Zoek je nog een documentaire voor jouw aankomende bankavondje? Onze top: Seaspirancy, die gaat over de slechte manier waarop we met onze oceanen omgaan. Denk hierbij aan overbevissing, piraterij, plastic vervuiling en zelfs slavernij. Hieronder vind je alles wat je over deze informatieve Netflix docu wilt weten.
Vind hier alles wat je moet weten over de docu ‘Seaspiracy’ op Netflix >
Seaspiracy
Een documentaire kijken is (misschien wel) de perfecte manier om jezelf te informeren over een maatschappelijk probleem, zoals racisme of huiselijk geweld. Ook de verandering van het klimaat blijft een groeiend maatschappelijk probleem. Het gaat verder dan de opwarming van de aarde en de vuurzeeën in Australië: ook de vlees- en visindustrie zorgt ervoor dat dit probleem alsmaar groter wordt.
In de documentaire Seaspiracy, de opvolger van de documentaire Cowspiracy, kom je dingen te weten over de visindustrie die je (waarschijnlijk) nog niet wist. Filmmaker Ali Tabrizi maakte de docu om zijn liefde voor de oceaan op beeld te zetten, maar komt er tijdens het filmen al snel achter dat er iets niet in de haak is (pun inteneded).
Plastic soep en corrupte visserij
Naast het grote ‘plastic probleem’ komt er ook in de docu naar voren hoe commercieel de grote visserijen zijn. Ali Tabrizi gaat langs bij verschillende visserijen, bezoekt het Japanse vissersdorp Taiji en een visserij in Hong Kong die handelt in haaienvinnen. Ja dat lees je goed: haaienvinnen… Door middel van verborgen camera’s wordt getoond hoe corrupt en commercieel de visserijen zijn.