1

15 x PODCAST TIPS VOOR INSPIRATIE & MOTIVATIE

Onderweg naar je werk of gewoon thuis op de bank. Stop die telefoon eens in je broekzak en luister naar een inspirerende podcast. Laat je informeren en motiveren zonder daar veel moeite voor te doen. Hieronder vind je de meest inspirerende podcasts die jij zeker moet luisteren als ambitieuze levensgenieter!

1. Bedrock Talks

In Bedrock Talks nodigen hosts Lisanne en Rosa inspirerende mensen uit. Van voedingsdeskundigen tot gelukspsychologen tot mensen met kennis van het milieu. Deze twee meiden kunnen zware onderwerpen op een luchtige manier bespreken en van verschillende kanten bekijken. Deze mag je zeker niet missen als je een Nederlandse podcast wil luisteren met diepte en goede praktische tips voor een bewuster leven.

Hier luister je de podcasts > Bedrock Talks 

2. 100% Inspiratie Podcast

Thijs Lindhout gaat in deze podcasts op zoek naar het geheim achter geluk & succes. Dit doet hij met een goede dosis energie en humor. Wat maakt dat sommige mensen de top bereiken in het leven? Hoe kun je je droom waarmaken?

Luister de podcasts hier > 100% Inspiratie Podcast

Ook leuk: 5 x interessante podcasts over reizen vind je hier >

3. Master Your Mindset

Michael Pilarczyk en Cindy Koeman zijn oprichters van de Master Your Mindset Academy en verspreiden hun inzichten via een eigen podcast. Hierin hoor je zakelijke adviezen en spiritualiteit in een modern jasje. Michael geeft advies over hoe je de beste versie van jezelf kan worden. Nou hoeft dat natuurlijk niet altijd, maar ze geven een nieuwe blik op hoe je keuzes maakt die een gevolg hebben op de rest van je leven. Hun motto is niet voor niks: “Leef je mooiste leven”.

Vind de podcasts hier > Master Your Mindset4. 30 minuten RAUW 

Je zou Ruud de Wild al kunnen kennen als radio-dj, maar ondertussen is hij ook een podcast host. In dertig minuten vraagt hij zijn gasten het hemd van het lijf. Van persoonlijke zaken tot levenslessen in het algemeen. Dit resulteert in een kort, maar verrassend openhartig gesprek, ook met mensen waarvan je dat niet snel zou verwachten.

Hier vind je de podcasts > 30 minuten RAUW 

Vind hier de meest inspirerende podcast tips voor en door powervrouwen > 

5. Yous & Yay New Emotions

Voor deze podcasts moet je even de tijd nemen want ze duren namelijk anderhalf uur. Maar zoals ze zelf zeggen hebben ze altijd heel interessante gasten dus is naar deze podcasts luisteren zeker de moeite waard. Ze ontvangen gasten als Anna Nooshin, Ilja Gort en Naaz.

Luister de podcasts hier > Yous & Yay New Emotions 

6. Ted Talks Daily

Hier luister je elke dag naar een nieuwe Ted Talk. Van onderwerpen als “What will future jobs look like?” tot “The power of introverts”. De podcasts zijn in het Engels en duren gemiddeld tussen de acht en vijftien minuten.

Vind de podcasts hier > Ted Talks Daily

7. Super Soul Conversations

Oprah Winfrey is al jaren bekend onder veel mensen en heeft nu ook haar eigen podcasts over allerlei verschillende onderwerpen. Soms een tikkeltje zweverig, maar altijd met de fantastische Oprah die het beste uit iedere gast naar boven krijgt.

Hier luister je naar deze podcasts > Super Soul Conversations

8. Happy Place 

In Happy Place nodigt Fearne Cotton gasten uit die lastige fases in hun leven hebben overwonnen en daar veel van hebben geleerd. Fearnes doel in haar leven is om mensen gelukkig te maken en dat lukt erg goed met deze podcast. Ondanks dat de verhalen soms heftig zijn, eindig je de podcast altijd met een blij en geïnspireerd gevoel.

Vind de podcasts hier > Happy Place

Meer interessante podcasts vind je hieronder >

9. Successtof Podcast van Deisy Amelsbeek
10. The Gold Digger Podcast
11. The GaryVee Audio Experience
12. Truecolor Talks
13. NRC Onbehaarde Apen
14. Eindbazen
15. Stuff You Should Know

Ook leuk: Michelle en Barack Obama gaan een eigen podcast opnemen. Vorig jaar sloot Barack al een deal met Netflix waarna hij exclusieve documentaires en series op de streamingdienst uitbracht. Dit werd toen heel goed ontvangen bij het grote publiek.

Voor welke inspirerende podcast zet jij je koptelefoon op?

CategoriesChill