W

WAT TE DOEN IN EINDHOVEN: 10 x ORIGINELE ACTIVITEITEN

Leuke activiteiten Eindhoven - Uitjes Eindhoven - Wat te doen in Eindhoven

Eindhoven de gekste? Eén ding is zeker: er zijn té gekke dingen te doen als je een dagje in de Noord-Brabantse stad bent. Van leuke musea tot foodhallen en van bierbrouwerijen tot spellen door de hele stad. Dit zijn 10 leuke activiteiten in Eindhoven.

Ga jij een dagje naar Eindhoven? Dan zijn dit 10 hele leuke uitjes in Eindhoven waar je uit kunt kiezen! >

Leuke hotels in Eindhoven

Als jij een lekker weekendje naar Eindhoven gaat in plaats van enkel een dagje, moet je natuurlijk ook in een gezellig hotel slapen! Naast wat te doen in Eindhoven hebben we daarom ook alvast leuke hotels voor je op een rijtje gezet:

  1. NH Collection Centre: in dit superior 5-sterren hotel lig je op comfortabel bedden, word je wakker met uitzicht op de stad, overnacht je in ruime kamers met alles erop en eraan (zelfs een badkuip in de kamer, zodat je kunt badderen met uitzicht & een bureau waar je met uitzicht kunt werken). En hoef je het hotel niet uit voor een gastronomische beleving in het restaurant op de 13e verdieping, VANE. Do we need to say more?
  2. Hotel The Match: al jaren een populair kleurrijk retro hotel in het centrum van Eindhoven, met een gezellige bar op de begane grond.

Na de afbeelding vind je leuke activiteiten om te doen in Eindhoven >

1. Bezoek de destilleerderij

Een hele populaire én leuke activiteit in Eindhoven is het bezoeken van Bottle Distillery, een destilleerderij waar ze al jaren gin, rum, brandy, wodka én likeur maken. Aan de Kanaaldijk in de oude Campinafabriek kun je er voor tours en workshops terecht. De begeleide tour door de destilleerderij kost €14 euro, een gin-workshop doe je er voor €45 euro (+ je krijgt de fles gin die je hebt gemaakt mee) en de Rum-masterclass is even duur, ook €45 euro!

2. Ga naar het Motion Imagination Experience

Op zoek naar unieke uitjes in Eindhoven? Motion Imagination Experience is precies dát, namelijk een soort interactief museum. Daar beloven ze je mee te nemen in een verbeeldingswereld waarmee je aan de realiteit ontsnapt, door je te prikkelen met licht, interactie en geluid. Een unieke ervaring om al je zintuigen even lekker te prikkelen én coole Insta foto’s te maken.

Meer leuke activiteiten in Eindhoven vind je onder de foto >

3. De Sint-Catharinakerk bekijken

In de binnenstad van Eindhoven aan het Catharinaplein kun je de Sint-Catharinakerk bezoeken. Misschien niet eenvan de dagvullende uitjes in Eindhoven maar zeker de moeite waard om eens binnen te lopen als je toch al in het centrum van Eindhoven bent voor een van de andere leuke activiteiten uit de lijstje! Let op, de kerk is op maandag en zondag gesloten voor publiek.

4. Ga een vorkje prikken bij VANE restaurant & Skybar

Van al deze leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Eindhoven krijgen we natuurlijk trek. Onze tip? Reserveer een tafel bij VANE restaurant in het NH Collection hotel, neem de lift naar de 13e verdieping. En laat je verrassen door de bijzondere smaakcombinaties die Executive Chef, Carlo Chantrel, op de borden tovert. Dit in combinatie met prachtig uitzicht over het centrum van Eindhoven. Reserveer hier >

Voor wie niet genoeg krijgt van het uitzicht (dat snappen wij maar al te goed), kun je verder borrelen in het prachtige Skybar. Eén trap verder omhoog en je stapt in een stijlvol ingerichte bar (met terras). Met ruim vier bladzijden aan unieke cocktails, borrel bites en uitzicht over de stad kun je hier makkelijk heel de avond doorbrengen.

Girls Who heeft

5. Maak een wandeling door de binnenstad

Als je de stad nou eens écht wil leren kennen en je niet alleen maar door de winkelstraten wil struinen, dan kun je een leuke wandelroute uitkiezen. Door één keer te googelen vind je tientallen leuke wandelplannen door Eindhoven.

Extra leuk: bij de meeste kun je extra informatie lezen over waar je je op dat moment bevindt en welke geschiedenis achter specifieke panden schuilgaat. Extra tip als je in je eentje wandelt: luister naar de Typisch Eindhoven Podcast op Spotify om nog meer over de stad en de mensen die er wonen te weten te komen!

Hapje eten? Dit zijn 5 leuke en gezonde hotspots in Eindhoven >

6. Speel een stadsspel met (of tegen) je vrienden

Ben je een dagje in Eindhoven met je vriendengroep en houden jullie wel van een spelletje? Speel dan een van de populaire zelf begeleide stadsspellen! Bijvoorbeeld het GPS-spel dat bij het Centraal Station begint en je door het hele stadscentrum stuurt voor opdrachten. De meeste stadsspellen in Eindhoven kosten ongeveer €20 euro per team en speel je via speciale apps.

7. Doe een escape room met vrienden

Is het druilerig weer op de dag dat jij met vrienden Eindhoven in wilde gaan? Doe dan een Escape Room met z’n allen! In hartje centrum bevindt zich een prijswinnende Escape room die je vanaf 2 personen tot wel 8 personen kunt doen voor gemiddeld €125 euro per groep. Je kunt er achteraf zelfs een lekker hapje blijven eten om in de sferen te blijven.

8. Bezoek de bierbrouwerij

Voor de bierliefhebbers is een perfect uitje in Eindhoven om naar dé Stadsbrouwerij van Eindhoven, 100 Watt, te gaan. Neem een kijkje tussen de biervaten en tanks met een rondleiding en vervolg de middag met een gezellige 2 uur durende bierproeverij. Na de middag ben jij pas een echte bierspecialist om over op te scheppen.

Meer leuke activiteiten in Eindhoven zie je onder de foto >

9. Bezoek het Philips Museum

Je denkt er misschien niet dagelijks over na, maar de kans dat je dagelijks Philips-gadgets gebruikt is groot. In het Philips-museum neem je een kijkje in de rijke geschiedenis van de productontwikkeling van Philips van de afgelopen 130 jaar, maar wordt ook een poging gedaan tot het voorspellen van de toekomst van techniek!

10. Ga naar de DOWN TOWN Gourmet Market

Bij DOWN TOWN Gourmet Market komen tientallen wereldkeukens samen in één grote foodhall, midden in Eindhoven. Sushi, taco’s, hamburgers, frietjes, you name it, ze hebben er alles wat je hartje begeert. Op is de foodhall gesloten maar de rest van je week kun je er vanaf 12 uur ’s middags terecht tot laat in de avond!

Bron omslagfoto: DOWN TOWN Food Market

En, welke van deze tips voor wat te doen in Eindhoven zet jij op je activiteiten lijstje?

CategoriesNederland