DRINK / Drankje doen

DRANKJE DOEN IN HAARLEM: 15 x DE GEZELLIGSTE KROEGEN & CAFÉS IN HAARLEM

bar - cafe - haarlem - culinaire hotspot - restaurant haarlem

Van bruin café tot hippe kroeg: in de bourgondische stad Haarlem het kan allemaal! Wist je bijvoorbeeld dat Haarlem de meeste vermeldingen heeft in de café top 100? Uitgebreid borrelen, even een borrel op een terras, een speciaalbiertje in een bruine kroeg of een cocktail in een fancy bar. Hier moet je zijn voor een drankje in Haarlem.

Hieronder vind je de gezelligste plekjes in Haarlem om drankjes te doen > 

In den Uiver 

In den Uiver stamt al uit 1981 en is een van de oudste kroegen van Haarlem. Deze kroeg is ingericht als proeflokaal en het team van In den Uiver neemt je graag mee op reis naar de wereld van dranken en hapjes (net als zijn jongere zusje De Uiver). Bij café In den Uiver hangt een relaxte jazzy sfeer.
In den Uiver >

De Uiver

Het zusje van bovenstaand café is erg bekend bij de bierliefhebbers. Ze hebben hier maar liefst 40 wisselende bieren op de tap en het barpersoneel doet er alles aan om het biertje te tappen dat het beste bij jou past. Het barpersoneel én de fijne sfeer maakt dit café in Haarlem toegankelijk voor iedereen. Het staat dan ook niet voor niets op de 10e plek in de Café Top 100.

Koops

Café Koops is een echt begrip in Haarlem. De gastvrijheid en authentieke sfeer zorgen ervoor dat nieuwe gasten zich er net zo welkom voelen als de vaste gasten. Ook leuk: het café organiseert vaak activiteiten, zoals de jaarlijks terugkerende krab-kreeft-oesteravond.
Café Koops >Ontbijt, lunch of diner in Haarlem? Vind de beste tips hier >

‘t Kantoor

Een ander bekend café is ‘t Kantoor. Bij binnenkomst zie je een bordje met “Binnen zonder kloppen” op de deur waardoor je je meteen welkom voelt. Ook binnen zie je veel kantoorelementen terug. Het café straalt veel warmte uit en is vaak gezellig druk.
’t Kantoor >

Het Wapen van Bloemendaal

Wat meteen opvalt wanneer je hier naar binnen stapt zijn de oude muurschilderingen. Grappig om te weten: de schilderingen uit 1900 werden pas in 1988 ontdekt toen ze achter 7 lagen behang vandaan kwamen. Niet alleen in het koude seizoen, maar ook ‘s zomers sluit je hier graag je dag af bij de ondergaande zon op het knusse terrasje aan de voorkant.
Het wapen van Bloemendaal >

Jopenkerk

Maak in dit café kennis met de verschillende Jopenbieren in allerlei smaken. Ook leuk: bestel een proeverijtje van drie bieren en ontdek waar je favoriet. Achter ieder vers getapt biertje zit we een bijzonder verhaal. Jopen heeft ook een lekker uitgebreide borrelkaart met van alles wat.
Jopenkerk >

Wijnbar Viqh 

Voor de wijnliefhebbers van Haarlem ben je hier aan het juiste adres. In de oude woning van Frans Hals (en Rijksmonument uit 1895) aan de Grote Markt vind je wijnbar Viqh. Viqh heeft wel 120 verschillende soorten wijn van top kwaliteit. Je kunt hier alles lekker proeven onder genot van een borrelhapje en zo leer jij zeker je favoriete wijn(en) kennen.
Viqh >

Dodici

Dodici is de perfecte plek om je over te geven aan de Italiaanse dolce vita. Op de menukaart staan veel kleine bites, snacks en charcuterie. Een top combinatie met de lekkere wijntjes en cocktails die je er kunt drinken. Erg leuk hier: aan de meeste tafels bij Dodici zit je hoog!
Dodici >

Diga

Diga is een hele leuke plek om een drankje te doen in Haarlem! Borrelen kan hier aan de grote lange bar en de tafels voorin worden ook soms vrijgehouden voor het genieten van een bijzondere cocktail, lekkere G&T of een mooie Italiaanse wijn. Het personeel helpt je graag bij het uitzoeken van een fles, maar dat mag je ook zelf doen – in de fantastische ‘Digateca’.
Diga >

cafe - bar - haarlem - hotspot - dagje haarlem - drankje doenDrankje doen in Haarlem // Cafés in Haarlem // Bars in Haarlem // Kroegen in Haarlem // cocktailbar Haarlem // hotspots Haarlem

ML in Haarlem

De bar van ML is voornamelijk bedoelt voor de namiddag. Deze bar is onderdeel van het hotel maar dit voelt zeker niet zo aan. Je krijgt hier lekkere borrelhapjes, een goed glas wijn of bier van de tap. Ook hier is er ook een uitgebreide cocktailkaart met voor ieder wat wils.
ML in Haarlem >

Monsieur Rouge

Zin om bourgondisch te borrelen in Franse stijl? Dit doe je bij Monsieur Rouge. Ze hebben veel hapjes om lekker met elkaar te delen zoals een charcuterie, gehaktballetjes in huisgemaakte tomatensaus, sardines op brood en een kaasplank.
Monsieur Rouge >

Waterline

Bij deze cocktailbar (en overdag koffiezaak) krijgt elke cocktail enorm veel aandacht. Zo maken ze bijvoorbeeld zelf hun eigen infusions. Ze gebruiken daarbij alleen ingrediënten van het seizoen en halen deze zoveel mogelijk bij lokale leveranciers. Vaak werken ze met gins van een limited release om net even die extra smaak te bieden.
Bar Waterline >

Ook leuk: de leukste kroegen en cafés voor een drankje in Den Haag > 

Five Brothers Fat

Bij deze Champañaria drink je Spaanse cava op z’n best: wit, rosé, per glas of juist per fles, en in allerlei prijscategorieën. Naast alle cava kun je ook verschillende wijnen, cocktails en Sangria bestellen. Lekker naast de Spaanse happen die ze hier serveren!
Five Brothers Fat Haarlem >

Bar Wigbolt

Cocktails hebben in deze cocktailbar namen zoals Haarlemse Mule, Can Kenau Martini en Bob’s cup of tea. Bij Wigbolt hebben ze wel 100 verschillende wodka’s en barst het van de whisky’s, bieren, gin, wijn en jenever. Bestel hierbij een heerlijk kaasplankje of een Kenau’s plankje.
Bar Wigbolt >

Brasserie Van Beinum

Deze knusse en hippe brasserie is te vinden op een bruisende locatie in Haarlem, het ‘Klokhuisplein’. Van Beinum bevind zich in de voormalige gelddrukkerij Joh. Enschede en het is misschien wel een van de mooiste monumentale horecapanden van de stad.
Brasserie van Beinum >

En in welke hippe bar of gezellige kroeg schuif jij aan voor een borrel in Haarlem?

[instagram-feed]Gerelateerde artikelen