W

WAT TE DOEN OP HET WESTERGAS TERREIN: 13 x ACTIVITEITEN

doen westergasterrein - evenementen Westergas terrein - westergasfabriek - restaurants westergas terrein - eten bij westergas - doen in het Westergasfabriek - westergaspark - westergas - doen in Westergas Amsterdam - arthouse westergas - doen in het WEstergaspark

Regen of geen regen. Jong of oud. Op het Westergas terrein is er altijd wel wat te doen. Ongeacht het tijdstip van de dag. Van leuke evenementen en restaurants op het westergas terrein. Tot toffe tentoonstellingen & arthouse-films om te doen in het Westergasfabriek. Hieronder vind je 13 x tips!

Van neerploffen op het Westergasterras tot unieke producten scoren op de Sunday Market: dit kun je
13 x doen op het Westergas.

1. Pareltjes shoppen op de Sunday Market

Sunday Market Amsterdam is een creatieve kunst, mode & design markt, waar ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden en andere creatievelingen iedere eerste zondag van de maand hun eigen waar direct aan de man brengen. Kortom shoppen voor art, fashion & design bij vele mooie stands. Funky products, lekkere hapjes, live music & nog veel meer.

Dit zijn 12 x de leukste (weekend) markten in Amsterdam >

2. Biertjes drinken en pubfood eten bij brouwerij Troost

Het begon allemaal in 2014 met hun kleine brouwerij in de Pijp. Ondertussen is brouwerij Troost al een aantal jaren te vinden op hun grootste locatie in het Westerpark en brouwen, bottelen ze daar nog eens 700.000 (!) liter bier!

Alsof dat nog niet genoeg is, maken ze hun eigen frisdrank en kun je er ook nog eens terecht voor een pub-diner in brouwerij (of in de zon, op het terras!). Kun je de biertjes mee naar huis nemen. Enne degene die nieuwsgierig zijn naar hele brouwproces van de biertjes, kunnen in hun eigen brouwerij meekijken.

Meer doen op het Westergas terrein en in de Westerfabriek >

3. Flipperen bij TonTon club

Niet vies van een competitief spelletje, arcade, Mario Kart, Monopoly & meer? Duik dan de Ton Ton Club in waar je een volledige speelhal vindt met Japanse games en danskamers. De verliezer trakteert op ramenburgers en boozed-up milkshakes die je hier in de kantine vindt!

4. Overnachten in het Concious Hotel

Een staycation: wij zijn er gek op. Noem het een vakantie in eigen land, een thuisblijfvakantie of een minibreak. Een nachtje weg is hartstikke leuk. En voor wie in Amsterdam wil overnachten kan op het Westergasterrein terecht bij het Concious hotel. Dat is niet alleen leuk, maar ook eens duurzaam. Want ecologisch verantwoordelijkheid en duurzaamheid worden in ieder aspect doorgevoerd: van de verwarming in de kamers tot de inductieplaten in de keuken.

Dit zijn 12 x leuke hotels voor een staycation in Amsterdam >

5. Kijk Arthouse films bij Het Ketelhuis

We snappen het: op de bank ploffen en op eigen bank met een leuke film en snacks is fijn. (Zeker op een regenachtige dag). Maar is het stiekem niet veel leuker om hier een uitje van te maken. En dan niet in een grote filmketen, maar knus bij het Ketelhuis op het Westergaspark. Daar vind je een groot aanbod aan Europese arthouse-films, documentaires en familiefilms uit alle hoeken van de wereld. Kijk hier welke films er draaien >

Meer doen op het Westergas terrein en in de Westerfabriek >

6. Of kijk theaterspektakels bij De Krakeling

Theater meer je ding? No worries, het Westergasterrein heeft al meer dan 45 jaar een theater op z’n terrein. En niet zomaar één: de Krakeling is hét theater voor een jong publiek. Waar wekelijks de mooiste, grappigste en spannendste verhalen tot leven komen.

7. Bezoek Fabrique des Lumieres

Kunst tot leven zien komen? In de grootste immersive kunstcentrum in Nederland, Fabrique des Lumieères kan het. En dat ‘gewoon’ op het Westergasterrein, in de voormalige 19e-eeuwse gasfabriek. In een grote industriële ruimte met muren tot 17 meter hoog zijn immersieve exposities te zien van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Tickets koop je hier >

8. Plof op het Westergasterras

Je slentert op het Westergasterrein. Wat een lekker weer hè? De geur van bitterballen zoeft voorbij. Ja, deze stoel is nog vrij, gaat u zitten. Je heft het glas, proost! Terrassen. Wij houden ervan. En oh, bij het Westergasterras heb je toch van die fijne plekjes aan het water. Perfect om daar een middagje neer te ploffen.

Leuke evenementen op het Westergas terrein >

9. Wijnen op het Amsterdam Wine festival 2023

Ben je 28, 29, 30 september of 1 oktober op het Westergasterrein? Wijnen dan maar. Want dat weekend kun je meer dan 300 verschillende wijnen proeven uit alle wijnstreken van het noordelijke halfrond. Van onontdekte wijnen tot klassiekers en fameuze parels. En oh, wist je dat je al vanaf €3,- een glas kunt scoren?!

10. Dansjes doen op het Amsterdam Dance Event 2023

Zoals elk jaar vind het Amsterdam Dance Event plaats. Ook dit jaar praten we weer over meer dan 100 locaties, meer dan 2500 artiesten en duizenden stapjes op de dansvloer. En het Westergas? Die verzorgt weer mega leuke feestjes. Kijk zelf maar >

Een hapje eten? Schuif bij deze restaurants op het Westergas terrein aan? aan >

11. Mossel & Gin: op het Westergasterrein staat een fantastisch gebouwtje waar je in de zonnige tuin heerlijk kunt genieten op een zomerse dag. Ze serveren hier onder andere – jawel – mosselen en gin & tonics.

12. Bar Kantoor: op zoek naar leuke restaurants op het Westergas terrein? Dan ga je naar bar Kantoor. Deze spot met zonnig botanisch terras is dus eigenlijk altijd een goed idee!

13. Pacific: in het oude gasfabriek staat de all-day hotspot Pacific Amsterdam met een groot, zonnig terras in Amsterdam. Hier kan je ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor internationale gerechten, cocktails en dansjes tijdens de wekelijkse dj-avonden.

En, wat ga jij als eerste doen op het Westergas terrein?

Omslagfoto: Westergas Amsterdam

CategoriesNiet gecategoriseerd