W

WAT TE DOEN IN DE JORDAAN? 10 x BIJZONDERE ACTIVITEITEN

streetart wandeling jordaan - jordaan - wandeling jordaan - kusntwandeling jordaan - coronaproof uitje amsterdam - coronaproof activiteit amsterdam - de jordaan - kiki bosman

De Jordaan, de parel van Mokum. Een buurt was ras-Amsterdammers samenkomen, waar maandelijks nieuwe hotspots openen én waar ontzettend veel te zien en doen is. Wat te doen in de Jordaan? Wij zochten het uit en hebben de activiteiten in de Jordaan onder elkaar gezet.

Maak een street art wandeling door de Jordaan

De Jordaan zit vol met prachtige muurschilderingen, mooie gevels en (verstopte) kunst. Tijdens de Street Art Speurtocht door de Jordaan kom je het allemaal tegen. Nog leuker: je gaat er op een interactieve manier naar op zoek. Onderweg speel je spelletjes, leer je meer over de buurt en geniet je van wat lekkers te eten en te drinken. Perfect voor een originele date, met collega’s of met de kids. Het tasje met alle benodigdheden bestel je hier en haal je vervolgens op een dag naar keuze op bij hotspot Mr. Mokum.

Meer dingen om te doen in de Jordaan onder de foto >

coronaproof activiteiten amsterdam - activiteiten amsterdam corona - leuke coronaproof dingen om te doen amsterdam - wat te doen amsterdam corona - lockdown amsterdam activiteiten

Haal je lokale boodschappen op de Noordermarkt

Niets zo leuk dan in de open lucht rondstruinen op de markt. Iedere zaterdag wordt de Noordermarkt in de Jordaan omgebouwd tot een gezellige markt waar je zowel tweedehands spulletjes als allerlei lekkernijen kunt halen. Voor directe consumptie of voor thuis. Op maandag heb je ook nog de vlooienmarkt waar je vintage parels op de kop kunt tikken.

Meer leuke weekendmarkten in Amsterdam >

Bezoek een van de 5 musea in de Jordaan

Een van de belangrijkste plekken in de Jordaan is het beroemde Anne Frank Huis, waar men het achterhuis kan bezoeken en het dagboek kan zien. Maar, er zijn nog meer bijzondere musea in de buurt, zoals bijvoorbeeld het woonbootmuseum. Hier vind je onze 5 favorieten >

Ga uitgebreid lunchen op het terras

In de Jordaan is altijd iets te zien. Of het nou de levendige markt is, toeristen die moeite hebben met fietsen of draaiorgels die voorbij komen. Nog leuker dan terrassen in de Jordaan: lunchen op een terras in de Jordaan. Dat kan bij deze leuke restaurants >

een ode aan het terras - favoriete terrassen nederland - leukste terras nederland

Bewonder een van de Jordanese hofjes

Hofjes. We hebben ze altijd al fascinerend gevonden. Het zijn groene, verrassende en intieme plekken middenin de levendige stad die een oase van rust vormen. ‘U wordt vriendelijk verzocht niet te schreeuwen’, staat er vaak. Dat je het even weet 😉 Vul in je Google Maps het Hofje van Brienen, Zo’n hofje en het Raepenhofje in en maak er een mooie wandeling van. Misschien twijfel je of je naar binnen mag, maar echt: het is toegestaan.

Doe een rondleiding & proeverij bij A.van Wees Distilleerderij de Ooievaar

De sfeer en de geur in oude Jenever distilleerderij opsnuiven, de ketels van dichtbij bewonderen, een rondgang maken langs de fusten in de lagerkelder en het verhaal achter gedistilleerd horen? Dat kan bij Proeflokaal A. van Wees. Ze zijn geen museum of toeristische attractie, maar willen wel laten zien ‘where the magic happens’. Neem even contact op om een rondleiding in te plannen.

Meer bijzondere activiteiten in Amsterdam >

Ga aan de bar hangen bij een van de oude kroegen in de Jordaan

Een half uurtje in een van de bijzondere, bruine kroegen in de Jordaan en je bent waarschijnlijk 5 leuke anekdotes rijker. Portretten van Hazes aan de bar, een geblondeerde gastvrouw met panterprint, kroonluchters aan het plafond, je maakt het allemaal mee de leukste kroegen van de Jordaan.

Bezoek een van de leukste antiekwinkeltjes

Wist je dat je in deze altijd levendige wijk ook terecht kunt voor een goede antiek hunt? Zo vind je in een prachtige monumentaal winkelpand, midden in het district Nostalgia & Curiosa Amsterdam, waar je mooi pronkstukken scoort die nog nét zijn gered van de sloophamer uit hotels, kerken en palazzo’s. Hoe tof is dat?!

Proef de beste appeltaart van Amsterdam

Winkel43 in de Jordaan staat onder Amsterdammers bekend als dé plek om appeltaart te eten. Op het terras kijk je op de maandag uit op de Noordermarkt en op de lapjesmarkt in de Westerstraat. Het zonnige terras in dit stukje Amsterdam is de perfecte plek om te genieten van een zoete traktatie met koffie.

Geniet van Jordanese gezelligheid in Café Nol

Een activiteit in de Jordaan die je eigenlijk niet mag missen is borrelen bij het beroemdste café van de Jordaan. ‘Café Nol altijd lol’, en zo is het. Kom vroeg (ze openen om 21:00) of geniet van een afzakkertje aan het einde van de avond. Bij familiebedrijf Nol wordt er meegezongen op Hazes en vind je alles wat in een bruine kroeg hoort: van tafelkleedjes tot ouderwetse stapelglazen.

En, welke van deze activiteiten en bezienswaardigheden in de Jordaan zet jij op je lijstje? Have fun!

CategoriesWeekend tips