5

5 x RESTAURANTS MET EEN TERRAS IN DE JORDAAN

een ode aan het terras - favoriete terrassen nederland - leukste terras nederland

Urenlang genieten van een lichte rosé of koude speciaal biertjes in onze handen en heerlijke borrelhapjes op tafel! Terrassen, het is ondertussen een werkwoord geworden. En waar is de sfeer beter dan in een van de oudste buurten van de stad? Nergens! Hieronder vind je 5 restaurants met een terras in de Jordaan.

Op zoek naar een fijne plek om te genieten van het weer? Vind hier 5 restaurants met een terras in de Jordaan >

La Oliva Pintxos y Vinos

Pintxos en heerlijke gerechtjes uit de Noord-Spaanse keuken vormen hier een uniek culinair concept in hartje Jordaan. Gastvrijheid, persoonlijkheid en mooie Spaanse wijnen maken jouw avond hier compleet. Het terras hier is niet groot maar je kunt hier lekker mensen kijken!
La Oliva Pintxos y Vinos >

Restaurants Domenica

Uit eten met uitzicht op de Noordermarkt? Bij Domenica geniet je van een kleine maar fijne kaart, met daarop bijvoorbeeld Italiaanse klassiekers zoals pasta carbonara, maar ook niet-Italiaanse gerechten komen voorbij. De menukaart wisselt dagelijks en is afhankelijk van seizoensproducten en van ‘wat leveranciers te bieden hebben’. Je kunt hier dus gerust wekelijks terugkomen 😉

Ook leuk! Vind hier de fijnste verwarmde terrassen van Amsterdam >

Toscanini

Lekker Italiaans dineren op het terras in de Jordaan? Bij Toscanini zit je goed. Bij deze eeuwige favoriet komen de gerechten uit de regionale keukens van Italië, vaak klassiek uitgevoerd, vaak ook met een eigen “twist”. Met de bijpassende wijn zit het hier ook goed: Toscanini heeft, op champagnes na, een volledig Italiaanse wijnkaart, met vele verborgen pareltjes van kleine producenten

Café-restaurant Winkel 

Deze spot aan de Noordermarkt in de Jordaan staat bekend om hun heerlijke appeltaart. Op het terras kijk je op de maandag uit op de Noordermarkt en op de lapjesmarkt in de Westerstraat. Het zonnige terras in dit stukje Amsterdam is de perfecte plek om te genieten!
Winkel >

Café Parlotte

Hier vinden ze mooie wijn, lekker eten, maar vooral ook de gezelligheid van samen een avond (of middag) doorbrengen op een fijne plek heel belangrijk. De Parlottedog (hotdog) is een soort begrip geworden in de stad en deze wil jij natuurlijk het liefste proeven op het terras in de zon!
Café Parlotte >

En, bij welke van deze restaurants met een terras in de Jordaan ga jij binnenkort genieten van het weer?

CategoriesDrankje doen