P

PICKNICKEN IN MAASTRICHT: BOXEN BESTELLEN & MOOIE PLEKKEN

picknicken maastricht - picknick maastricht - picknickbox maastricht - picknickmand maastricht - picknicken in maastricht

De zon schijnt en de rosé mag weer open dus hoogtijd voor een picknick! In Maastricht zijn de leukste picknickplekjes te vinden. Benieuwd waar je precies moet zijn in deze stad in Limburg? Hieronder vind je mooie plekken en boxen om te bestellen voor picknicken in Maastricht.

Vind hier de tips om te picknicken in Maastricht: boxen bestellen & mooie plekken >

Mooie plekken om te picknicken in Maastricht vind je hier:

Stadspark

Het Stadspark van Maastricht is niet zomaar een stadspark. Het ligt aan de Maas en loopt bijna helemaal tot aan de Sint Pietersberg. Je kunt hier meestal heerlijk rustig vertoeven. Denk bijvoorbeeld aan het grasveldje voor de oude stadsmuur, aan de Hoge brug. Ook een aanrader: wandel via de vogelkooi langs de Jeker en de Tapijnkazerne. Genoeg plekken om neer te strijken voor een picknick.

De Griend

Een plek voor de urban citytrippers. Er ligt een skatepark met een groot grasveld met uitzicht over de Maas. Hier ontmoeten skaters en sportievelingen elkaar. Door het uitzicht op Landbouwbelang (creatieve broedplaats aan de andere kant van de Maas) en de street art krijgt het park van de Griend dat echte urban sfeertje. Fijne plek om uitgebreid te picknicken en bijzondere mensen te ontmoeten.

Ook leuk! Vind hier de picknick tips voor in Breda >

Charles van Eyck

Het Charles Eyckpark is een minder bekend stadspark in Maastricht. Je vindt het in de wijk Céramique. Ook dit park bevindt zich langs de Maas. Het vrij nieuwe park is vernoemd naar de Limburgse schilder en beeldhouwer Charles Eyck. Je kunt zowel in het park gaan zitten of op een van de stenen bouwwerken aan het water. Daarna duik je zo Céramique en Wyck in om deze twee wijken van Maastricht te verkennen. 

Buitenplaats Vaeshartelt

Het prachtige park rond Buitenplaats Vaeshartelt is altijd open. De 23 hectare natuur leent zicht perfect voor een ontspannen wandeling. Geniet van de mooie open ruimtes, doorkijkjes, eeuwenoude bomenlanen, waterpartijen en diverse tuinen. Ook perfect voor een uitgebreide picknick!

Sint-Pietersberg


Wil je echt de natuur in? Wandel dan (ongeveer 15 minuutjes vanaf het Vrijthof) naar de Sint Pietersberg. Na de flinke klim vind je een oase van rust. Loop je ietsje verder kun je het uitkijkpunt van de ENCI-Groeve bewonderen. Met de trap ga je de groeve in en wandel je een prachtig stuk Maastricht tegemoet. Zowel op de berg als in de groeve vind je talloze plekken om te picknicken.

Boxen bestellen voor een picknick in Maastricht doe je hier:

Buitenplaats Vaeshartelt

Ben jij van plan bij deze buitenplaats te gaan zitten? Goed plan, want je kan hier ook een goedgevulde picknickmand krijgen! In het arrangement zit: een smoothie, huisgemaakt gebak, 2 wraps, een stuk fruit en een luxe salade. Wil jij dit (minimaal 1 dag van tevoren) bestellen? Hier doe je dat >

Restaurant Bijzonder

Picknicken in de buurt van de Sint-Pietersberg? Boek dan een arrangement bij restaurant Bijzonder. Dit bestaat uit een bijzondere knapzak, een wandelroute verzorgd door natuurmonumenten, lekkere hapjes en huisgemaakte limonade. Meer informatie vind je hier >

Zelf een picknickmand samenstellen

Op zoek naar lekkere hapjes en drankjes voor je borrel-picknickmand? Haal kaasjes bij ’t Rommedoeke, charcuterie bij Onglet en biertjes bij de Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer.

Nog meer tips nodig voor de perfecte picknick? Hier vind je ze:

Vind hier de perfecte picknick drankjes > 
Hier vind je de lekkerste picknick recepten > 
Op zoek naar een leuk picknickkleed? Dit zijn onze favorieten > 
Ook leuk! Vind hier toffe picknickmanden >

En, welke van deze tips om te picknicken in Maastricht ga jij gebruiken?

CategoriesFijne Foodspots