1

15 x TERRASSEN MET HEEL LANG ZON IN AMSTERDAM

Zodra de zon zich weer laat zien, willen we ’t liefst naar buiten rennen om de zonnestralen op ons huid in te laten werken. En, waar kan dit nu beter dan op een zonovergoten terras? Met een drankje en hapje erbij. Ja, daar houden we van! Om te helpen met het zoeken van fijne hotspots zet Girls Who 15 x terrassen met lang zon in Amsterdam voor je op een rijtje.

Genieten van de zon tot het laatste straaltje? Bij deze 16 x terrassen met lang zon in Amsterdam kan het >

1. Terras met lang zon in de Pijp: De Tulp

Amsterdam de Pijp heeft talloze leuke cafeetjes, maar je zit hier al snel in de schaduw vanwege de vele huizen en bomen. Hotspot de Tulp heeft hier geen last van want op het welbekende Marie Heinekenplein is er wél de hele dag ruimte voor de zon. Maar als we eerlijk zijn: door het kleurrijk terras, tropisch karakter en zomerse cocktail op het menu is de Tulp een tropisch paradijs ook als de zon niet schijnt.
Adres: Marie Heinekenplein 33

2. Terras met lang zon in West: Waterkant

Een ander terras met lang zon in Amsterdam is de Waterkant. Doordat de kade de zon hier niet blokkeert, kan je hier (bijna) de hele dag genieten van stralen op je gezicht. In combinatie met de lekkere multiculturele hapjes op het menu en het uitzicht op de Amsterdamse grachten, maakt deze zonovergoten terras de perfecte plek voor zomeravonden.
Adres: Marnixstraat 246

Hier vind je 16 x terrassen aan het water in Amsterdam >

3. Terras met lang zon in Amsterdam Oost: De Plantage

Tussen de oude platanen, in het sfeervolle monumentale pand de Ledenlokalen, vind je de Plantage. Dit waanzinnig mooie terras, met lampenslingers en planten, komt regelrecht uit een romantische film. Met ook nog eens een goede menukaart variërend van ontbijtjes, lunch- en dinergerechten, is het terras dé plek voor een date met je lover!
Adres: Plantage Kerklaan 36

4. Zonovergoten terras Hangar

Aan de opkomende noordoostoever van het IJ staat een rauw, maar tegelijkertijd een sfeervolle loods waar je tot in de late uurtjes in de zon zit. Het menu van Hangar is gebaseerd op seizoensgebonden producten, hangt er in deze tent altijd een ongedwongen sfeer én heb je uitzicht op de langsvarende schepen. Kortom: een must visit als je een leuk terras in Amsterdam zoekt.
Adres: Aambeeldstraat 36

5. Pacific Amsterdam

In het oude gasfabriek staat de all-day hotspot Pacific Amsterdam met een groot, zonnig terras. Hier kan je ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor internationale gerechten, talloze cocktails en dansjes tijdens de wekelijkse dj-avonden. Gegarandeerd dat je hier altijd de laatste zonnestralen meepikt, want in de zomer lijkt hier de zon altijd te schijnen. Precies hoe we ’t willen, toch?
Adres: Polonceaukade 23

Meer terrassen in 020: Hier vind je 10 x verborgen terras tuinen in Amsterdam >

6. Terras met lang zon in Amsterdam Centrum: Lion Noir

De verrassing van het hartje centrum? Zonder twijfel het prachtige terras van Lion Noir, waar je niet alleen geniet van lang (en veel) zon. Maar waar je ook omgeven bent door statige monumentale panden, veel groen, een gezellige ambiance en luxe gerechten uit de Franse keuken. Een tuinterras waar je bij het binnenstappen direct vergeet dat je nog in Nederland bent.
Adres: Reguliersdwarsstraat 28

7. Dakterras Amsterdam GAPP

Zodra de zon zich weer laat zien, wil je het liefst naar een dakterras rennen en met een verfrissend drankje in je hand optimaal genieten van de zonnestraaltjes. En, laat je bij GAPP misschien wel op het meest zonnige dakterras van Amsterdam zitten. Dit restaurant is dé biertuin op het dak met niet alleen een uitgebreide bierkaart, maar ook met gerechten van burgers en flammkuchen tot planken vol met borrel bites.
Adres: Eerste Ringdijkstraat 4

Meer terrassen met lang zon in Amsterdam vind je onder de foto >

9. Hannekes Boom

Aan de oostkant van het Centraal Station, geniet je bij Hannekes Boom van een uitzicht op het IJ. Ook hier lijkt de zon in de zomer altijd te schijnen, waardoor het terras op zonnige dagen snel vol loopt. Probeer een plekje te scoren aan de gezellige picknicktafels of op het Hannekes Borrel Boot voor zomerse lunches of lekkere borrelhapjes.
Adres: Dijksgracht 4

