EAT / Recepten & Trends

5 x MAKKELIJKE ONTBIJT RECEPTEN VOOR IEDERE OCHTEND

ontbijt recepten. Soms gaat het niet om hoe je dag eindigt, maar juist om hoe hij begint. Met andere woorden: je ontbijt! Met je drukke agenda en je gedrevenheid neem je niet altijd de tijd om rustig wakker te worden en gewoon te genieten van je ochtend. Maar daar zijn zondagochtenden juist voor!

Ontbijt recepten. 5 X de beste zondagochtend ontbijtjes. Zondagochtend is hét moment om te genieten en dat begint met een heerlijk ontbijt!

Soms gaat het niet om hoe je dag eindigt, maar juist om hoe hij begint. Een goede bodem is het halve werk. Met andere woorden: je ontbijt! Met je drukke agenda en je gedrevenheid neem je misschien niet altijd de tijd om rustig wakker te worden en gewoon te genieten van je ochtend. Om het jullie wat makkelijker te maken: 5 x heerlijke ontbijt ideeën.

 1. Yoghurt Bowl

Snel, makkelijk én ontzettend lekker: een yoghurt bowl. Altijd een winner in de ochtend en het is ook nog makkelijk om in bed mee te nemen.

Kies je favoriete yoghurt (vol, halfvol, mager, mét of zonder smaak, etc.) en meng met granola en/of vers fruit. Bessen zijn altijd een goede keuze als het gaat om de combinatie met yoghurt en granola!

5 x Breakfast Bowl Recepten vind je hier >

2. Eierennesten met hash browns

Doe hash browns (stukjes aardappel die te vergelijken zijn met rösti) in een muffinvorm en vul vervolgens met eieren, kaas en spek. Doe ze 20 minuten in de oven en je krijgt prachtige, knapperige nestjes. Ideaal voor ontbijt of lunch, ze kunnen zelfs ingevroren worden.

3. Wrap van quinoa en ei

Een wrap is natuurlijk erg praktisch om in bed te ontbijten, maar deze is ook nog erg smakelijk en gezond. En nog beter: hij is super makkelijk te maken! Vul je wrap met roerei (roereiwit voor een gezondere versie), lekkere groenten en quinoa en ontbijten maar!

6 x tips en recepten voor ontbijt op bed >

Ontbijt recepten // ontbijtjes

4. Toast met appel, kaneel en pindakaas

Dit is echt een topper: super makkelijk en ontzettend lekker. Wat wil je nog meer voor je in de ochtenduren? Toast je boterhammen en smeer ze met een theelepel pindakaas per boterham. Voeg daarna een halve theelepel kaneel, stukjes appel, wat granola en stukjes pecannoten, maar ook een beetje honing voor de zoete smaak.

5. Salade van ei en avocado

Dit is echt een klassieker, maar in een nieuw jasje! We kennen allemaal de eierensalade, maar huisgemaakt is hij nog veel lekkerder. Maak ‘m dus zelf, en vervang de mayonaise door avocado/guacamole. Super lekker! Smeer deze heerlijke salade op een bagel en je hebt een geweldige ontbijt voor jezelf gemaakt.

Eet smakelijk en geniet van je ontbijt recept!

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR MEER INSPIRATIE!

[instagram-feed]Gerelateerde artikelen