1

10 x DINGEN OM TE DOEN DE WEEK VOOR JE VAKANTIE

doen voordat je op vakantie gaat - checklist voor vakantie - reisvoorbereidingen

Of je nu liever ontspant in een all-inclusive resort, actief wilt wandelen met mooie uitzichten of een weg wilt banen door Europa met sightseeing & eten. De voorbereidingen zijn zo goed als hetzelfde. Naast het inpakken van je koffer, zijn hier 10 x dingen om te doen de week voor je vakantie!

Na deze 10 x dingen om te doen de week voor je vakantie kan de vakantiemodus
officieel aan! >

1. Bewaar reisinformatie op één plek

Met reisplanningen, vliegtickets, hotelbevestigingen, (diner)reserveringen en excursies, zijn er veel details om bij te houden. Het is dus handig om in de week voor je vakantie, alle gegevens te verzamelen en op één plek te bewaren. Zo weet je alles snel te vinden én scheelt dat zoekwerk tijdens het inchecken. Het bewaren van gegevens kan fysiek, maar zeker ook digitaal in een mapje op je telefoon. Het is wat je zelf handig vind!

Op vakantie tijdens corona? Hier moet je allemaal op letten >

2. Zero waste = je maaltijden plannen

Oké, misschien niet de eerste pre-vakantie hack waar je aan denkt. Maar, zeker niet onbelangrijk! Meer dan logisch dat je de week voor je vakantie geen grote boodschap wilt doen, de helft kan aan het einde van de week dan rechtstreeks de prullenbak in. Ondanks overleven met een halflege koelkast ook niet ideaal is. De oplossing? Bedenk van tevoren wat je in de week voor de vakantie wilt eten, koop precies wat je nodig hebt én voorkom zo voedselverspilling.

3. To-do lijstjes

Lijstjes, we houden ervan! Het is handig om (op tijd) te weten wat je mee wilt nemen op reis. En, daar komen natuurlijk de o zo handige lijsten van pas. Maak een overzicht met alle spullen die je wilt mee nemen, maar schrijf ook de benodigdheden die je nog moet kopen, last minute de koffer in moeten of dingen die je nog moet regelen op. Vink het af elke keer als je iets hebt voltooid én zo is iets vergeten haast onmogelijk!

doen voordat je op vakantie gaat - checklist voor vakantie - reisvoorbereidingen

4. Regel je rekeningen van tevoren

Voordat je de deur achter je dicht trekt en op vakantie gaat, is het handig om je financiële zaken in orde te hebben. Plan je afschrijvingen in, betaal je rekeningen eerder of zorg voor automatische betalingen. Op deze manier voorkom je het missen van betalingen én vervelende aanmaningen!

5. Download entertainment

Of je nu een lange autorit hebt, een lange vlucht of gewoon voor op het strand: entertainment maakt alles zoveel beter. Zorg ervoor dat je in de week voor je vertrekt je to-read boeken in je tas zitten en podcasts, audioboeken, Netflixfilms, muziek, spelletjes én eBooks op je device zijn gedownload. Het downloaden van media kan eventjes duren, zeker bij slechte wifi. Dus het kan nooit kwaad om op tijd te beginnen!

En oh, wat netflix inspiratie nodig? Op Girls Who zijn er boordevol tips te vinden in (bijna) elke genre. Zie hier >

Hier vind je leuke boeken voor in je strandtas én koffer deze zomer >

6. Laat je collega’s weten dat je weg bent

Hoogstwaarschijnlijk heb je – je collega’s al laten weten dat je op reis gaat. Toch, is een week voordat je werkelijk gaat een goed moment om je out-of-office status weer op iedereens radar te zetten. Je teamleden zijn dan voorbereid op je vertrek én voorkomt voor jouw werktelefoontjes op het strand. Een win-win dus! Ook handig: stel op je werkmail tijdens je afwezigheid een automatisch antwoord in.

7. Laat je huis schoon & opgeruimd achter

Begrijpelijk dat de week in de aanloop naar een vakantie chaotisch aan kan voelen. Je dagelijkse bezigheden gecombineerd met inpakken, voorbereidingen treffen en dingen regelen, kan best rommelig zijn. Toch, wil je ook een gaatje prikken om je huis schoon te maken & op te ruimen: want na de vakantie thuis te komen naar een tornado van een huis is no fun! Niets is fijner dan thuis komen in een schoon huis!

8. Regel verzorging voor je huisdieren

Jammer genoeg, kunnen we niet altijd onze harige vrienden meenemen op vakantie. Maar, volledig ontspannen kan natuurlijk pas op het moment dat je weet dat de viervoetige familielid in goede handen is. Regel dus van tevoren verzorging voor je huisdieren. Denk aan opvang, je diertje op logé bij iemand of iemand die bij jou thuis komt.

Past iemand op je huisdier? Zorg dan dat alle spullen klaar liggen. Denk aan voeding, uitlaat benodigdheden, water & voerbakjes. Maar vergeet ook niet een huissleutel, een dag schema van het huisdier en het nummer van de dierenarts mee te geven.

9. Zorg dat je planten voldoende water hebben

Naast de harige vriendjes, zullen ook je groene huisgenoten je gaan missen. Zorg ook dat zij er goed bij zitten. Dit kan je doen door jouw planten vlak voor vertrek nog even goed water te geven, het lichtinval te verminderen en door de planten in een kamer met een hoge luchtvochtigheid te zetten (zoals de badkamer). Hier vind je 6 x tips om jouw planten de vakantie te laten overleven >

Ook leuk! Op deze 10 x leuke plekken is je huisdier welkom! >

10. Contant geld op zak

In een moderne wereld waar alles met een pinpas of telefoon betaald wordt, is het heel makkelijk om contant geld te vergeten. Terwijl het om verschillende redenen een goede vuistregel is om cash mee te nemen op je vakantie: voor noodgevallen en fooien tot kleine winkels waar je niet kan pinnen en als er geen geldautomaat in de buurt is. Altijd handig om iets van contant geld op zak te hebben.

Let ook op deze dingen voordat je op reis gaat >

Check of je paspoort niet verlopen is.
Sommige landen hebben andere stekkers. Heb je de juiste bij?
Zoek van tevoren of je telefoonabonnement geldig in het land van aankomst is.
Check het weer, je weet ’t maar nooit.
Met een auto op vakantie? Heb je alle papieren op zak & milieu stickers op het raam geplakt?
Heb je een reisverzekering? Zo ja: check wat ‘ie wel of juist niet dekt.
Snacks mee? Om de reis door te komen.

En, heb jij alles afgevinkt wat je in de week voor de vakantie moest doen?
Dan kan de vakantie modus officieel aan!

CategoriesReistips