8

8 x GOEDE SERIES EN FILMS OVER SPACE

series en films over space - series films space - series films ruimte - series films ruimtevaart - series films in de ruimte - series in de ruimte - films in de ruimte - dag van de ruimtevaart - 12 april dag van de ruimtevaart

De Verenigde Naties hebben 12 april uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Ruimtevaart. Op deze dag bedenken we wat we kunnen en willen met het ontdekken van de ruimte, en staan we stil bij het belang daarvan voor de maatschappij. Om die reden vind je hieronder een aantal goede series en films over space.

Op zoek naar een goede titel in de ruimte? Vind hier goede series en films over space >

Away

In deze serie wordt een team van de beste astronauten ter wereld samengesteld voor een belangrijke missie. Als alles goed gaat, zullen ze drie jaar weg zijn van huis en van de mensen van wie ze houden. Tijdens de lange reis worden zowel hun relaties op aarde als die in de ruimte op de proef gesteld.
IMDb: 6,6

Gravity

In deze film gaat Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) samen met veteraan astronaut Matt Kowalsky (George Clooney) op haar eerste ruimtemissie. De shuttle wordt vernietigd en Stone en Kowalsky blijven helemaal alleen achter. Door de kille stilte realiseren ze zich dat ze elk contact met de aarde zijn verloren en daarbij de enige kans om gered te worden.
IMDb: 7,7

Mars

In 2033 wordt een groep astronauten gelanceerd in Florida, als eerste mensen op weg naar Mars. De belevenissen van de crew worden gevolgd tot in de jaren ’50 van de 21ste eeuw. Hiernaast worden er tussendoor ook een aantal wetenschappers, ingenieurs en schrijvers van nu aan het woord gelaten, zoals Elon Musk en Andy Weir.
IMDb: 7,5

2001: A Space Odyssey

In deze film wordt een mysterieuze steen net voor het ontstaan van menselijk leven op aarde door apen ontdekt. Vier miljoen jaar later wordt eenzelfde steen op de maan gevonden dat een signaal uitzendt naar Jupiter. Kapitein Dave Bowman en Frank Poole vertrekken op een speciale missie met het ruimteschip S.S. Discovery.
IMDb: 8,3

Ook leuk! Vind hier de 10 beste science fiction films op Netflix >

Interstellar

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Wanneer een mysterieus gat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en op zoek te gaan naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan.
IMDb: 8,6

Apollo 13

Deze film vertelt het waargebeurde avontuur over moed, geloof en inventiviteit en gaat over een groep dappere astronauten die onder leiding van Jim Lovell een lastige reis naar huis moeten doorstaan omdat hun ruimteschip is beschadigd.
IMDb: 7,6

First Man

De film ‘First Man’ vertelt het verhaal van de NASA-missie om astronauten naar de maan te sturen en focust zich vooral op Neil Armstrong (Ryan Gosling) in de periode van 1961 tot en met 1969. Deze titel is gebaseerd op het gelijknamige boek van James R. Hansen.
IMDb: 7,3

Proxima

Deze film gaat over de gedreven astronaut Sarah die een positie krijgt binnen een Europese ruimtemissie. Dit betekent niet alleen dat ze zichzelf keer op keer moet bewijzen in een door mannen gedomineerde wereld, maar ook dat ze als alleenstaande moeder haar 7-jarige dochter Stella voor lange tijd achter moet laten.
IMDb: 6,4

En, welke van deze goede series en films over space ga jij kijken op de Dag van de Ruimtevaart?

CategoriesChill