B

BIJNA VRIJDAG DE DERTIENDE! 13 x TIPS OM DEZE DAG TE OVERLEVEN

De beruchte vrijdag de dertiende staat deze week voor de deur. De dag dat ongeluk in een klein hoekje zit en we nét wat extra op ons hoede zijn. Maar geen zorgen, hier vind je 13 x tips om vrijdag de dertiende te overleven!

Van zwarte katten ontwijken, positief blijven en je horoscoop checken. Zo overleef jij vrijdag de dertiende.

1. Netflix bingewatchen

Bijgeloof of niet, veilig op de bank Netflixen is altijd een goed idee. En, om een beetje in de vrijdag de 13e vibes te blijven: ga voor horror films of series. Denk aan Sabrina The Witch, Carrie of de hele Friday the 13th filmreeks.

Meer Netflix tips? Hier vind je 17 x goede mini series op Netflix om te bingewatchen >

2. Omring jezelf met klavertjes vier

Hoe kan je ‘t best ongeluk vermijden? Met een groot portie geluk. En, laten klavertjes vier nu net het symbool van geluk zijn. Je hoeft natuurlijk niet rond te lopen als een groene leprechaun: een kettinkje met een klavertje vier is voldoende!

3. Check het weerbericht

Laten we eerlijk zijn: je dag is al snel verpest als je onverwachts een regenbui op je hoofd krijgt. Om ongeluk te voorkomen, wil je éxtra voorbereid de deur uit. Dit doe je door van tevoren het weerbericht te checken en een paraplu mee te nemen wanneer er kans op neerslag is. Dat scheelt veel!

4. Geef jezelf & anderen een compliment

Complimentjes doen wonderen. Je voelt je daarna veel beter en het zet de juiste toon voor de rest van de dag. Je hoeft niet te wachten op een compliment van iemand anders: dit kan ook gewoon van jezelf komen. Begin met wat aardigs zeggen als je ‘s ochtends in de spiegel kijkt én vergeet ook niet iemand anders blij te maken. Wie goed doet, goed ontmoet!

5. Wat zegt je horoscoop vandaag?

Bijgeloof verslaan met wat bijgeloof. Naast het weerbericht wil je deze dag ook eventjes horoscoop checken. Hoe verloopt de dag volgens de sterren? Voorspelt dat veel slechts? Dan wil je vandaag het allerliefst tip 1, Netflix bingewatchen op de bank, doen.

Thuis blijven? Dit zijn 7 x leuke dingen om te doen >

6. Met je favoriete liedjes mee blèren

Zing vandaag extra hard mee met leuke liedjes om het ongeluk van je af te schudden. Of op z’n minst even te vergeten. Want laten we eerlijk zijn: leuke liedjes, meezingen én meedansen maakt ons altijd vrolijk, toch?

7. Geniet vandaag éxtra van de kleine dingen

Je voelt je al zoveel beter als je focust en geniet van de kleine dingen. Romantiseer je dag door éxtra te genieten van de eerste kopje koffie, zonsopgang & ondergang, vrolijke hondjes die voorbijlopen of je favoriete avondmaaltijd!

cadeaus voor koffiedrinkers - leuke cadeaus voor koffie liefhebbers - presentjes voor koffiedrinkers - originele cadeaus

8. Onderneem iets leuks!

Ga niet bij de pakken blijven zitten én neem het hef vandaag in eigen handen: onderneem iets leuks! Bezoek die ene museum, ga lekker uiteten of pak het groot aan en ga een dagje weg. Wie zegt dat je op vrijdag de dertiende geen plezier kan hebben?

9. Zwarte katten ontwijken

Katten zijn normaal gesproken je allerbeste vriend, ook de zwarte exemplaren. Maar, voor de zekerheid, wil je deze vandaag even ontwijken. Onthoud wel: het blijft bijgeloof dus tóch dat schattige (zwarte) kat aaien, kan natuurlijk geen kwaad én kan misschien zelfs je dag maken.

Ook leuk! 10 x Films voor kattenliefhebbers >

9. Pak vandaag de fiets

Zal vrijdag de dertiende de dag zijn dat je de fiets uit het stof haalt? Wij raden het wel aan! Want op deze manier omzeil je files, heb je geen vertraging met het OV én, aangezien ladders meestal op voetpaden te vinden zijn, vermijd je die ook nog eens. Wel voorzichtig rijden!

11. Vandaag is niet de dag om dronken te worden

We kunnen natuurlijk allemaal genieten van onze (Pornstar) Martini’s of wijntjes, maar misschien je vandaag toch de tweede of derde ronde overslaan. Want ondanks het erg lekker is, worden de meeste ongelukken veroorzaakt wanneer iemand dronken is. Laat het anders alvast koud staan voor zaterdag de veertiende!

10 x Dingen om te doen de week voor je vakantie >

12. Ga op reis!

Misschien een onverwachts tipje, maar in sommige landen bestaat vrijdag de dertiende niet. Daar kunnen we mooi gebruik van maken! Pak je koffer in en boek een last minute tripje naar landen als Griekenland, Spanje, Italië of Latijns-Amerika. Daar spookt het ongeluk rond op dinsdag de dertiende of vrijdag de 17e.

13. Blijf positief

Het allerbelangrijkste is dat je onthoud dat vrijdag de dertiende gewoon een doodnormale dag is. Probeer zoveel mogelijk positief te blijven én niet teveel te focussen op de datum!

En, hoe overleef jij vrijdag de dertiende? Op de bank of durf jij de straat op?

CategoriesChill