2

20 x LEUKE FEESTJES TIJDENS ADE 2023

Amsterdam Dance Event 2022

Wat te doen tijdens ADE 2023? Ook dit jaar praten we weer over meer dan 100 locaties, meer dan 2500 artiesten en 859431 stappen op de dansvloer. Het is altijd even zoeken waar nou fe leukste feestjes zijn, dus wij helpen je een handje. Dit zijn de leukste feestjes van ADE 2023.

Acht tot nacht

Op ons ADE 2023 lijstje staat ‘van acht tot nacht’ alvast genoteerd in de agenda. Dit nieuwe feestconcept brengt de clubvibe naar vroeger op de avond, zodat je niet hoeft te wachten tot middernacht. Handig voor wie vroeg wil pieken en de volgende dag fris wil beginnen. Acht tot Nacht-edities (14 september in Club Atelier en 11 oktober in Bitterzoet) beloven vol verrassende acts te zitten met een bijzondere line-up als goed bewaard geheim. Maar dat het een feestje wordt durven we te claimen, aangezien onze vrienden van Desperados erachter zitten Meer informatie en tickets vind je hier >

Beginnen met een borrel buiten? Deze terrassen openden in 2023 >

Verknipt Wednesday

Als je afgelopen zomer hebt genoten van het Verknipt festival en nu al uitkijkt naar het volgende evenement, dan heb je geluk! Tijdens ADE kun je een van de Verknipt-feestjes bijwonen in de United Studio’s. De festiviteiten beginnen op woensdag en gaan door tot zondag, wat betekent dat je vijf dagen lang kunt feesten. Op woensdag kun je onder andere genieten van DIØN en Basswell, naast vele andere grote namen. Hier scoor je een ticket voor dit ADE feestje 2023 >

ADE x Audio Obscura

Voor wie Audio Obscura nog niet kent: het is een platform geboren uit liefde voor underground elektronische muziek. Audio Obscura hervormt het landschap van elektronische muziek door de ‘legendes van morgen’ naar de meest iconische historische locaties van de wereld te brengen. Sinds vorig jaar hebben ze een gloednieuwe locatie: RAW Factory. Dit gebouw vormt, met z’n industriële uitstraling en mix van beton en glas, een verbluffende setting voor het Amsterdamse dansfeest. 

 • 19/10: Audio Obscura x Cuttin’ Headz w/ The Martinez Brothers & more
 • 20/10: Audio Obscura x 10Y R Label Group w/ Kobosil
 • 21/10: Audio Obscura x Maceo Plex (open to close)
 • 21/10: Audio Obscura x Outlier ADE w/ Bonobo

Meer leuke feestjes tijdens ADE 2023 vind je onder de foto >

ADE x DGTL

Naast het organiseren van de tofste feestjes is het goed om te weten dat DGTL streeft naar een duurzame impact op het wereldwijde festivallandschap. Omdat ze bewust zijn van hun impact op het milieu en de maatschappij werken ze samen met enthousiaste partners om hun boodschap te verspreiden. Met als doel: het eerste circulaire, klimaat neutrale evenement te worden. Welk DGTL feestje pak jij mee tijdens Amsterdam Dance Event 2023 >

 • 19/10: DGTL ADE: Bicep, Dixon, Stephan Bodzin & more
 • 20/10: DGTL ADE: House of Love by Folamour
 • 21/10: DGTL ADE: We still believe by the blessed Madonna
 • 21/10: DGTL ADE: Dax J, Paula Temple, SPFDJ & more
 • 22/10: DGTL ADE: Gou Talk with Peggy Gou

Pleinvrees Thursday

ADE 2023 gaat los met Pleinvrees Thursday! Op donderdag trappen ze af in de Westerunie, met optredens van toppers zoals Nora En Pure, Susan Right, en Oliver Weiter. En als je donderdag niet kunt, geen zorgen, want Pleinvrees heeft ook vrijdag in de Westerunie en zaterdag in de Kromhouthal (maar die is helaas al uitverkocht). Scoor je tickets voor donderdag en vrijdag hier >

No Art Music

No Art Music is een platform die gelooft dat muziek, in combinatie met unieke locaties, mensen samenbrengen. Aangezien elektrische muziekliefhebbers uit alle hoeken van Nederland samen komen om samen te partyen tijdens het Amsterdam Dance Event. Dit jaar wordt het wederom gehouden in de prachtige historische paardenstallengebouw, de Hollandsch Manage, midden in de stad Amsterdam.

 • 20 t/m 22 oktober: No Art ADE Weekender

Into The Woods ADE 2023 festival

Ook Into The Woods keert dit jaar terug op de creatieve en iconische NSDM werf aan het IJ. Tijdens ADE 2023 kunnen elektro liefhebbers, op vrijdag en zaterdag, de diepte in duiken en tot 23:00 zichzelf voeden met heerlijke tunes. Dat betekent: vrienden bij elkaar roepen en lekker een weekend vol dansen!

Awakenings Festival

Voor Techno liefhebbers klinkt het Awakenings festival niet zo vreemd in de oren. Sterker nog, het is één van de grootste technofestivals van Nederland. Ook dit jaar kun je kiezen uit maar heel veel shows! Welke festival(s) pak jij mee?

 • 18/10: Awakenings: ADE opening night – Gashouder + Ziggo Dome
 • 19/10: Awakenings: Adam Beyer presents drumcode ADE – Gashouder
 • 20/10: Awakenings: Adriatique Present x ADE 2023 – Gashouder
 • 21/10: Awakenings: Joris Voorn Presents Spectrum by Day – Gashouder
 • 21/10: Awakenings: Solomum by Day – Ziggo Dome
 • 21/10: Awakenings: ADE Saturday by Night – Gashouder
 • 21/10: Awakenings: Exhale by Amelie Lens by Night – Ziggo Dome
 • 22/10: Awakenings: ADE Sunday by Day – Gashouder
 • 22/10: Awakenings: Reinier Zonneveld Live – Ziggo Dome

Amsterdam ADE Special: Vunzige Deuntjes

Op vrijdag 20 oktober is het tijd om de heupjes te bewegen bij Vunzige Deuntjes in Amaze, Amsterdam. Met een goede line-up weet je zeker dat je een te gekke avond tegemoet gaat. kaartjes scoor je hier!

Enjoy Amsterdam Dance Event 2023! Bekijk hier het hele ADE-programma – naar welk feestje ga jij?

CategoriesNiet gecategoriseerd