EAT / Recepten & Trends

GEZOND ONTBIJTEN: 5 x BREAKFAST BOWL RECEPTEN

Yes, de week is weer begonnen en die willen wij alle gezond doorkomen. Girls Who Magazine helpt je daar graag een handje bij. En hebben daarom 5 heerlijke, gezonde ontbijt bowls onder een rijtje gezet.

Tropical breakfast bowls zijn dé perfecte keuze als je jouw dag vrolijk, fris en voedzaam wilt beginnen. Waarschijnlijk heb je ze al wel eens gezien of zelfs al een keer geproefd. De mogelijkheden voor dit lekkere ontbijt gerecht zijn eindeloos. Hieronder vind je vijf heerlijke én gezonde breakfast bowl recepten.

Vind hier een makkelijk overzicht met foto’s en linkjes naar breakfast bowl recepten. Kies voor een acaï bowl, yoghurt bowl of bijvoorbeeld een smoothie bowl. Door op de titels te klikken kom je gelijk bij de juiste recepten terecht.

Maar eerst een paar weetjes over ontbijten >

Het geeft je energie. Iedereen heeft een ontbijt nodig om energiek aan de dag te kunnen beginnen. De deur uitgaan zonder te ontbijten is hetzelfde als wegrijden in een auto zonder brandstof. Het ontbijt geeft je 10 tot 15% van de energie die je dagelijks nodig hebt om te leren, te sporten, te werken en te spelen.

Koken

Het levert voedingsstoffen. Ontbijten geeft je lijf niet alleen energie, maar ook belangrijke voedingsstoffen. Denk aan vezels, vitamines en mineralen, de stoffen die je lichaam nodig heeft. Vergeet je dit aan het begin van de dag, dan kun je dit niet meer inhalen gedurende de rest van dag en functioneer je niet optimaal.

Het is goed voor de stoelgang. ’s Nachts wordt er niet gegeten of gedronken en werken je darmen dus nauwelijks. Een goed en vezelrijk ontbijt zet je darmen weer aan het werk en zorgt voor een goede stoelgang. Minder last van buikpijn!

Vind hier de recepten voor een heerlijk en voedzaam ontbijtje > 

1. Mango Smoothie Bowl met Kokos en Amandel >

Deze frisse variant met mango, kokos en amandel zorgt voor een gezonde start van de dag!

breakfast bowl receptontbijt recepten // ontbijt recepten gezond // ontbijt bowl // rainbowl // ontbijt maken // ontbijt gezond

 

2. Magere Yoghurt met Granola en Blauwe Bessen >

Een lichtblauwe yoghurt bowl met granola en blauwe bessen, als dat geen feestje is?

acai bowl recept blauwe bessengezonde ontbijt recepten // breakfast bowl recept // acaï bowl maken // rainbowl // smoothie bowl

 Ook leuk! 10 x breakfast hotspots in Amsterdam vind je hier >

3. Coconut Bowl met Hempseed en Fruit >

Wil je een Acaï bowl maken? Deze breakfast bowl met vers fruit is niet alleen een feestje voor de maag, maar ook voor het oog!

acai bowl kokosnootgezonde recepten // gezonde start van de dag

 

4. Smoothie Bowl met Blauwe bessen en Banaan >

Deze variant met banaan is wat zwaarder, en geeft je daarom een goede bodem!

smoothie bowl receptontbijt recepten // ontbijt recepten gezond // tropical bowls // ontbijt tips // ontbijt smoothie

Anders, maar ook lekker! 10 x poké bowl recepten >

5. Yoghurt Bowl met Noten en Fruit  >

Yoghurt combineren met vers fruit als ontbijt is altijd een goed idee, en nóg leuker is het om het ontbijt recept als een feestje voor jezelf te versieren. Eetsmakelijk!

ontbijt met yoghurt en fruitOntbijt recepten // ontbijt recepten gezond // ontbijt bowl // tropical bowl // ontbijt tips // ontbijt smoothie // smoothie bowl // acai bowl makenMet welke van deze heerlijke recepten begin jij binnenkort je dag?Gerelateerde artikelen