8

8 x BOTANISCHE TUINEN IN NEDERLAND

botanische tuinen - botanische tuin - tropische tuinen - tropische tuin - tuinen - botanicus - wat is een botanische tuin

Fan van bloemen en planten? Dan weten wij het perfecte uitje voor in jouw weekend! Bezoek eens een tropische tuin. Benieuwd waar je dan moet zijn? Hieronder vind je 8 botanische tuinen in Nederland. 

Vind hier de botanische tuinen in Nederland > 

Trompenburg Tuinen en Arboretum, Rotterdam

Hortus Botanicus, Amsterdam

De Hortus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het Hortuscafé met bijbehorend terras zijn deze zomer voor het eerst ook ’s avonds open. Het is nu dus ook mogelijk om een hapje te eten in de Hortus of te genieten van een zomerse terrasavond. Klinkt geweldig toch?
Hortus Botanicus >

Zomertip! Vind hier waar je geniet van jazz tussen de exotische planten > 

Hortus Overzee, Den Helder

Botanisch kassencomplex Hortus Overzee is een prachtige plek in de binnenstad van Den Helder, op 5 minuten lopen van het station. Laat je in deze exotische oase verrassen, en inspireren in de sfeervolle kassen en geheime tuinen. Vind hier niet alleen een prachtige, kleurige collectie in- en uitheemse planten, maar ook een rustgevende Japanse tuin.
Hortus Overzee >

Hortus, Nijmegen 

De Hortus Nijmegen ligt achter in het park Brakkestein aan de rand van Nijmegen, tegen de bossen op de stuwwal aan en bestaat uit twee heel verschillende tuinen. Een prachtig aangelegde theetuin met brede, bloemrijke grenzen met planten uit binnen- en buitenland en een landschapstuin. Deze botanische tuin is altijd open van zonsopgang tot zonsondergang.

Botanische Tuinen, Utrecht

Deze Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het Science Park. De Tuinen, met een oppervlakte van wel 9 hectare, vind je op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vind je de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de (sub)tropische collecties in de Tropische Kassen, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut.
Botanische Tuinen Utrecht > 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hopelijk kan hier snel weer van de zon genoten worden☀️ #botanischetuinenutrecht

Een bericht gedeeld door Botanische Tuinen Utrecht (@botanischetuinenuu) op

Ook leuk! Vind hier 5 bijzondere theetuinen in Nederland >

Hortus botanicus, Haren / Groningen

De Hortus botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Op de Hortus, die zo ongeveer 20 hectare groot is, vind je een groot aantal verschillende tuinen. Ontdek hier de wilde plantentuin, een Keltische tuin en een Chinese tuin met een authentiek Chinees theehuis. De Rijksuniversiteit Groningen is eigenaar van deze mooie botanische tuin.
Hortus Botanicus Groningen > 

Hortus, Alkmaar

Dit is een botanische tuin, gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. Je vind hier de grootste collectie medicinaal gebruikte kruiden van Nederland. De hortus is in 1981 aangelegd als productietuin voor de ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen. Het is een prachtige plek waar je kunt genieten van bloemen, rust en een unieke sfeer.
Hortus Alkmaar > 
En, welke van deze botanische tuinen in Nederland ga jij als eerste bezoeken?

CategoriesWalk & Visit