5

5 x ROKJESTRENDS VOOR AANKOMEND BLOTE BENEN SEIZOEN

rokjestrends

Terwijl april doet wat ‘ie wil, kijken wij alvast uit naar de zomermaanden. Hoge temperaturen, warm genoeg voor blote benen, kom maar door! Dat betekent namelijk maar één ding: dag panty’s, lange broeken en maillots, en hallo zwieren zwaaien met je rokje draaien. Daarom handig om te weten: wat zijn de rokjestrends van dit seizoen?

We verklappen alvast: qua rokjestrends is komende zomer een topseizoen. Er is namelijk echt voor ieder wat wils. Recht toe recht aan, in A-lijn of juist met ruches en laagjes, midi, maxi of mini, alles mag. Dit zijn de grootste trends voor komend seizoen:

Poplin

Hebben we het over poplin rokjes, dan bedoelen we eigenlijk rokjes die vanaf de taille wijd uitlopen en die bestaan uit meerdere horizontale banen. Of beter gezegd: de ideale kruising tussen horizontale en verticale lijnen ;-). De taille is voorzien van een elastieken band en valt vaak iets hoger. Dankzij de horizontale banen is er al snel sprake van een zwierig effect, perfect voor de zomer!

Peplum

Iets strakker qua pasvorm dan de poplin rokjestrend, is de peplum trend. Voorheen werd peplum vooral gebruikt om de heupen te benadrukken, omdat het de taille smaller doet lijken. Maar hebben we het over peplumrokjes, dan zit de peplum-baan aan de onderkant van een rokje, dus meer richting de knie. Het rokje zit vrij strak bij de taille en billen, en heeft aan de onderkant een enkele horizontale baan.

A-lijn

De A-lijn rok staat ook wel beter bekend als de minirok uit de jaren 70. Een vrij ‘sober’ model, vaak voorzien van een rits aan de zij- of achterkant. Hoe sober ook, toch is deze rokjestrend de afgelopen seizoenen niet te missen in de zomercollecties. Want ook al is het model vrij recht, met felle kleuren of toffe prints is ook deze trend perfect voor een zomerse look. De print van dit seizoen voor de A-lijn? Absoluut de gingham print met het klassieke ruitje.

Midi rok

Waar we eigenlijk ook best blij mee zijn: de midi rok zie je dit seizoen nog meer dan voorheen. Strak met split of juist met plooitjes en plissé. Je kunt er alle kanten mee op. Zoals de naam al doet vermoeden, midi, biedt deze rokjestrend de ideale middenweg: niet te kort, niet te lang. Eigenlijk gewoon stiekem best praktisch. En heel fijn: deze rokjestrend is eigenlijk alleen maar leuker in plussize maten, zoals deze fijne grote maten rokken bewijzen.

Tennis rokje

Ben jij meer van het comfy dan van het strakke? Dan biedt deze rokjestrend uitkomst: het tennisrokje! Nog niet eerder was de dresscode van de tennisbaan zo hip als komende zomer. En daar zijn we best blij mee: deze rokjes zitten als een comfy shorts, maar wel met een elegante vorm.

Dan rest ons nu nog een ding: wachten op de zomer!

Ook leuk voor een zomerse touch:

10 x vrolijke haaraccessoires

CategoriesDress Up