P

PLANT CADEAU DOEN: 8 x INSPIRATIE

cadeau plantenliefhebbers - plant cadeau morgen in huis - bijzondere plant cadeau - bananenplant cadeau - ananasplant cadeau

Of je nu een cadeau zoekt voor je favoriete plantenliefhebber of dat je jezelf wilt verwennen met een nieuwe groene vriend voor je plantencollectie. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet! Van waarom een plant een perfect cadeau is en leuke plantsoorten om te geven tot toffe (online) winkels waar je deze dan haalt: hier vind je boordevol inspiratie voor een plant cadeau doen!

Je favoriete plantenliefhebber verrassen met een plant cadeau doen? Hier vind je
8 x inspiratie >

Waarom zijn planten een leuk cadeau om te geven?

Er zijn meerdere redenen waarom een plant als cadeau leuk is. Zo zijn planten leuk om naar te kijken, vrolijken ze elke ruimte op én doordat ze de lucht in huizen kunnen zuiveren, zijn planten ook nog eens functioneel. Daarnaast zijn planten in verschillende soorten, maten en kleuren te vinden waardoor er altijd wel een exemplaar is die bij een specifiek persoon of interieurstijl past, laat je via een plant cadeau doen weten dat je aan iemand denkt én, laten we eerlijk zijn: een cadeautje geven en iemand anders blij maken is altijd leuk!

Meer plant inspiratie! Hier vind je 5 x mooie roze planten voor in huis >

Dit zijn 8 x leuke planten om als cadeau te doen >

Sommige planten dienen nét wat beter als cadeautje. Simpelweg omdat ze minder verzorging nodig hebben dan andere plantjes. Dus, of de ontvanger nu wel of geen groene vingers heeft: dit zijn 8 x leuke plantsoorten om als cadeau te geven >

Ananasplant cadeau doen

Met zijn prachtige ananasvrucht op een steel en weinig behoefte aan water, is de ananasplant een leuk decoratief plantje om iemand blij te maken. ‘s nachts geeft de ananasplant zuurstof en een heerlijke ananasgeur af, waardoor de luchtwegen verwijdt en tegen snurken helpt. Dit maakt de ananasplant ook de ideale cadeau voor de snurkende slaper.

Terrarium plant

Een terrarium plant is hét ideale cadeau voor planten lovers die niet zo veel tijd hebben. Het terrarium is zelfvoorzienend en zorgt zelf voor water door de damp die hij zelf produceert. Hierdoor hoeft de ontvanger (bijna) niets te doen om de planten in leven te houden én heeft ‘ie vooral kijkplezier aan de plant. Hoe fijn is dat!

cadeau plantenliefhebber - plant cadeau morgen in huis - bijzondere plant cadeau

Cactussen cadeau doen

Cactussen zijn populairder dan ooit en niet voor niets natuurlijk: zowel de grote als kleine varianten hebben bijna geen water nodig én ze staan leuk in elk interieur. Maak het cadeautje compleet met een leuk potje erbij en je bent helemaal klaar om iemand blij te maken met een cactus als cadeau.

Pannenkoekplant cadeau doen

Deze ouderwetse plant is weer helemaal terug van weggeweest. En terecht, want de pannenkoekplant ziet er niet alleen leuk uit, maar vraagt ook niet om bijzonder veel aandacht. Het enige wat je hoeft te doen is een scheutje water per week en thats it. Moet te doen zijn, toch? Ook leuk: het schijnt dat als je een muntje van 5 cent bij de plant neerlegt, de pannenkoekplant sneller groeit. Interessant om uit te testen!

Zamioculcas Zamiifolia plant

De Zamioculcas wattes? Het is een hele mond vol! Maar, een makkelijkere plant om als cadeau te geven vind je (bijna) niet. Zelfs voor wie deze glanzende bladplant af en toe verwaarloost, is hij vergevingsgezind en blijft ‘ie prachtig in je kamer bloeien!

Ook leuk! 8 x botanische tuinen in Nederland >

De koffieplant

Is de persoon voor wie je een cadeautje koopt een plantenliefhebber én houdt hij of zij van koffie? Dan zal de koffieplant goed in de smaak vallen. Letterlijk, want met de juiste verzorging kan je zo je eigen koffie ermee maken. Het enige wat je hoeft te doen om de plant in leven te houden, is de grond licht en vochtig te houden en voor een bakje koffie moet je de bonen natuurlijk wel zelf plukken, drogen, roosteren en malen.

Bananenplant cadeau doen

Een bananenplant is een exotisch cadeau. De fantastisch grote bladeren van deze plant zijn een echte blikvanger in de woonkamer én met de juiste verzorging heb je na drie jaar je eigen bananen in huis. In de tussentijd kan je genieten van de tropen in huis!

Zebra vetplant als cadeau

De naam heeft de plant te danken aan de horizontale strepen op de bladen, die doen denken aan de zebrastrepen. Met een minieme tijd aan verzorging heb je vooral veel kijkplezier aan de zebra vetplant. Zorg dat de plantjes voldoende zonlicht hebben, geef ze 1 keer per maand water en youre good to go!

cadeau plantenliefhebber - bijzondere plant cadeau - plant cadeau morgen in huis

En, waar haal je die leuke planten dan?

Houd je zelf ook van planten? Dan is het een goed excuus om heerlijk zelf te snuffelen tussen het groen in leuke plantenwinkels. En, laat Nederland net een aantal leuke jungle winkels hebben die het shoppen op verschillende en bijzondere manieren naar een volgend level brengen! Van toffe winkels in Rotterdam, Delft en Den Haag tot Amsterdam, Utrecht en Middelburg. Hier vind je 15 x de mooiste plantenwinkels in Nederland >

Maar ook online zijn er genoeg goede opties. Zo kan je via Sprinkl, Plantsome & Fleurdirect kiezen voor een plant cadeau aan huis laten bezorgen. Inclusief een pot en handgeschreven kaartjes. Last minute iets nodig? Bij Bloomgift is de plant cadeau morgen in huis en bij Bloompost is de plant een brievenbus cadeau. Handig, want dan hoeft de ontvanger niet per se thuis te zijn!

En, wat vind jij van een plant cadeau doen?
Of shop je liever de leuke plantensoorten voor jezelf, dat kan natuurlijk ook!

CategoriesNiet gecategoriseerd