Meer terrassen met lang zon in Amsterdam vind je onder de foto >

Een frisse zomeravond? Hier vind je 12 x verwarmde terrassen in Amsterdam >

10. Het Bosch waterfront

Zodra de zon schijnt, trekt heel Amsterdam naar Het Bosch Waterfront. En, niet zonder reden natuurlijk: aan de Nieuwe Meer in Amsterdam kan je heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen en met fantastisch uitzicht.
Adres: Jollenpad 10

11. Blauwe Theehuis in Vondelpark

In het langgerekte stadpark van Amsterdam, in Vondelpark, vind je een (blauw) zonovergoten pareltje: de Blauwe Theehuis. De bieren die hier geserveerd worden komen rechtstreeks van Brouwerij ’t IJ, met een heel bijzonder biertje op de kaart: ’t Blauwe Theehuis pils. Maar ook de pizza’s op het menu zijn top en daarnaast kan je ook nog eens tafeltennissen & jeu-deboulen. Kortom: je vermaakt jezelf hier de hele dag.
Adres: Vondelpark 5

Meer terrassen met lang zon in Amsterdam >

12. De Ceuvel

Ondanks De Ceuvel een beetje verscholen in Noord ligt, is de populaire ontmoetingsplek prima bereikbaar. Want, hier kom je niet alleen voor lekker eten: een bruisend gemeenschap van ondernemers en kunstenaars hebben meegebouwd aan werkplekken in Amsterdams eerste kantoorpark. Zo kan je in het drijvend hotel overnachten, ruimtes verhuren, in het culturele centrum rondhangen én op het terras genieten van lang zon.
Adres: Korte Papaverweg 4

13. Louie Louie

Een ander terras met lang zon in Amsterdam is Louie Louie. Tegenover het Tropenmuseum kan je genieten van de zonnestralen én van het Zuid-Amerikaanse getinte menu. Van taco’s en krokante zoete-aardappelfrietjes tot vele speciaal biertjes en cocktails. Voor ieder wat wils, waardoor iedereen hier zomers kan genieten.
Adres: Linnaeusstraat 11A

Dit zijn 25 x gezellige restaurants in Amsterdam >

14. The Butcher Social Club

Direct voor de A’DAM toren vind je The Butcher Social Club met regelmatig live muziek. Tegelijkertijd is het nog steeds één van de minst ontdekte plekken. Zonde, want naast leuke optredens van creatieve muziekbandjes, eet je hier ook overheerlijke burgers en op het zonovergoten terras in Amsterdam pik je altijd de allerlaatste zonnestralen mee.

Ook leuk: enthousiaste pleziervaarders kunnen aan de zijkant van de aanlegsteigers hun bootje kwijt voor een burger pitstop bij The Butcher Social Club.

15. Pllek

In het midden van een strak kader met uitzicht op het centrum staat Pllek. Hier is het soms vechten voor een plekje want dit stadsstrandje aan de Noordwestoever is erg populair. Niet voor niets natuurlijk: de sfeer is hier altijd goed, gerechten worden bereid met biologische en plantaardige producten en er is hier regelmatig live muziek te vinden. Als je hier eenmaal zit, wil je de hele middag blijven hangen.
Adres: T.T. Neveritaweg 59

Ook handig: naast deze terrassen met lang zon vind je hieronder een lijstje met zonnige terrassen onderverdeeld in dagdelen. Hop van het ene terras naar het andere om gedurende de dag geen straal te missen. Ook handig als je op een bepaald tijdstip een zonnig terrasje zoekt, bijvoorbeeld rond lunch- of borreltijd!

Terrassen in Amsterdam met zon om 12:00

Lunchen op het terras? Bij onderstaande hotspots zit je goed >>

Café Bouwman Prinsengracht (Centrum)
Café van Leeuwen (Centrum)
De Brabantse Aap (Spui)
Alle cafe’s naast OBA!
Hannekes Boom (Centrum)
Roest (Noord)
Waterkant (West)
Loetje centraal (Centrum)
Bar brandstof (Centrum)
Bar botanique (Oost)
De Tropen (Oost)

Terrassen in Amsterdam met zon om 15:00

Trek in een borrel in de zon? Tijd om door te gaan! Bij deze terrassen schijnt de zon volop vanaf 15:00 >>

Tonton club (Westergas)
Meneer Nieges (Centrum)
Café Cook (West)
Café wildschut (Zuid)
Ysbreeker (Oost)

Terrassen in Amsterdam met zon om 16:00

LouieLouie (Oost)
Biertuin (Oost)

Spargo (Centrum)
Bar Mash (Zuid)
Hesp (Zuid)
‘T Blauwe Theehuis (Vondelpark)

Dakterrassen in Amsterdam voor onbeperkte zonuren + uitzicht

Borrelen op hoogte? Bij een van deze leuke dakterrassen in Amsterdam zit je goed (in de zon!)

Hopp (Oost)
Volkshotel (Oost)
Nemo (Centrum)
Floor 17 (West)

Meer leuke rooftopbars vind je hier >

En, op welke terrassen met lang zon in Amsterdam pak jij de laatste zonnestraal?

Bron omslagfoto: Hangar

CategoriesDrankje doen