D

DIT ZIJN DE 10 GELUKKIGSTE LANDEN TER WERELD

GELUKKIGSTE LANDEN TER WERELD. Geluk in de wereld. Gelukkigste mensen ter wereld. Noorwegen. Denemarken. Nederland. Nieuw-Zeeland. Finland. Canada.

Geluk? Hoe meet je dat? Nou, dat kan. Net zoals er een BNP is, kun je een Gross National Happiness (GNH) meten. Hoe je dat doet? Nee, nee, nee niet door een kwartier naar je maaltijd te staren. National Geographic maakt aan de hand van data van de UN een lijst van landen waar mensen gemiddeld het gelukkigst zijn. De landen in deze top 10 zorgen goed voor hun inwoners (denk aan: vrijheid, weinig corrupte, betaalbaar onderwijs, sociale steur en goede voorzieningen), waardoor ze tot de meest positieve en vriendelijke mensen ter wereld behoren.

Een belangrijk detail is overigens dat de top tien meest gelukkige landen niet de meest geliefde toeristenplekken zijn. Of dat met elkaar te maken heeft, weten we niet. Zijn bewoners gelukkiger als er weinig rolkoffertoersiten rondlopen? Wellicht. Afijn, hierbij de top 10 waar jullie natuurlijk ontzettend op zitten te wachten.

Op 10 – Australië

(Ja ja, we gaan van boven naar beneden. Houdt de spanning er een beetje in, snap je.)

Australiërs zouden hun geluk te danken hebben aan hun hechte gemeenschappen die regelmatig barbecues en andere gezellige activiteiten samen organiseren. Combineer dit met gouden stranden, altijd lekker weer én de pracht en praal van de natuur als decor.

GELUKKIGSTE LANDEN TER WERELD. Geluk in de wereld. Gelukkigste mensen ter wereld. Noorwegen. Denemarken. Nederland. Nieuw-Zeeland. Finland. Canada.  Australië.

Op 9 – Zweden

Want Zweden heeft hippe steden die afgewisseld worden met ruige bossen en woeste natuur. Om aan den lijve te ondervinden wat dit land zo gelukkig maakt, kun je gewoon een random koffiebar binnenstappen: Zweden is een van de drie grootste koffieconsumenten ter wereld.  Uiteraard raden we Stockholm aan, maar bezoek ook het onbekende Malmö eens, een schattig stadje dat dichtbij Denemarken ligt.

10 redenen voor een reis naar Zuid-Afrika

Op 8 – Nieuw-Zeeland

Het is ff vliegen, maar dan heb je ook wat. Ansichtkaartachtige uitzichten, de meest imposante natuur enne, de beste wijnen voor een habbekrats.

GELUKKIGSTE LANDEN TER WERELD. Geluk in de wereld. Gelukkigste mensen ter wereld. Noorwegen. Denemarken. Nederland. Nieuw-Zeeland. Finland. Canada.Gelukkigste landen ter wereld

Op 7 – Canada

Ok, het kan hier behoorlijk koud zijn. Maar de hoge levensverwachting, relatief kleine populatie, beeldige, uitgestrekte landschappen en culturele diversiteit maken een hoop goed.

Op 6 – Youes truly, Wij, Nederland, Hollandia!

Yeah! Want? Zij (want aldus de mening van de VN) zijn zo lekker laissez-faire zijn. En fietsen door de tulpenvelden en over de grachten schijnt het heel goed te doen voor je geluksgevoel. Van alle landen zijn we het meest actief (ja echt!?) omdat we bijna overal op de fiets naar toe kunnen.

GELUKKIGSTE LANDEN TER WERELD. Geluk in de wereld. Gelukkigste mensen ter wereld. Noorwegen. Denemarken. Nederland. Nieuw-Zeeland. Finland. Canada.

Op 5 – Zwitserland

In 2015 stond Zwitserland bovenaan de lijst, maar moest een paar plaatsjes opschuiven. Alsnog een van de gelukkigste landen ter wereld. Want? Het belastingklimaat is subliem, het schoolsysteem is perfect, de minste mensen tellen overgewicht en je woont in een ansichtkaart. Oh, en Zwitserland loopt over met healthy hotspots.

Op 4 – IJsland

In IJsland is er sprake van een ‘ons-kent-ons’ vibe. Volgens de inwoners dit ontstaan doordat de recessie ze dichter bij elkaar heeft gebracht, men kijkt naar elkaar om. Daarnaast zijn er lage belastingen en gratis zorg en educatie. En dan hebben we het niet eens over het landschap gehad.

GELUKKIGSTE LANDEN TER WERELD. Geluk in de wereld. Gelukkigste mensen ter wereld. Noorwegen. Denemarken. Nederland. Nieuw-Zeeland. Finland. Canada. Gelukkigste landen ter wereld

Op 3 – Denemarken

Denemarken danst altijd in de top 3 van de gelukkigste landen ter wereld. Want? Nou, heb je even? Hoge levensverwachting, gratis onderwijs, geweldig belastingsysteem, twee jaar zwangerschapsverlof, goede scholen, vrije mentaliteit, Deens design.

Op 2 – Noorwegen

Het zit wel snor met de Noortjes. Ze werden eerder al uitgeroepen tot mooiste land en nu staan ze weer op twee in de lijst met de meest gelukkige mensen ter wereld. Want, sociale gelijkheid, rijk volk waarbij het geld eerlijk verdeeld lijkt. En dan die fjorden en bergen, waar je overal je tent mag opzetten om te overnachten. Ben je er nooit geweest? Gaat heen!

GELUKKIGSTE LANDEN TER WERELD. Geluk in de wereld. Gelukkigste mensen ter wereld. Noorwegen. Denemarken. Nederland. Nieuw-Zeeland. Finland. Canada.

Op 1 – ….Finland!

Als je aan Finland denkt, dan denk je (blijkbaar) aan wellness! Voor inwoners is dit dé manier om te ontspannen. En een ontspannen gevoel, maakt je gelukkig. Voor de 5,2 miljoen inwoners telt het land maar liefst 3,3 miljoen sauna’s. Reken maar ff uit.. Andere redenen voor het gelukkigste land ter wereld? Leer het artikel van Franska, de voorzitter van de Finse fanclub. Onze bovenburen in Scandinavië hebben het helemaal goed voor elkaar.

Gelukkige dag, gelukkig mensen!

PIN IT!

Zijn de mensen in het land waar jij woont gelukkig? Kom er achter in welke landen de gelukkigste mensen wonen!Gelukkigste landen van 2018

Bron: National Geographic, Metronieuws.

CategoriesReistips