1

14 x GOEDE PODCAST TIPS DIE JIJ WILT LUISTEREN

podcasts - podcast - podcast tips - podcast favorieten

Podcasts: je leert er vaak iets van én huishoudelijke taken of lange fietstochten worden een stuk aangenamer. Podcasts luisteren, wij zijn er gek op. Maar welke zijn jouw tijd waard?  Hier vind je 14 podcast tips die jij zeker wilt luisteren.

14 leuke en interessante podcast tips die gratis te streamen zijn > 

1. How to fail with Elizabeth Day 

Als je vooruit wilt in het leven moet je fouten leren maken. Een podcast die je hierbij op weg helpt, is How To Fail With Elizabeth Day. Samen falen schept een band, toch? In ieder geval is het fijn om te leren van andermans fouten. En niet zomaar ‘andermans’, journalist Elizabeth Day interviewt succesvolle mensen als David Nicholls (schrijver van One Day) over hun grootste mislukkingen en wat het hen bracht.
Beluister de podcast hier > 2. Bazaar Powercast

In de Bazaar Powercast spreekt hoofdredacteur Miluska van ’t Lam met creatieve denkers en entrepreneurs. Over hun persoonlijke successen, valkuilen en briljante mislukkingen. Ervaringen en voorbeelden die je voorzien van een flinke dosis power bij het bereiken van jouw dromen, plannen en ambities.
Beluister de podcast hier > 

3. Monica Geuze Fanpodcast 

De Monica Geuze Fanpodcast gaat veel minder over Monica Geuze dan je denkt. Eerder over hoe je voor je eigen welzijn en plezier wat meer lak leert hebben aan de dingen van het leven– à la Monica. Fans en journalisten Lena Bril en Doortje Smithuijsen onderzoeken met verschillende gasten de legitieme vragen voor vrouwen. Hoe ben je lief voor jezelf, bijvoorbeeld. ‘Met humor en relativeringsvermogen troost bieden aan jonge vrouwen die worstelen met de torenhoge eisen van deze tijd.’
Beluister de podcast hier >

Vind hier 15 x inspirerende podcast tips die je sowieso een motivatie boost geven >

4. Dolly Partons America

Dolly Partons America is een negendelige podcastserie waarin maker en presentator Jad Abumrad zichzelf de vraag stelt wat Dolly Partons Amerika precies is. Hoe ze dat doet, zowel conservatief als progressief Amerika bekoren. Aan bod komen onderwerpen als de veranderende rol van vrouwen, machtsmisbruik door mannen, racisme, de geschiedenis van countrymuziek en de rol van immigratie. Dolly Parton helpt een handje: elke aflevering vertelt ze vol humor over haar leven.
Beluister de podcast hier >

5. De Jortcast 

Jort Kelder biedt met deze podcast radiotherapie tegen hypes en hysterie. Met ‘gasten van deskundig allooi’ worden hysterische opvattingen besproken. Twee keer per week bespreek hij in de Jortcast een onderwerp dat hem bezighoudt.
Beluister de podcast hier > 

6. Ctrl Alt Delete

De podcast over het wereldwijde web, de podcast waarin Emma Gannon voorname mensen als Ava Duvernay, Lena Dunham en Leandra Medine interviewd over hun relatie met het internet. Dat is interessanter dan je denkt, give it a go!
Beluister de podcast hier >

7. Terrible, thanks for asking 

De podcast Terrible, thanks for asking is er voor jou en je zelfmedelijden. Een podcast vol hilarische, droevige en best wel oncomfortabele verhalen over de pijn waarmee mensen te dealen hebben in het leven. Het behandelt ook hoe onbeholpen menselijk en awkward we met z’n allen kunnen zijn. Een makkelijk weg te luisteren podcast vol met wijze inzichten en advies.
Beluister de podcast hier >

podcasts - podcast - podcast tips - podcast favorieten

8. Dear Viv

Van no-nonsens advies heb je nooit genoeg, weet ook journalist Viv Groskop die er een podcast aan wijdde. Van persoonlijke problemen, emotionele kwesties en alle andere nachtmerries die het leven je toewerpt, de grote en de kleine. Viv is er als je beste vrienden te beleefd zijn om je (net iets te) eerlijk advies te geven.
Beluister de podcast hier >

9. De Tweede 

In de Tweede gaan Jair Stein en Lyn Berger, op zoek naar bijzondere verhalen over ‘het gezin’. In de podcast legt het duo de wetenschap en individuele verhalen naast elkaar, om uit te zoeken hoe het gemiddelde gezin nou eigenlijk functioneert. De podcast, die makkelijk weg te luisteren is, is trouwens gebaseerd op het gelijknamige boek van Berger.
Beluister de podcast hier > 

10. Song Exploder

Laat je door de muzikanten die te gast zijn bij de Song Exploder-podcast vertellen hoe hun bekendste nummers tot stand zijn gekomen. Elke aflevering vertelt het verhaal achter een nummer, waar je vaak zo hard bij mee zingt. Denk aan hits zoals Go Your Own Way van Fleetwood Mac of Day Breaks van Norah Jones. Kortom, Song Exploder is een muzikale podcast die je niet wilt missen.
Beluister de podcast hier > 

Vind hier de 100 populairste podcasts in Nederland op dit moment >

11. Oprah’s SuperSoul Conversation 

Op zoek naar een podcast die helpt bij mindfulness? Dan is de SuperSoul Conversation-podcast van Oprah Winfrey perfect voor jou. In haar podcast gaat Winfrey in gesprek met wereldleiders, auteurs, spirituele leiders en gezondheidsexperts en praten ze over de manier waarop je jouw leven zowel geestelijk als fysiek kan verbeteren. Met elke aflevering kom je een stap dichterbij jezelf en een leven met minder stress.
Beluister de podcast hier >

12. El Tarangu

Een podcast waarbij je je oren niet kan geloven. Want in El Tarangu wordt het verhaal vertelt van Jose Manuel Fuente, een wielerheld die in 1996 overleed en werd herdacht door veel verdrietige fans. Maar zeven jaar later wordt dezelfde man gespot in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen, terwijl hij aan het genieten is van een bord mosselen. Gek verhaal, maar wel waar. Wil je weten hoe het verder gaat? Luister dan naar deze indrukwekkende podcast.
Beluister de podcast hier > 

Deze Spotify hack wíl je weten >

13. The Beste Social Podcast 

In deze podcast wordt er gesproken over verschillende onderwerpen die iedereen met een account op sociale media aangaan. Het is niet de bedoeling dat iedereen het met elkaar eens is, maar juist dat de verschillende perspectieven naar voren komen. Luister naar de meningen van Tim Hofman, Nienke Plas en De Speld. Een leuke en interessante podcast, waar je het zeker ook met vrienden en collega’s over wil hebben.
Beluister de podcast hier >

14. DIOR TALK – Feminist Art 

Fan van kunst, mode en feminisme? Dan is de nieuwe podcastserie van het Franse modehuis Dior misschien iets voor jou om naar te luisteren. In de podcast wordt er per aflevering gesproken met een creatieveling waar Dior graag mee samenwerkt en een artistieke impact heeft op het modehuis. Dit is echt een van onze favorieten als het gaat om deze podcast tips!
Beluister de podcast hier >

Welke van deze podcast tips ga jij binnenkort luisteren?

CategoriesChill