dalgona koffie recept - dalgona recept - matcha dalgona
V

VARIATIE! RECEPT VOOR FLUFFY MATCHA DALGONA

Grote kans dat je Zuid-Koreaanse koffiehype al voorbij hebt zien komen. Dalgona koffie is de nieuwste trend op het gebied van koffie en is (lucky us!) al snel overgewaaid naar Nederland. Wij zijn zo fan, dat we naast het ‘traditionele’ Dalgona recept zijn gaan experimenteren met verschillende varianten van het drankje. Wij presenteren: het Fluffy Matcha Dalgona recept. Maar eerst, waar komt Dalgona koffie vandaan?

Dalgona koffie komt uit Zuid-Korea, waar dé Youtube-influencer 뚤기ddulgi van het land als eerst de Dalgona koffie introduceerde (het heette toen nog Frothy Creamy Coffee).

De koffie is geïnspireerd op een populair Zuid-Koreaans toffeesnoepje en misschien is dat wel de reden dat het zo snel viraal is gegaan. De hashtag #dalgonacoffeechallenge was een feit en meer en meer mensen raakte hooked. Maar, wat is er nou eigenlijk zo speciaal aan deze trend?

Wat is Dalgona koffie?

Wat dit drankje mede zo populair maakt is dat het een variant is op de reguliere koffie die we wereldwijd zo graag drinken. Maar de Dalgona koffie is compleet anders en bestaat voor het grootste deel uit koude melk, die in een glas wordt overgoten met een laag fluffy koffieroom. Deze combinatie is niet alleen heel lekker, maar ziet er vooral héél smakelijk uit.

dalgona koffie recept - variant op dalgona koffie - dalgona koffie met matcha - drank trends korea - dalgona recept - dalgona koffie matcha

Ook lekker: recept voor ijskoffie met amandelmelk >

Recept voor fluffy Matcha Dalgona Koffie

Opvallend aan deze overheerlijke koffie is dat ‘ie makkelijk te maken is. Je hebt maar een paas basic ingrediënten nodig en geen moeilijke apparatuur. Voor deze variant op de standaard Dalgona koffie vervangen we instant koffie voor matcha poeder. Dit heb je nodig:

– 1 eetlepel matcha poeder
– 1 eiwit
– 1/2 theelepeltje suiker
– je favoriete melk
– ijsblokjes

dalgona koffie recept - dalgona recept - matcha dalgona

Recept voor Dalgona Espresso Martini >

Zo maak je deze fluffy Matcha Dalgona:

1. Doe het eiwit in een kom en klop dit luchtig.
2. Zodra er bellen ontstaan zeef je de matcha poeder en het suiker langzaam door het eiwit, totdat er een stevige massa ontstaat – zoals je opgeklopt eiwit graag ziet.
3. Vul een glas met ijsblokjes en schenk hier je melk in tot aan 3/4 van het glas.
4. Lepel nu de luchtige matcha massa op je melk.
5. Serveer hem im laagjes voor de foto, maar voordat je gaat drinken is het lekker wanneer je het nog kort met elkaar mengt. C’est ça!

En, ga jij experimenteren met deze heerlijke Matcha variant op de Dalgona Koffie? 

 

Dit dalgona recept is gemaakt door editor Kylie Schutz (drnknnl)