D

DIT ZIJN DE 100 POPULAIRSTE PODCASTS IN NEDERLAND OP DIT MOMENT

populairste podcast - beste podcast - top podcast - beste podcast nederland

Podcasts zijn er in alle soorten en maten en gelukkig zijn ze gewoon gratis te streamen, waardoor je zelf bepaalt naar welke onderwerpen je luistert en vooral wanneer. Hieronder geven we een overzicht van de populairste podcasts in Nederland op dit moment. De informatie is gebaseerd op data van Apple en Podtail.

Vind hier de populairste podcasts op dit moment in Nederland > 

1. Beethoven is meer dan een hond

In deze vijfdelige podcast ‘Beethoven is meer dan een hond’ vertellen Jet en Fieke alles wat je moet weten over klassieke muziek.

2. De Bourgondiërs met Bart Van Loo

In ‘De Bourgondiërs’ neemt Bart Van Loo de luisteraar op sleeptouw door de middeleeuwen. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij het spannende ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt nou? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

3. Echt Gebeurd

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor Echt Gebeurd is ontstaan na het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij Echt Gebeurd ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

4. Alle wegen leiden naar Morricone

Ennio Morricone schreef de beroemde soundtrack van ‘Once Upon a Time in The West’ en ‘The Mission’. Maar net zo bijzonder is dat hij tot op zijn negentigste nog door Europa tourde om concerten met zijn eigen muziek te dirigeren. Als Jet Berkhout dat ontdekt, wil ze hem ook zien en leren kennen. Ze zoekt hard-core fans op, musici die onder Morricone speelden, collega-filmcomponisten, critici en Morricone’s zoon. En tussen de bedrijven door leert ze Italiaans, om het uiteindelijk de Maestro zelf te kunnen vragen. Want dát is haar missie.

5. Matthäus

De Matthäus-Passion: nergens in de wereld wordt dit werk zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Maar wat hoor je precies in Bachs meesterwerk? In deze podcast gidst violist en Matthäuskenner Carel den Hertog je met presentator Lex Bohlmeijer door de Matthäus-Passion.

6. Taal voor de leuk – het luisterboek

Paulien Cornelisse leest haar boek ‘Taal voor de leuk’ voor. Zonder tekeningen, maar met extra commentaar. Nieuwe inzichten, extra gedachten, en dit alles vanuit haar eigen kelder.

7. NOS Met het Oog op Morgen

Het Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws.

8. Een dik uur Ischa op de radio

2020 is het 25ste sterfjaar van Ischa Meijer, misschien wel Nederlands beste interviewer uit de geschiedenis. De VPRO herdenkt hem met deze podcast. Anton de Goede praat daarin met Ramsey Nasr, Karin Bloemen en vele anderen over de scherpste, meest ontroerende en hilarische radio-interviews van Ischa Meijer, die vervolgens te horen zijn.

9. De Wie is de Mol? Podcast

Dit is de enige echte, officiële Wie is de Mol?-podcast met Annemieke Schollaardt en Rik van de Westelaken. In deze podcast krijg je een uniek kijkje achter de schermen en hoor je exclusieve interviews met de afvallers.

10. NRC Vandaag

Vandaag is de dagelijkse podcast van NRC. Elke werkdag hoor je hét verhaal van de dag, verteld door onze beste journalisten. De presentatie wordt gedaan door van Thomas Rueb.
Hier luister je hem >

Vind hier de rest van de top 100 populairste podcasts op dit moment > 

Welke van deze podcast tips ga jij als eerste luisteren? 

CategoriesChill