5

5 x LEUKE MUSEA IN DE JORDAAN

leuke musea jordaan - musea jordaan - museum jordaan - museum in jordaan - anne frank huis - anne frank museum - bijzondere musea amsterdam

Onze hoofdstad barst van de musea, namelijk zo’n 75! Ook in de Jordaan zijn er een aantal te vinden. Een bezoek aan een museum plannen in een van de gezelligste wijken van Amsterdam? Hieronder vind je 5 leuke musea in de Jordaan om naartoe te gaan.

Vind hier 5 leuke musea in de Jordaan >

Woonbootmuseum

Een bezoek aan dit museum is het perfecte moment om het leven aan boord van een woonboot in Amsterdam mee te maken. De locatie op de Prinsengracht aan de rand van de Jordaan zorgt voor een prachtig decor van het historische museumschip. Het vrachtschip is omgebouwd tot een woonboot, voorzien van authentiek schippersverblijf met bedstee. 
Hoewel het nu niet meer bewoond is, lijkt het alsof de bewoners alleen even weg zijn voor een boodschapje.

Anne Frank Huis

De belangrijkste plek in de Jordaan en een echte klassieker is het beroemde Anne Frank Huis, waar je het achterhuis kan bezoeken en het dagboek kan zien. Je krijgt de mogelijkheid om je helemaal in te leven bij wat de familie Frank en dan vooral Anne heeft moeten meemaken. Dagelijks staan er lange rijen toeristen te wachten om hier naar binnen te mogen.

Zin in een drankje na het museum? Vind hier de leukste kroegen in de Jordaan >

Het Tulpenmuseum


Het idee om een tulpenmuseum te beginnen werd geboren in de kroeg in Burgervlotbrug. Hier kregen een paar bollenkwekers het idee om buitenlandse toeristen naast een rondleiding door het museum ook bloembollen te verkopen. Het kleine museum vertelt de geschiedenis van de tulp, die veel spannender is dan je zou denken, en laat zien hoe de teelt van tulpen in zijn werk gaat in Nederland.

Het Pianolamuseum 

Het Pianolamuseum is een van de kleinste musea van Amsterdam en te vinden in het voormalige politieposthuis nr. 30 uit 1905. In het museum staan allerlei pianola’s en reproductiepiano’s. Hier vind je informatie over de geschiedenis en de werking van de instrumenten. Regelmatig zijn er concerten in het museum, waarin een speciaal aspect van de pianolamuziek gepresenteerd wordt. 

G. Perlee Draaiorgelmuseum

Wie draaiorgels zegt, zegt de Firma Perlee; het wereldberoemde orgelbedrijf. Sinds 1932 is Perlee gevestigd op nummer 119 in de Westerstraat. In het museum vind je een collectie van draaiorgels en pierementen. Een ervaren orgelkenner leidt je rond langs verschillende pronkstukken. Je leert hoe de orgelboeken in het instrument worden gezet en je krijgt les in het orgeldraaien. Dat dit niet makkelijk is, merk je vanzelf…

En, welke van deze musea in de Jordaan bezoek jij als eerste?

CategoriesWalk & Visit