5

5 x KINDERTHEATERS IN AMSTERDAM

kindertheaters amsterdam - kindertheater amsterdam - kindertheater - theatervoorstelling kinderen - theatervoorstellingen kinderen - kinder theater amsterdam

Naar het theater gaan is een leuk uitje en ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen. Hoe goed is het om hun fantasie te verrijken en ze echt kind te laten voelen?! Gelukkig vind je in onze hoofdstad een aantal kindertheaters om te bezoeken. Hieronder vind je 5 leuke kindertheaters in Amsterdam.

 

Op zoek naar een leuk uitje met kinderen? Vind hier 5 leuke kindertheaters in Amsterdam >

 

Kindertheater De Toverknol

 

Maandelijks kan je in dit kindertheater nieuwe voorstelling bezoeken en in een bijzondere, humoristische wereld stappen. Voordat de kids op avontuur gaan, verkleden ze zich als prinses, ridder of een dier. In de voorstellingen worden de kinderen gevraagd om mee te zingen, dansen, interactie te hebben met de personages en streven ze naar een intiem ‘huiskamergevoel’.

De Toverknol  >

 

Theater De Krakeling

 

Dit is de plek waar kinderen (en jongeren) en hun familie kunnen genieten van goede theatervoorstellingen. Het doel van De Krakeling is om een jong publiek (van 2 tot 18 jaar) uit heel Amsterdam en omstreken te laten zien dat theater je verrijkt. Hier zijn zowel voorstellingen van bekende theatermakers als nieuwe theatertalenten te zien. 
De Krakeling  >

 

 

Het Nederlands Marionettentheater

 

Beleef de magie van het poppenspel in dit sfeervolle zoldertheater. Daar nemen ze kids graag mee naar andere werelden en verleden tijden. Dit familietheater, met eigen ontwikkelde bewegingssysteem, is bijna een eeuw geleden opgericht in Amsterdam en heeft al duizenden voorstellingen gespeeld in binnenland en buitenland.
Het Nederlands Marionettentheater  >

 

Ook leuk! Vind hier 10 kindvriendelijke cafés in Amsterdam  >

 

Koos Kneus Poppentheater 

 

Zo’n dertig jaar geleden begon de oprichter van het theater Dick van Schaik (aka Koos Kneus) met poppenkast spelen. Hij stond toen met zijn kast op zijn vaste plek in de speeltuin van het Amsterdamse Vondelpark. Nu heeft hij zijn eigen knusse kindertheater in Oost. Bij iedere voorstelling is hier een professionele schminkartiest aanwezig en een rek met verschillende verkleedkleren.
Kook Kneus Poppentheater  >

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erik van Ophem (@erikvanophem)

 

Het BosTheater 

 

Het Bostheater is tijdens de schoolvakanties dé plek voor avontuur! Je kunt er kennismaken met eigenwijze sprookjesfiguren, grote helden en pratende dieren. Het theater ligt midden in het Amsterdamse Bos, naast de speelvijver. Daarnaast presenteren ze tijdens de zomer verschillende jeugdtheatervoorstellingen voor jonge en oudere kinderen (vanaf 2 jaar). 

Het BosTheater  >

En, naar welke van deze kindertheaters in Amsterdam neem jij jouw (oppas)kids zeker mee?

CategoriesWeekend tips