V

VERBRAND DOOR DE ZON? DIT KUN JE DOEN

verbrand - verbrand tips - tips verbranden - wat te doen bij verbranden - after sun - aftersun - huidverzorging na verbranden - verbrand door de zon

Voorkomen is beter dan genezen, maar soms lukt dat gewoon niet. Dan heb je gesmeerd en gesmeerd en gesmeerd – toch breken die zonnestralen door je zonnebrand heen. Wat dan? Wij zetten onze tips voor verzorging van een huid verbrand door de zon op een rijtje.

Huid verbrand door de zon? Lees snel verder >

1. Zoek verkoeling

Klinkt heel voor de hand liggend. We bedoelen dan niet alleen schaduw, maar bedek je huid met natte doeken – het liefst katoen. Als het kan, neem dan een lauwe douche zonder producten te gebruiken en dep de huid droog. Beide nemen met name het ‘brand’ gevoel weg.

Waarom iedereen zonnebrand zou moeten gebruiken >

2. Badder

Als je de huid meteen wilt verzorgen en je hebt de mogelijkheid: neem een bad. Voeg aan je bad ingrediënten toe als lavendelolie (verlicht de stekende pijn), baking soda (helpt tegen irritatie en roodheid) en/of appelciderazijn (werkt ontstekingsremmend).

3. Aloë vera

Je verbrande huid kan het beste met zuivere, natuurlijke producten omgaan. Met name de plant aloë vera of aftersun met aloë vera doet wonderen voor je huid. “Dit omdat aloë vera ontstekingsremmend is,” zegt dermatoloog Robert Friedman tegen Huffington Post. Leg het in de koelkast voor een extra verkoelend effect.

4. Hydrateer jezelf

Een verbrande huid kan leiden tot uitdroging. Drink een heleboel water meteen na de verbranding. En dan wel met name water – frisdranken en alcohol drogen je alleen maar verder uit.

5. Draag losse kleding

Om irritaties te voorkomen, kun je het beste lichte, niet-schurende en niet-knellende kleding dragen. Bedek alle verbrande plekken wanneer je naar buiten gaat en blijf uit de felle zon zolang de huid rood is. Geen nood om het erger te maken dan het is natuurlijk!

Hack! Zo koel je wijn het snelst >

6. Vermijd vettige producten

Vermijd vette, olieachtige producten. Deze producten vormen een isolerend laagje op je huid. Hierdoor blijft de warmte in de huid zitten in plaats van dat het eruit gaat.

7. Neem een pijnstiller

Een verbrande huid lijkt enigszins op een ontsteking. Neem een aspirine of ibuprofen wanneer je erg verbrand bent. Deze werken pijnstillend en gaan ontstekingen in de huid tegen.

5 x Zonnebrillen trends van 2021 >

8. Blijf er vanaf

Het is erg aantrekkelijk om die losse velletjes eraf te trekken, maar doe het niet. Je kunt er het beste helemaal vanaf blijven: “Stay away from exfoliation and active ingredients,” adviseert dermatoloog Dr. Grossman. “Your skin has already been traumatized.”

Welke tips gebruik jij als je huid verbrand is?

CategoriesChill