E

EK VOETBAL 2021 TIJDENS CORONA: ZO VIEREN WE HET

EK Voetbal 2024 - EK Voetbal - uefa 2024 - EK Voetbal 2024

Pak de oranje spullen maar weer uit de kast want 11 juni mogen we de leeuwen weer aanmoedigen! Stiekem hadden we gehoopt dat we de wedstrijden met een ijskoud biertje op het terras kunnen volgen of met een vriendengroep thuis. Nee, deze editie ziet er nét wat anders uit. Maar, dat betekent niet dat we geen feestje kunnen maken van het EK Voetbal 2021. Dit zijn onze tips!

EK Voetbal 2021 tijdens Corona? Zo vieren we het >

Hier kijk je het EK op groot scherm in Amsterdam >

Hoe ziet het Voetbal EK 2021 eruit?

Dat het EK Voetbal 2021 tijdens corona er anders uitziet dan dat we gewend zijn, had je misschien wel verwacht. Zo mogen we niet met een grote groep thuis (max. 1 bezoeker) naar de wedstrijd kijken of gezellig met zijn allen op een terrasje dringen voor het scherm. Én is de indeling van het EK Voetbal 2021 ook nog eens anders. Hoe ziet het er dit jaar dan uit?

In plaats van verschillende stadions in één land, zijn er dit jaar maar liefst 12 verschillende gastlanden. Met de openingswedstrijd in Rome en de finale in Londen. Zoals altijd zijn de elftallen verdeeld in zes poules (de verdeling vindt je hier).

Per poule zitten er maximaal twee gastlanden per groep. Ieder gastland speelt gegarandeerd ook twee keer thuis. Alleen de knock-out fases zijn nog niet te voorspellen. Bij elk stadion zijn er minstens 12.000 toeschouwers aanwezig, ook dat is minder dan de normale +/- 55.000 toeschouwers.

Zo maak je van het EK Voetbal 2021 tóch een feestje

Maak je straat oranje!

Het hoort erbij: in aanloop naar de eerste wedstrijden beginnen normaal gesproken de straten langzaam oranje te kleuren. De oranjegekte is een traditie, bovenop enorm gezellig en geeft een gevoel van verbondenheid. Daarom is het belangrijk dat we vooral dit jaar niet vergeten de vlaggen buiten te hangen om zo ons elftal aan te moedigen. Een beetje saamhorigheid kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?

Pak je oranje outfit uit de kast

Ondanks hoogstwaarschijnlijk niet veel mensen je oranje outfit kunnen bewonderen, moet dat je niet tegen houden om je van top tot teen oranje te kleden. Dus pak wél je oranje hoed, shirt, broek, veters en alles wat je maar kan vinden uit de kast! EK gevoel 1 – Corona 0. Toch je outfit delen? Plaats dan een leuk kiekje op Instagram.
Nog een oranje outfit nodig? Scoor ‘m hier >

Organiseer een online feestje

Kijk je toch liever de wedstrijden niet alleen? Trommel je vrienden op en kijk de wedstrijden samen online via Skype of Zoom. Zo kan je samen juichen, gillen tegen het scherm en de wedstrijd kijken met een grote groep, zonder de RIVM richtlijnen te overtreden.

Pak uit met oranje hapjes!

Wie zegt dat het maken én eten van oranje snacks alleen voor Koningsdag is? Verwen jezelf met oranjekleurige cocktails of kies voor een lekkere oranje tiramisu dessert. Het ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook nog eens goed! Peuzel het op tijdens het potje voetbal voor een ultiem oranje gevoel!

EK Voetbal 2021 - oranje hapjes - oranje cocktail

Maak er een spelletje van

Er zijn eindeloze opties om een extra spelletje te spelen tijdens een voetbalwedstrijd. Kies je ervoor om met meerdere mensen online te kijken? Dan kan het een leuk idee zijn dat iedereen een eigen EK Voetbal 2021 bingokaart maakt met voorspellingen.

Vul bijvoorbeeld in wie je denkt dat gaat scoren, wie een gele kaart krijgt, geblesseerd raakt of hoeveel penalty’s een partij krijgt. Wees creatief! Als iets werkelijk gebeurt op het scherm, mag je het vakje afstrepen zoals bij een echt potje bingo. Verzamel leuke cadeautjes in voor de winnaars die je per post kan opsturen of voor de deur legt!

Verwen jezelf en bestel een lekkere borrelplank

De EK 2021 wedstrijden toch feestelijk bekijken? Maar geen zin om zelf in de keuken te staan om het voor te bereiden? Bestel dan een heerlijke borrelbox. Nu de restaurants dicht zijn, bieden veel van deze zaakjes borrelboxen en diverse hapjes aan. Check bij je favoriete eettentjes of die ook iets leuks aanbieden. Zo support je de horeca én heb je zonder moeite lekkere hapjes op tafel!

7 x Borrelboxen bestellen in Amsterdam >

Of maak zelf een borrelplank!

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een lekkere borrelplank te maken. Kies een leuke plateau uit en vul het vol met lekkere hapjes. Mix en match de snacks waarvan jij houdt: een beste borrelplank bevat natuurlijk van alles wat! Tip: hier vindt je hoe je de perfecte borrelplank maakt >

Huur een beamer

Wij zeggen altijd maar zo: het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Vervang slingers gerust door een beamer, in dit geval. Een beamer is al voor een paar tientjes per dag te huren, en vergroot letterlijk én figuurlijk je kijkplezier. Bij zonnig weer kan ‘ie in de tuin, wat weer fijn bijdraagt aan dat échte EK-gevoel.

Oud-Hollandse spellen

Geen Hollands feestje compleet zonder klassieke Hollandse spellen. Trap de voorpret af door spelletjes te spelen voor aanvang van de wedstrijd. Huur een sjoelbak, ringwerpen, blikgooien of ga voor een vier op een rij xxl variant.

Last but not least: zing het Wilhelmus uit volle borst mee

Kijk, als je dan toch met slechts één +1 thuis voetbal zit te kijken, kun je best het Wilhelmus uit volle borst meezingen. Weet jij de tekst nog? Zo niet, dan even van tevoren opzoeken op de interwebs. En over muziek gesproken: zoek op Spotify op EK Hollandse Voetbalhits en je hebt de perfecte playlist voor tijdens de rust.

Hup Holland Hup! Hoe ga jij dit jaar onze oranje leeuwen aanmoedigen?

CategoriesNiet gecategoriseerd