R

RECEPT GEZONDE WAFELS MET HAVERMOUT

wafel recept - wafel recepten - gezond recept - gezonde recepten - wafeldag - wafels bakken - wafels maken - wafelijzer

Op 26 maart is Internationale Wafeldag! Een dag waarop de schaamteloos mogen genieten van deze lekkernij, desnoods voor ontbijt, lunch én dessert. In dit artikel vind je een bijzondere variant op een wafel recept: namelijk een gezonde versie met havermout! 

Vind hier het gezonde wafel recept > 

Nóg zo’n feestdag die helemaal gewijd is aan een lekkernij: Internationale Wafeldag. Geen probleem, we vieren dit soort heerlijke feestdagen met liefde mee. Deze feestdag is afkomstig uit Zweden, een land met ontzettend veel zoetekauwen. Dat blijkt maar weer uit het feit dat niet alleen de wafel, maar ook andere zoete lekkernijen hun éigen nationale feestdag een plekje op de kalender hebben

Wafels zijn natuurlijk ontzettend lekker, maar helaas niet erg gezond en daarom hebben wij dus een redelijk gezond recept voor je. Waar een wafel normaliter al snel 400 calorieën bevat, is deze variant, met veel meer eiwitten en vezels, een relatief gezonde. Dit is wat je voor dit wafel recept nodig hebt!

Ingrediënten 

125 gram havermout
100 gram (magere) yoghurt
50 ml melk naar keuze
2 middelgrote eieren
2 el honing
1,5 tl bakpoeder
Een halve tl kaneel
Snufje zout

Vind hier 100 x gezonde recepten voor het hele jaar >

Bereidingswijze

  1. Verwarm als eerste het wafelijzer.
  2. Doe dan de havermout in de keukenmachine (of blender) en mix het tot je ‘havermoutmeel’ hebt.
  3. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix dit tot een glad beslag.
  4. Vet het wafelijzer in, indien nodig met een beetje olie.
  5. Verdeel een deel van het beslag over de vorm en bak de wafels gaar.
  6. Serveer de wafels naar smaak met een beetje vers fruit en/of honing en enjoy!

Fun fact: grote kans dat deze dag per ongeluk is ontstaan. Vandaag wordt namelijk in de christelijke religie Annunciatie of Maria Boodschap gevierd, de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria. De naam van deze dag is in het Zweeds Vårfrudagen. In de loop van de tijd werd dit verbasterd tot Våffledagen, wat dus Wafeldag betekent.Met wie ga jij genieten van dit gezonde wafel recept op deze speciale dag?