W

WAT TE DOEN IN GRINDELWALD, ZWITSERLAND: 7 x TIPS

Wandelen in Grindelwald - Grindelwald First - Grindelwald bezienswaardigheden - Gletsjerkloof Grindelwald - kabelbaan grindelwald - kabelbanen Zwitserland - Grindelwald zomer - Grindelwald winter - wat te doen in Grindelwald

Grindelwald is een prachtige dorpje aan de noordkant van de Alpen in Zwitserland. Het staat bekend om de gletsjers, de omringde bergen waar houten huisjes de bergtoppen sieren en de groene landschappen. Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen in Grindelwald? Hieronder vind je 7 tips voor op je bucketlist!

Wist je dat Grindelwald een walhalla is voor de actieve vakantieganger? Hier vind je 7 tips om te doen in Grindelwald, Zwitserland >

Wandel over de First Cliff Walk

We beginnen het rijtje met bezienswaardigheden in Grindelwald direct goed, want op de berg First vind je de prachtige Cliff Walk. Over een metalen handbrug, wandel je hier langs de steile wanden van de berg zo een indrukwekkend uitzichtplatform op. Je wordt hier getrakteerd met een adembenemend, spectaculair uitzicht. Zonder dat je een zware hike hoeft te doen – je kunt hier namelijk gewoon met de kabelbaan omhoog én ook de brug is makkelijk te lopen.

Meer wandelen in Grindelwald >

Bekijk de Bachalpsee

Vanaf Grindelwald First ben je binnen een uur wandelen al bij één van de volgende top bezienswaardigheden in Grindelwald: de Bachalpsee. Deze bergmeer is één van de mooiste van Zwitserland en ligt op 2265 meter hoogte verscholen tussen de bergtoppen. In het begin is het er redelijk steil, dus trek goede wandelschoenen aan. Maar dat ben je al snel vergeten als je eenmaal bij het uitzicht bent. We mean, kijk zelf maar:

Meer bezienswaardigheden in Grindelwald >

Neem de trein naar Jungfraujoch

Zwitserland staat bekend om de mooie treinritten. Maar wat de treinrit naar Jungfraujoch zo speciaal maakt? Het is hét hoogste treinstation in Europa én je kunt het niet wandelend vanuit Grindelwald bereiken. Voor wie dit 3450 meter hoge bergstation wilt bezoeken, zou toch écht de trein moeten pakken. Het is het meer dan waard: boven word je begroet met een prachtig uitzichtpunt, waar je op heldere dagen de Aletschgletsjer ziet.

Treinreizen binnen Europa die jij een keer in je leven wilt maken >

Stap in de kabelbaan naar Männlichen

In een kabelbaan in Grindelwald stappen? Dat kan makkelijk, ze zijn hier namelijk in overvloed. Toch is elke kabelbaan weer uniek en de landschappen boven spectaculair. En ja, daar is Männlichen één van. Alleen de rit naar boven is al buitengewoon: bovenop op de cabine vind je een openluchtbalkon waar je met een trapje het dak op kan voor prachtig uitzicht. Eenmaal boven word je begroet met een prachtig panorama uitzicht.

Voor wie wilt wandelen in Grindelwald kan natuurlijk ook de klim wagen naar boven. Maar ook als je met de kabelbaan naar boven gaat, zijn er boven genoeg wandelroutes te vinden.

Grindelwald in de zomer: Maak een rit in een rodelbaan bij Pfingstegg

Omhoog met een kabelbaan is altijd leuk. Lekker achterover leunen terwijl het landschap onder je steeds kleiner en kleiner wordt. Net zoals bij de First Walk en Männlichen kun je bij Pfingstegg omhoog met de kabelbaan. Nog leuker: je kunt hier in de zomer met een topsnelheid de 725 meter lange baan de berg af rodelen. Hoe leuk is dat?! Je vindt hier meer informatie >

Grindelwald in de winter: Huur ski’s, een snowboard of ga langlaufen

Hoe Grindelwald in de zomer leuke rodelbanen en wandelroutes kent, verandert in de wintertijd het gletsjerdorp in een wintersport walhalla. Niet zo gek, als je bedenkt dat Grindelwald op 1034 meter hoogte ligt en daarom de sneeuwzekerheid redelijk groot is. Aan de rand vind je allerlei oefenweides, waar je even op kunt warmen voordat je met je ski’s of snowboard de bergen af raast. Langlaufen doe je op de 30 kilometer lange loipes en ook paragliden of sleeën is hier een optie.

Daarnaast vind je in het dorp gezellige uitgaansgelegenheden voor de après-ski liefhebbers. Kortom: je vindt in dit kleine dorpje de volledige wintersport ervaring. Hier vind je meer informatie >

Handig!14 x Wintersport tips voor beginners >

Bezoek de Gletsjerkloof

Wandelen tussen 300 meter hoge rotswanden, als een spin in het web boven een rivier balanceren en door een tunnel van de ooit met ijs bedekte kloof. Het bezoeken van deze kloof zijn niet voor de reizigers met hoogtevrees, maar voor de sensatiezoekers zeker wel een aanrader. Tijdens de wandeling kom je diverse watervallen tegen die zijn ontstaan door het smeltwater van de gletsjer.

En, welke tips zet jij op je ‘te doen in Grindelwald’ – lijstje?

CategoriesEuropa