D

DRANKJE DOEN IN UTRECHT: 15 x GEZELLIGE KROEGEN EN CAFÉS

kroegen urecht - cafe utrecht - drankje doen utrecht - terras utrecht - bier utrecht - leuke tentjes utrecht - drinken utrecht - bar utrecht

In Utrecht heb je het allemaal: van bruin café tot hippe kroeg. Uitgebreid borrelen, even een drankje op een terras of een speciaalbiertje in een bruine kroeg. De Domstad zit vol met toffe tentjes waar je na een lange dag lekker neer kan ploffen. Hier vind je leuke kroegen en cafés.

Hieronder vind je de gezelligste kroegen en cafés in Utrecht > 

1. Bierlokaal De Luifel

Bij Bierlokaal De Luifel werken ze samen met duurzame brouwerijen, waaronder Lowlander. Sinds kort is ook de kaart aangepast. Er staan nu nog meer vega en vegan gerechten en snacks op – voor ieder wat wils dus!
Google Maps: Neude 35-36, 3512 AG

2. De Vingerhoed

Eetcafé De Vingerhoed is te vinden op één van de mooiste plekjes van Utrecht, tussen het Wed en de Oude Gracht. Er heerst een gastvrije sfeer en de borden zijn altijd goedgevuld. Ook zijn er zat speciaal biertjes om uit te kiezen.
Google Maps: Donkere Gaard 11, 3511 KV

10 x Vegan restaurants in Utrecht voor lunch & diner >

3. Café De Stad

De Stad is een klein bruin café in Utrecht, met een lange bar, een podium en een fijn terras. Als er niet iemand optreedt, hoor je op de achtergrond de langspeelplaten spelen.
Google Maps: Lange Jufferstraat 58, 3512 EE

4. Belgisch Biercafé Olivier

Bourgondische gastvrijheid, goed comfortfood en heel veel speciaalbier: daar draait het om bij Belgisch Biercafé Olivier. Elke maand is er ook een wisselend bier van de maand – genoeg reden dus om eens in de zoveel tijd iets nieuws te proberen.
Google Maps: Achter Clarenburg 6A, 3511 JJ

5. Bar Josefien

Bar Josefien is speciaal voor grote groepen. De ruimte is gemaakt voor 60 tot wel 100 man. Of het nu een afstudeerborrel, bedrijfsfeestje, verjaardag, vrijgezellenfeestje, pubquiz, of een andere gelegenheid betreft, Bar Josefien has you covered.
Google Maps: Voorstraat 96, 3512 AV

6. Theatercafé De Bastaard

Al sinds 1984 wordt het café uitgebaat door dezelfde eigenaars, opgezet volgens de Twentse overtuiging ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. Bovendien heeft het een mooi verborgen tuinterras.
Google Maps: Jansveld 17, 3512 BD

31 x Toffe activiteiten in Utrecht om te doen >

7. De Postillon

Op de brug onder de groene luifels aan de Oude Gracht vind je café De Postillon. Het is een populair plekje, maar dat noemen we gezellig druk. Je kijkt uit over de bootjes terwijl je van een goed koud glas bier geniet – ideaal.
Google Maps: Lijnmarkt 50, 3511 KJ

8. Café Tilt!

Bij café Tilt! staan op de menukaart meer dan 50 bieren en natuurlijk lekker eten uit eigen keuken. Maar niet alleen daarvoor kom je langs. Ook de spelletjeskast puilt uit. Ga dus lekker Pim Pam Petten, Kolonisten, Mens Erger je Nieten, schaken, scrabbelen en meer.
Google Maps: Lange Jufferstraat 62, 3512 EE

9. Café Marktzicht

Iets buiten de winkelstraten vind je café Marktzicht. Dit knusse café heeft zijn naam te danken aan de lapjesmarkt die eens in de zoveel tijd voor de deur staat. Hier kun je genieten van een kop thee met appeltaart, maar ook van volle biertjes en borrelhapjes.
Google Maps: Breedstraat 4, 3512 TW

10. Nieuwe Dikke Dries

Niet de Oude Dikke Dries, maar de Nieuwe Dikke Dries op het Oudkerkhof – om het lekker simpel te houden. Dikke Dries is een begrip in Utrecht, dus als je een dagje uit bent, is het zeker een must.
Google Maps: Oudkerkhof 36, 3512 GL

10 x Grote terrassen in Utrecht met veel ruimte >

11. Café Orloff

Behalve Villa Orloff tegenover de stadsschouwburg waar je heerlijk kunt dineren, vind je Orloff verderop in de stad als café. Het heeft een enorm terras rondom het pand, maar neem ook zeker even een kijkje binnen.
Google Maps: Donkere Gaard 8, 3511 KW

12. Daen’s Café

Daen’s is een concept store midden in hartje Utrecht. Naast een heerlijk café vind je hier ook een greenhouse en hotel. Bovendien koop je er niet alleen lekkere broodjes, maar ook fashion en interieur hebbedingetjes.
Google Maps: Korte Minrebroederstraat 13, 3512 GG

13. Poolcafé Hart Van Utrecht

Eens iets anders proberen dan een ‘gewone’ kroeg? Ga dan eens lang bij een poolcafé. De zaak is onlangs compleet gerenoveerd en bestaat uit 12 professionele pooltafels. Ook is het menu sindsdien uitgebreid met een ruimere keuze aan bieren, wijnen, cocktails, shotjes en hapjes.
Google Maps: Ganzenmarkt 16B, 3512 GD

14. Café Voortuin

Aan het begin van de Voorstraat, uitkijkend op de Neude, ervaar je een warm welkom in de ontspannen sfeer van de Voortuin. Naast lekkere wisseltapbiertjes kun je hier zelf eten meenemen. Mocht je dus zin hebben om uit te gaan, maar voor een lager budget: café Voortuin helpt je uit de brand.
Google Maps: Voorstraat 4, 3512 AM

15. Café ’t Neutje

Van student tot senior: heel Utrecht voelt zich thuis bij café ’t Neutje. Je vindt er mega veel sepciaal bieren. Om die overzichtelijk te maken, hebben ze routes gemaakt die jouw weg langs bepaalde biertjes leiden. Ga je voor de Safaritocht? Of juist voor de Avondwandeling?
Google Maps: Neude 30, 3512 AG

Welk café of welke kroeg in Utrecht ga jij een bezoekje brengen?

CategoriesDrankje doen