1

10 x FILMS VOOR KATTENLIEFHEBBERS

films - filmtips - tips - kattenliefhebbers

Katten, wij hóuden ervan. Ze zijn schattig, goed gezelschap én vaak ook heel grappig. Om die redenen doen ze het ook vaak goed als hoofdrolspeler in een film. Niet alleen in komedies, maar bijvoorbeeld ook serieuzere geanimeerde films. Bingen op de bank met een kat, naast je en/of op je beeldscherm? Vind hier 10 films voor kattenliefhebbers. 

Check hier 10 x films voor kattenliefhebbers en hun trailers >

Minoes

Met stipt op één natuurlijk de Hollandse parel: Minoes. De verfilming van het gelijknamige kinderboek van Annie M.G. Schmidt heeft Carice van Houten gestrikt voor de hoofdrol. De poes Minoes verandert in een mens en probeert een raadsel rondom chemicaliën op te lossen.

Nine Lives

Ook in Nine Lives verandert een kat in een mens. In dit geval zakenman Tom Brand. Hij komt erachter dat hij door enkel hard te werken zijn familie verwaarloosd heeft. De zakenman krijgt zeven dagen om dit te fixen…

10 x Leuke kattencafés in Nederland  >

Puss in Boots

Ofwel, de Gelaarsde Kat. Ken je hem nog? Van Shrek 2? Deze animatiefilm over katten laat het verhaal achter de gelaarsde kat zien en bevat vele sprookjesfiguren. Puss in Boots won een Academy Award voor beste geanimeerde film – dus dat belooft al wat!

The Aristocats

Een film van Walt Disney uit 1970 (!). Het verhaal gaat over een aristocratische kattenfamilie die door de butler wordt ontvoerd om zo de erfenis van zijn bazin in handen te krijgen. Een straatkat helpt hen om naar huis terug te keren.

Cats and Dogs

Cats and Dogs gaat over de eeuwige oorlog tussen honden en katten. De film was een groot succes met een opbrengst van 200 miljoen dollar (!). De baasjes weten van niks, maar er vindt een  topgeheime, hightech spionage oorlog tussen katten en honden plaats. Er zijn nu al drie delen in de reeks, dus genoeg kijkplezier!

Garfield

Jon Arbuckle koopt een tweede huisdier. Dit keer een hond genaamd Odie. Al snel wordt Odie echter ontvoerd en moet de kat, Garfield (ons allemaal wel bekend), ervoor zorgen dat de hond gered wordt. Ook het vervolg Garfield: A Tale Of Two Kittens was een succes.

21 x Wijnnamen voor katten >

A Street Cat Named Bob

Gebasseerd op de gelijknamige bestseller A street cat named Bob. Een echt feel good verhaal van de aan drugs verslaafde James Bowen. Hij vindt een gewonde kat in de hal waar hij woont en neemt zich voor hem op te lappen. De start van een mooie vriendschap.

Felidae

De horrorfilm uit het rijtje. Een kat moet brute moorden onderzoeken van andere katten in de buurt waar hij zojuist met zijn baasje is komen wonen.

Catwoman

Niet echt een kat, maar stiekem toch wel. Er zijn ontzettend veel verschillende versies van deze vrouw. Oorspronkelijk was ze bedoeld als tegenstander van Batman, maar in latere verhalen bleek ze haar eigen moraal te hebben, en is het onduidelijk of ze nu een held of een slechterik is. Maar dat maakt niet uit, elke film is tof op zichzelf.

Welke films voor kattenliefhebbers komen op jouw to watch-lijst?

CategoriesChill