D

DE LEKKERSTE LACTOSEVRIJE MELK ALTERNATIEVEN VOOR IN JE KOFFIE

De tijd van ‘gewoon’ een bakkie koffie is allang voorbij. Waar je tegenwoordig ook komt in de horeca, de keuze in koffiedrankjes is reuze. Delukkig maar, want zo komt iedereen aan zijn of haar (lactosevrije) trekken. Deze lactosevrije opties kun jij gebruiken voor jouw latte, flat white of cappuccino!

De beste optie voor het beste schuim

Vooropgesteld. Als je wél goed tegen koemelk kan en er geen probleem mee hebt om wat meer vetten te nemen, dan is volle koemelk de beste melk voor mooi melkschuim mee te maken. Met halfvolle en magere melk moet het met wat moeite ook lukken, maar wil je gaan voor een kwaliteitscappuccino, dan is volle koemelk de beste optie.

Zelf een geschikt koffiezetapparaat kopen voor je perfecte koffie doe je hier >

Maar, nu naar de lactosevrije opties..

Havermelk (barista edition)

Leuk om te weten: bij havermelk worden havervlokken geweekt in water, waarne er een romige, lichtzoete melk ontstaat. Daarnaast is havermelk door de vele vezels goed voor je darmen.

En met de barista edition van Oatly kunt jij gewoon schitteren met hartjes en blaadjes in het schuim. Je vervangt gewoon de gewone melk door eenzelfde hoeveelheid Haverdrank Barista Edition

lactosevrije melk -oatly - gezonde melk - duurzame melk

Kokosmelk

Wanneer je een notenallergie of gluten-intolerantie hebt, kun je ook kiezen voor kokosmelk. Kokosmelk komt van het vruchtvlees van de kokosnoot, ook hier wordt weer water bijgevoegd. Deze melksoort bevat veel mineralen en vitaminen en versterkt zo botten en tanden.

Nou is kokosmelk vrij lastig op te schuimen, maar als je het een beetje opwarmt in het in je zwarte (ijs)koffie giet, dan heb jij een heerlijk lactosevrij bakkie!

De leukste koffie hotspots van Amsterdam >

Sojamelk (Barista Edition)

Inmiddels bijna net zo populair als normale melk, maar dan 100% plantaardig. Soja heeft een milde, zachte smaak en er zijn verschillende merken die hun sojamelk speciaal hebben ontwikkeld om op te kunnen schuimen.

lactosevrije melk -oatly - gezonde melk - duurzame melk

Amandelmelk (ongezoet)

Amandelmelk wordt steeds vaker gebruikt vanwege de vele voordelen, zo is het een bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is de melk licht verteerbaar en bevat het de minste calorieën van alle melkvervangers. Daarnaast is het lactosevrij, win win dus!

Onze favoriet is de laatsgenoemde. Het notige van de amandelmelk gaat goed samen met de koffie. Daarnaast stoomt en schuimt amandelmelk nét wat beter dan sojamelk, blijft het lekker op of in je koffie en schift het niet.

Welke lactosevrije melk gebruik jij graag in de koffie’s?

[wdi_feed id=”1″]