat samen de hond uit (als je die hebt). Heb je zin in een beetje actie en ligt er sneeuw? Neem dan een slee mee. Plezier gegarandeerd!

Winter Wonderland

Het Museumplein wordt in de wintermaanden altijd omgetoverd tot een knusse kerstmarkt met die echte Winter Wonderland feeling (Ice Village). Ook op veel andere locaties in de stad zijn soortgelijke kerstmarkten te vinden. De gezellige verlichting en versiering zorgt voor een romantische sfeer in deze koudere maanden en je kunt er van alles beleven zoals schaatsen of glühwein en warme chocomel drinken.

7 x Kerstmarkten in de buurt van Amsterdam >

Zen in de Spa

Misschien niet geschikt voor de eerste date, maar wanneer je elkaar al wat langer kent is dit een super ontspannen en rustgevende date. Geniet samen van een massage, duik lekker een warme sauna in of trek de stoute schoenen aan en ga samen een hottub in. Buiten vriest het dan misschien, maar binnen (of buiten in de hottub) voelen jullie de warmte van de spa en elkaar. Hier vind je een lijstje met lekkere spa’s in Amsterdam >

Interactief uit eten: hier nóg originele tip voor jouw  date >

Ga naar een spelletjescafé

Geen zin om de kou in de gaan? Ga naar een spelletjescafé of een van de arcade hallen in de stad en daag elkaar uit voor een kleine competitie. Je zult zien dat het kind weer in jullie naar boven komt en je kunt meteen zien of jouw date een beetje fanatiek is. Spreek bijvoorbeeld af dat de verliezer een drankje moet halen of de volgende date moet verzinnen. Heb je gelijk garantie op een volgende afspraakje.

12 x spelletjescafés in Amsterdam >

Cheesy dinner

Omdat ‘gewoon’ uiteten een beetje standaard is kan je het een keer over een andere boeg gooien en kiezen voor kaasfondue. Het is misschien niet de meest chique date maar perfect voor als het wat kouder is en er hangt altijd een cosy sfeertje.

Ook leuk: 7 x overdekte foodmarkten in Nederland >

Stad van de lichtjes

Elk jaar zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers. Vanaf eind november tot en met de derde week van januari kan je samen met je date genieten van de ontwerpen die de stad verlichten. Je kunt dit het beste doen door een rondvaart tour te boeken en als je zin hebt om iets actiever te zijn is er ook een wandeltour.

Een kroegentocht door Amsterdam

Leuk voor als jullie beiden van een (speciaal)biertje houden: een kroegentocht langs de oudste kroegen van Amsterdam. Een stukje nostalgie én een leuke manier om de stad te (her)ontdekken. Wij hebben een wandeling voor je uitgestippeld >

Met welke activiteit jij je date gaat verrassen? 

 

 Gerelateerde artikelen