5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN HEERLEN

hotspots heerlen - romantisch restaurant Heerlen - nieuw restaurant in heerlen - beste restaurants in heerlen - lunchen in heerlen - italiaans restaurant heerlen - restaurant heerlen centrum - restaurant Pancratiusplein Heerlen - romantisch dineren heerlen

Een (dag)trip naar Heerlen op de planning en zin om het zuiden van ons land – mét alle zintuigen te ontdekken? Groot gelijk, want naast de vele murals, het best bewaarde Romeinse gebouw van Nederland en talloze winkels, vind je hier ook genoeg eetgelegenheden. Hieronder staan 5 x leuke restaurants in Heerlen op een rijtje!

Van eten in een kasteel en een karaktervolle gewelvenkelder tot aan tafel bij de chefs: dit zijn 5 x leuke restaurants in Heerlen >

Restaurant Heerlen centrum: Smaak & Vermaak

In het hart van Heerlen, aan het mooie Pancratiusplein om precies te zijn, vind je Smaak & Vermaak. Door de open keuken kun je mee genieten hoe de chefs de gerechten – met producten uit de streek – op tafel toveren. En door de ruime selectie aan wijnen, kun je elk gerecht pairen met een bijpassende wijn.

Ook leuk hier: The Chef’s Table, een verlengstuk van de keuken waar je in een intieme setting áán de keuken zit. En waar het spektakel direct voor je neus plaatsvindt.

Ook leuk! 5 x gezellige restaurant in het witte stadje van Limburg, Thorn >

Good People Heerlen

Een andere leuke restaurant in het centrum van Heerlen is Good People. Met de volledig modern en industrieel ingerichte zaak, hippe lounge muziek en de ‘niets moet – alles mag’ sferen staat relaxen hier voorop. Dit in combinatie met seizoengerechten, dagverse producten en wereldse gerechten maakt de ervaring helemaal af. In Heerlen houden ze van de Chef’s Table, want ook hier kun je met het arrangement een blik werpen in de keuken.

Kasteel Terworm Restaurant

Hoe leuk klinkt eten in een kasteel? Erg leuk én romantisch als je ‘t ons vraagt. In Heerlen kun je dineren in unieke ambiance, in één van de vijf (!) restaurantsalons van Kasteel Terworm. Er is een traditionele à la carte menu vol met gerechten geïnspireerd op de seizoenen en liefde voor eigen streek. Met mooi weer kun je naar het terras – waar je wordt verwelkomd met mooi uitzicht óp het kasteel.

Auberge De Rousch

Van een kasteel gaan we naar een romantisch hotel gelegen in de “groene zone” van Heerlen: Auberge De Rousch. Ook in dit hotel kun je in verschillende ruimtes terecht. Bijvoorbeeld een drankje en hapje op een zonnig terras, een romantisch diner à la carte in de sfeervolle serre. Of een lopend buffet met ontbijtgerechten. Voor ieder wat wils!

Lunchen in Heerlen: Luigi’s restaurant

Bij Girls Who zijn we dol op de Italiaanse keuken, waar we ook op de wereld zijn én welk tijdstip dan ook. Dus ook in het mooie Limburg én voor lunch! De Girls Who deze liefde delen, kunnen in Heerlen hun hart luchten in de karaktervolle gewelvenkelder van Winselerhof – midden in de natuur van Parkstad. Voor huisgemaakte focaccia, pastagerechten en antipasti – allemaal bereidt met verse producten uit eigen tuin en regio. Do we need to say more?

En, bij welke leuke restaurants in Heerlen schuif jij aan?
Meer restaurant tips >

CategoriesFijne Foodspots