9

9 x RESTAURANTS MET EEN SPEELTUIN IN NEDERLAND

kindvriendelijke restaurants - kindvriendelijke restaurants in Nederland - restaurant met speeltuin Brabant - kindvriendelijke restaurants brabant - restaurant met speeltuin Zuid-Holland - restaurant met speeltuin Zoetermeer - restaurant met speeltuin utrecht - restaurant met speeltuin noord-Holland -

Waar wij ontzettend genieten van uitgebreid tafelen in een fijn restaurant. Maak je daar kinderen vaak wat minder blij mee. De oplossing? Een combinatie van stijlvolle restaurants met een speeltuin – want daar wordt jong én oud gelukkig van!

Leuk voor een dagje met de familie of als je aan ’t oppassen bent: dit zijn 9 x kindvriendelijke restaurants met een speeltuin >

1. Hans & Grietje in Zeewolde

Pannenkoeken en kinderen is een gouden combinatie. En wij houden er stiekem ook wel van! In het magische pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde vind je naast lekkere pannenkoeken – of andere lunchgerechten – ook ‘behekste’ kamers. Dit gecombineerd met de heksentunnels, skelterbaan, springkussens en een wandelroute in het Verdwaalbos buiten, is hier méér dan genoeg te beleven.

Dit zijn 10 x kindvriendelijke cafés in Amsterdam >

2. Restaurant met speeltuin in Brabant: KOKS Gemert

In de landelijke omgeving van Gemert – aan de oevers van de Aa – vind je de gloednieuwe, bruisende KOKS Gemert waar iedereen zich helemaal thuis voelt. Met een hip interieur, een gevarieerde menukaart, een binnenspeelruimte én speeltuin, is dat natuurlijk niet zo gek!

3. Familierestaurant Charlie

Een andere restaurant met speeltuin in Brabant is het familierestaurant Charlie. Terwijl je zelf geniet van de botanische schoonheid om je heen én van ambachtelijke gerechten geïnspireerd op de Italiaanse en Franse keuken. Klimmen, klauteren de kinderen op er op los in de indoor-speelbos.

4. Restaurant met speeltuin in Haarlem: Haarlemmer Kweektuin

We gaan van Brabant naar Haarlem, waar je in de voormalige stadskweektuin nu een restaurant met een speeltuin vindt: de Haarlemmer Kweektuin. Je kunt hier achterover leunen in de cognac vintage meubels, met prachtig groen om je heen. Terwijl de kinderen hun hart luchten in de natuurspeeltuin. Ook leuk! In de omgeving kun je ook sámen met de kids op pad in het wandelpark, de biologische zelfoogst tuin of in het duurzaam winkeltje van Nederlands Hout.

Ook leuk! 5 x kindertheaters in Amsterdam >

5. Brasserie Buitenhuis in Valkenburg

Aan het Valkenburgse meer in Valkenburg vind je Brasserie Buitenhuis. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is het hier heerlijk vertoeven met uitzicht op het mooie meer. De kinderen kunnen in het water, het is namelijk erg ondiep en afgezet met paaltjes – safety first. Of op het strandje in het zand ravotten met een emmer en schep. Daarnaast geniet je hier van toegankelijke gerechten, maar altijd met een moderne inslag. Zo is er voor ieder wat wils.

6. Restaurant met speeltuin Utrecht: Leen

Zin in Aziatische gerechten met je kind? Dan is restaurant Leen in Utrecht de place to be. In deze voormalige las- en constructiehal kun je samen Aziatische fusion gerechten bestellen om te delen en kunnen de kinderen een speciaal menu samenstellen. Tijdens het natafelen – of tijdens het wachten al, ben je de kids waarschijnlijk kwijt in de aparte speelhoek binnen of buiten bij de schommels en de glijbaan.

7. Zandfoort aan de Eem, Amersfoort

Een andere restaurant in Utrecht met speeltuin vind je in de stad Amersfoort. Op het stadsstrand van Zandfoort aan Eem op precies te zijn. Voor de kinderen is het strand natuurlijk één grote zandbak, maar om de ervaring ‘grootser’ te maken, vinden de kleintjes hier ook een waterpomp, glijbaan en een interactieve speelzuil. De volwassen kunnen hier achterover leunen met de zonnestralen in het gezicht. En genieten van een verkoelend drankje en van de creatieve, wereldse happen op de menukaart.

Meer toffe stadsstranden in Utrecht vind je hier >

8. Sweet Lake Italy in Zoetermeer

In Zoetermeer kun je met je kinderen terecht bij Sweet Lake Italy, een Italiaans restaurant met stadsstrand. Smikkel hier van traditionele Italiaanse gerechten, leun achterover bij de palmbonen, geniet van het uitzicht op het meer. En laat de kinderen spelen in de buitenspeeltuin die je grenzend aan het terras vindt. Zij spelen, jij ultiem relaxen: wat wil je nog meer?

9. Restaurant met speeltuin in Rotterdam: Lake House

In het Bergse bos vind je Lake House Rotterdam. Een restaurant met een terras gelegen aan – de naam verklapt het eigenlijk al – een meer. Aan het terras kunnen de kinderen razen, springen, zwieren en spelen in de grote houten speeltuin met alles erop en eraan, inclusief een kabelbaan. Terwijl de volwassenen genieten van het mooie uitzicht en een kop koffie of een glas wijn.

En, bij welke kindvriendelijke restaurants met binnenspeeltuin schuiven jullie aan voor speel- en eetplezier?

CategoriesFijne Foodspots