5

5 x ROZE PLANTEN OM NÚ IN HUIS TE HALEN

roze planten - roze kamerplanten - kamerplanten - gekleurde planten - roze bloemen - planten voor in huis - roze planten butien

Gek op roze én op planten? Goed nieuws: roze planten bestaan! Ook een pink beauty in huis halen? Wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet. Hieronder vind je dus dé roze planten om nú in huis te halen. Let’s go pink!

Vind hier de mooiste roze planten voor in huis > 

De Agleonoma staat bekend om zijn bladeren met unieke patronen. Dit is een pareltje met licht roze bladeren. Zet hem niet vol in het zonlicht, daar doe je deze plant geen plezier mee. Houd de grond een beetje vochtig en geef hem af en toe een sproeibeurt.

Bron: @ilivewithplants

Fittonia albivenis

Felle kleuren en ingewikkelde bladpatronen, daar herken je de Fittonia kamerplant aan. Een prachtige plant om in huis te hebben, die ook niet al te veel eisen heeft op het gebied van verzorging. Hij is waarschijnlijk niet de beste luchtzuiveraar die er is, maar dat maakt hij natuurlijk weer goed met zijn vrolijke karakter.

roze planten - roze kamerplanten - kamerplanten - gekleurde planten - roze bloemen - planten voor in huis

Dit zijn de mooiste plantenwinkels van Nederland >

Calathea ornata

Natuurlijk zijn de roze strepen bijzonder, maar deze levende plant sluit ook zijn bladeren ‘s nachts. Hij is wel het zonnetje in huis, maar houdt niet van het directe zonlicht op zijn bladeren dus zet hem in de halfschaduw. Regelmatig een scheutje water doet deze plant zeker goed!

roze planten - mooiste binnenplanten

Hypoestes phyllostachya

De Hypoestes houdt van warmte en licht, zonder de hele dag in de volle zon te staan. Geef hem daarom een plekje in de woonkamer en dan net wat verder van het raam vandaan. Zeker niet te donker, want dan zal zijn mooie bladtekening vervagen.

Bron: MAX Vandaag

Tradescantia tricolour

Kies een standplaats waar jouw plant veel, maar indirect zonlicht krijgt. Een beetje direct zonlicht in de ochtend of avond is prima, maar geen warme middagzon. De plant is redelijk kieskeurig als het om water geven gaat. De beste oplossing is dan ook om hem regelmatig water te geven. Let er bij het water geven op dat je het water op de aarde giet, niet op de plant.

Welke van deze vrolijke roze planten ga jij als eerste in huis halen?

CategoriesChill