1

16 x DE LEUKSTE (WEEKEND) MARKTEN IN AMSTERDAM

weekend markten amsterdam - markten in amsterdam - ten kate markt - albert cuyp markt - leuke markt amsterdam - fruit

Slenterend over de bruisende markten leer je het echte Amsterdam kennen. Ga tijdens jouw vrije dag bijvoorbeeld op zoek naar de lekkerste hapjes, leuke (vintage) kleding of struin gewoon lekker rond. Hieronder vind je de leukste markten in Amsterdam.

Rondstruinen door gezelligheid op jouw vrije dag? Vind hier 16 leuke markten in Amsterdam > 

Reuringmarkt

Elke zaterdag vind je deze gezellige markt op IJburg de Reuringmarkt. Bij de kramen koop je hier heerlijke verse vis en vlees, brood, noten kaas, groente & fruit, streekproducten, olijven en tapenades. Ook kun je er terecht voor warme sokken, een prachtig boeket en streetfood zoals loempia’s.
Google Maps: Joris Ivensplein, Amsterdam Noord
Reuringmarkt >

Ten Kate markt

Voor een gezellig markt in Oud West kun je terecht op de Ten Katemarkt. Hier vind je verschillende kramen met bloemen, kaas, wijn, kleding, groente en fruit. Je kunt lekker op je gemak een bloemetje kopen of opzoek naar de lekkerste borrelhapjes!
Google Maps: Ten Katestraat 34, Amsterdam West
Ten Katemarkt >

Pekmarkt

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag is het markt op de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord. Hier vind je voor ieder wat wils, van koopjesjagers tot fijnproevers. Je gaat er heen voor verse vis of (biologische) groente en voor fijne sfeer die bij een markt hoort!
Google Maps: Van der Pekstraat, Amsterdam Noord

Jouw marktbezoek combineren met een mooie wandeling? Vind hier 7 mooie buurten in Amsterdam >

Noordermarkt

Midden in de Jordaan vind je elke zaterdag de Noordermarkt. De sfeer is altijd super gezellig en je kunt hier de kraampjes rustig een voor een afstruinen. Je kunt er terecht voor leuke vintage kleding en heerlijke hapjes.
Google Maps: Noordermarkt, Amsterdam
Noordermarkt >

ZuiderMRKT

Dit is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt met verse en zoveel mogelijk biologische producten. De coöperatie bestaat uit leden – enthousiaste buurtbewoners die de markt een warm hart toedragen en meehelpen op de markt en in de groentekraam.
Google Maps: Jacob Obrechtstraat, Amsterdam
ZuiderMRKT >

Siermarkt

Deze woensdagmarkt begint om 9:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Je kunt hier terecht voor de kleine en grote boodschappen en we beloven dat alle kramen die je op deze markt vind een bezoekje waard zijn!
Google Maps: Sierplein 2, Amsterdam 
Siermarkt >

Ook leuk! Vind hier nog meer coronaproof activiteiten in Amsterdam >

Dappermarkt

In Amsterdam Oost kun je zeker een halve dag vullen met de verschillende kraampjes van de Dappermarkt. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, verse vis,  leuke kleding of een mooi bosje bloemen.
Google Maps: Dapperstraat, Amsterdam
Dappermarkt > 

Albert Cuyp

Als we het over markten hebben in Amsterdam, mag de Albert Cuyp natuurlijk niet ontbreken. Deze markt heeft alles: goede sfeer, lekker eten en veel verschillende kraampjes. Je kan hier van maandag tot en met zaterdag terecht voor je boodschappen, een nieuwe outfit of om een drankje te doen.
Google Maps: Albert Cuypstraat, Amsterdam
Albert Cuyp >

Waterlooplein Markt

Het Waterlooplein is de oudste vlooienmarkt van Nederland. Je vind hier van vintage fototoestellen, tot tweedehands boeken, tot sieraden en de laatste mode voor weinig. Bij de verschillende foodtrucks kun je naast de lekkerste patatjes ook heerlijke Italiaanse, Libanese of Griekse hapjes uitproberen.
Google Maps: Waterlooplein, Amsterdam
Waterlooplein markt >

Sunday Market

Sunday Market Amsterdam is een creatieve kunst, mode & design markt, waar ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden en andere creatievelingen iedere eerste zondag van de maand hun eigen waar direct aan de man brengen. Kortom shoppen voor art, fashion & design bij vele mooie stands. Funky products, lekkere hapjes, live music & nog veel meer.
Google Maps: Haarlemmerweg, Amsterdam (Westergas)
Sunday Market >

IJhallen 

De grootste vlooienmarkt van Europa staat gewoon bij ons in Amsterdam Noord. Heb je een kast vol oude kleding of wil je van je meubels af? Boek dan een stand in de IJhallen. Natuurlijk is het ook leuk om zelf op koopjesjacht te gaan en te slagen voor een prikkie. Check de website voor de eerstvolgende marktdag.
Google Maps: T.T. Neveritaweg (NDSM), Amsterdam
IJhallen >

Museum Market 

Hier bieden ontwerpers hun creaties aan op het gebied van kunst, ambacht en ontwerp. De Museum Market is een plek om te winkelen, workshops of demonstraties bij te wonen, te genieten van live muziek of om gewoon te relaxen op de terrasjes of met een picknick op het gras.
Google Maps: Museumplein, Amsterdam
Museum Market >

Pure Markt 

Hier draait alles om puur eten en je vind deze reizende zondags markt op diverse (groene)locaties. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van lekker eten en drinken en gezelligheid. Koop hier boodschappen voor thuis, leuke non-food producten en geniet van live entertainment.
Google Maps: Verschillende locaties in Amsterdam
Pure Markt >

New Market 

New Market vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats op de Nieuwmakt in Amsterdam. De Deli & Lifestyle markt biedt mooie delicatessen uit verschillende windstreken, van versgebakken taartjes tot ambachtelijke worsten. En je kunt heerlijk struinen langs andere artistieke kraampjes met sieraden, kunst, mode of interieurproducten.
Google Maps: Nieuwmarkt, Amsterdam
New Market >

Toch liever naar een overdekte markt? Vind hier 10 Aziatische supermarkten in Amsterdam >

The Maker Market

Op deze gezellige weekendmarkt vind je de mooiste merken en tofste makers uit Amsterdam en omstreken. De markt vind plaats in De Hallen, waar je allerlei handgemaakte producten, ontworpen en geproduceerd met liefde en vakmanschap, kunt vinden. Het is dé plek om jonge en innovatieve makers van over de hele wereld te ontmoeten.
Google Maps: Hannie Dankbaarpassage, Amsterdam
The Maker Market >

Mercatormarkt 

Een grote buurtmarkt met tweedehands spullen, toffe handgemaakte producten, Petit Socco straattheater, verhalenvertellers en live muziek. Een plein vol buurtkramen, ondernemers uit de buurt en lekker eten en drinken. Genoeg te beleven, voor jong en oud.
Google Maps: Mercatormarkt, Amsterdam 
Mercatormarkt >

Over welke van deze gezellige markten in Amsterdam ga jij binnenkort slenteren?

CategoriesWalk & Visit