S

SKINCARE IN HET NAJAAR: DEZE AANPASSINGEN MOET JE MAKEN

huidverzorgingtips herfst - herfst skincare - je huid herfstklaar maken - huid verzorgen in de winter - spf in het najaar - huidverzorgingtips voor het najaar

Herfst! We trekken de wollen vesten uit de kast, eten weer fanatiek stamppotten en maken ons huis helemaal herfstklaar. Maar, wist je dat jouw skincare in het najaar ook aan verandering toe is? Hier vind je 5 x aanpassingen die je kunt maken.

Van dagcrème en lippenbalsem tot exfoliëren: Maak je huid herfstproof met deze 5 x tips voor de juiste skincare in het najaar >

Gebruik een rijke dagcrème

Hydrateren tijdens de koudere maanden is een must! Hoe in de zomer rijke crèmes al snel je huid vettig maken – heeft je huid in het najaar die extra hydratatie hard nodig. De koude en droge najaarslucht kan namelijk voor veel ellende zorgen, dus bescherm je gezicht en sla de rijke dagcrèmes & voedende moisturizers maar in!

Ook leuk! 5 x de mooiste bruisballen voor in bad >

Exfoliëren

Voordat je de rijke dagcrème over de hele gezicht smeert, is het handig om je gezicht te exfoliëren. Want je huid is dé opstapel plek van dode huidcellen en de enige manier om hiervan af te komen is, je raad het al… te exfoliëren. Op deze manier blijft je huid fris en fruitig, zelfs in het najaar.

Help je handen een handje

De koude lucht & grijze regenwolkjes zorgen niet alleen voor een droog gezicht. Ook je handen kunnen droog aanvoelen, met vieze velletjes en pijnlijke nagelkloofjes. De oplossing? Help je handen een handje door ze in te smeren met vettige, voedende handcrèmes! Dus up your lotion game en zorgt dat er altijd een tube in je tas ligt, zoals deze Rituals handcrèmes.

huidverzorgingtips herfst - herfst skincare - je huid herfstklaar maken - huid verzorgen in de winter - spf in het najaar - huidverzorgingtips voor het najaar

Gebruik SPF – ook in het najaar

Ook wanneer je de zon niet voelt branden op je gezicht, is het slim om óók in het najaar je trouw in te smeren met SPF. Want, zon of geen zon, de wolken blokkeren geen UVA-stralen. En, dat zijn nu net de stralen die een verouderend effect op de huid hebben. Kies voor een dagcrème of foundation met SPF-factor, dat werkt ook!

Dit is waarom iedereen zonnebrand zou moeten gebruiken >

Vergeet de lippenbalsem niet!

Er zijn zoveel voordelen in het najaar, denk aan warme chocolade melk of comfortabele truien. Maar schrale en kapotte lippen, zijn daar geen van. Voorkom die o zo vervelende gebarsten lippen en houd te allen tijde een voedende lippenbalsem op zak. Wat dacht je van een variant met SPF?

En, hoe pas jij je skincare in het najaar aan om je huid herfst-proof te maken?

CategoriesChill