1

10 x PRACHTIGE PARKEN & GROENE OASES IN AMSTERDAM VOOR EEN WANDELING

wandelen in amsterdam - parken in Amsterdam - natuur in Amsterdam - bossen amsterdam - wandeling amsterdam zuid - wandelen amsterdam west - wandelen amsterdamse bos - wandelroutes amsterdam

Wandelen. Door het park of de stad, met een podcast in je oren of kletsend met een vriendin. Een blokje om met de benenwagen is niet alleen leuk, ook is het heel gezond. Een onderzoek van de Universiteit van Maastricht toont zelf aan dat het beter is dan een uur intensief sporten. Nou, wij weten het wel dan. Maar waar moet je zijn in Amsterdam voor een mooie natuurwandeling?Hier vind je het!

10 x parken, natuurgebieden en oases van groen om te wandelen in Amsterdam >

Amsterdam heeft meer groen dan je denkt. Aan parken en natuurgebieden buiten het stadshart is geen gebrek, en dit zijn prachtige plekken om een mooie wandeling te maken. Hierbij een overzichtje met mooie natuurgebieden en parken in Amsterdam:

Voor dit prachtige groengebied moet je waarschijnlijk eerst een stukje fietsen, en dat maakt het extra gezond. Amstelland ligt namelijk tussen Amsterdam Zuid-Oost, Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen en is de ideale plek voor een lange wandeling.
Adres: Bankrasweg 1b, 1183 TP AmstelveenDe combinatie van natuur, cultuur, kunst en recreatie maakt van dit park een perfecte plek voor een mooie wandeling in Amsterdam. Ben je met kids? Breng dan ook zeker een bezoekje aan de kinderboerderij en speeltuin. Het Amstelpark is iedere dag vanaf 8 uur tot een half uur vóór zonsondergang geopend.
Adres: Arent Janszoon Ernststraat 1, 1083 GA Amsterdam

Dit zijn de fijnste stadsstranden van Amsterdam >

Het Amsterdamse Bos in gemeente Amstelveen

Wist je dat dit bos aan de grens van Amstelveen maar liefst drie keer groter is dan het Central Park in New York? Voor een héle lange wandeling in de Amsterdamse natuur is dit dus jouw adres. Ook zijn er allerlei attracties en kunstwerken in het bos te vinden, hoe tof is dat?
Adres: 1182 DA Amstelveen

Wist je dat dit park in Amsterdam één van de oudste moderne stadsparken van de stad is? Het opende (voor publiek) in mei 1938 en zit inmiddels vol met mooie wandel- en fietsroutes. Ook vind je er het pierenbad: vanaf mei bij zonnig weer geopend (vanaf 21 graden) van 09.00 tot 19.00 uur.
Adres: Diepenbrockstraat 21, 1077 VX Amsterdam

Diemerbos in Amsterdam-Zuidoost

Minder bekend dan het Amsterdamse bos is het gigantische Diemerbos. Naast verharde wandelpaden vind je hier picknickplekken, een mooie weide en een speelbos.
Adres: De hoofdingang van het Diemerbos ligt aan de Muiderstraatweg (1111 PV)

wandelen in amsterdam - parken in Amsterdam - natuur in Amsterdam - bossen amsterdam - wandeling amsterdam zuid - wandelen amsterdam west - wandelen amsterdamse bos - wandelroutes amsterdamWandelen in Amsterdam // parken in Amsterdam // wandelroutes Amsterdam // Wandelen Amsterdam Oost // Wandelen Amsterdam West // mooie wandel plekken Amsterdam

Oosterpark in Amsterdam-Oost

Het Oosterpark is al meer dan 100 jaar een plek om te wandelen, te ontspannen, te sporten en elkaar te ontmoeten. Ook leuk is dat hier vaak tai-chai wordt gespeeld, en dat veel culturen hier samenkomen.
Adres: Oosterpark, 1092 CA Amsterdam

Erasmuspark in Amsterdam-West

Het Erasmuspark aan de Jan van Galenstraat, tussen de Admiralengracht en de Mercatorstraat is een (wandel)plek voor iedereen. Ouders met kinderen, baasjes met spelende honden en oudere mensen. Wil je wandelen, picknicken, voetballen, koffie drinken of een rondje rennen – hier kan het allemaal.

Tuinen van West

Minder bekend dan parken als Erusmus en Rembrandt zijn de tuinen van West: het prachtige, groene natuur-, stadslandbouw- en recreatiegebied tussen Amsterdam en de ringvaart. Naast wandelen kun je hier mooie fietsroutes afleggen, picknicken, verse groenten en speciaalbiertjes halen.
Adres: Tom Schreursweg 40, 1067 HR Amsterdam

Binnen blijven? 35 x leuke dingen om te doen als je je verveelt >

Spaarnwoude bij het Haarlemmermeer

Tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je deze groene oase van rust en groen. In het recreatiegebieden van Spaarnwoude kun je, naast wandelen, van alles beleven. Golven, klimmen, paintballen of een leuk festival bezoeken in de zomer – ook dat kan hier!
Adres: Genieweg 46; 1981 LN Velsen-Zuid

Twiske-Waterland in Amsterdam-Noord

Als je het IJ oversteekt en doorfietst naar het Waterland ben je totaal ontsnapt aan de drukte van de stad. Dit relatief onbekende natuurgebied wemelt van de mogelijkheden. Bezoek de pittoreske dorpen, kleine sloten en dijken die door het eeuwenoude polderlandschap lopen. Of je nu liever wandelt, vaart of fietst: hier valt van alles te zien en doen!
Adres: De Noorderlaaik 1, 1511 BX Oostzaan

En, door welk natuurgebied of park in Amsterdam ga jij wandelen?

CategoriesChill