R

RECEPT VOOR DALGONA ESPRESSO MARTINI COCKTAIL

dalgona coffee - delgona koffie recept - dalgone cocktail recept - dalgona espresso martini

Dalgona koffie – we konden niet om deze Zuid-Koreaanse trend heen. En begrijpelijk, want deze wipped coffee is niet alleen een feest voor de buik, maar ook voor het oog. Het klassieke Dalgona koffie recept vind je hier. Maar hold your horses: want in dit artikel vind je het recept voor Dalgona Espresso Martini!

Dit is de ideale brunch of dessert cocktail, die je makkelijk zelf thuis kunt maken. Gevalletje best of both worlds – hier vind je het Dalgona Espresso Martini recept >

Waar komt Dalgona vandaan?

Vraag je je af wat de oorsprong is van Dalgona koffie? Dan beginnen we daar even mee! De naam ‘Dalgona’ komt van het gelijknamige Zuid-Koreaanse karamelsnoepje, omdat dit speciale drankje hiernaar smaakt. Hoewel dit recept eigenlijk al veel langer bestaat, werd het sinds begin dit jaar – met dank aan matcha variant – ineens een mega hype.

De Zuid-Koreaanse acteur Jung Il-woo dronk het in Macau en presenteerde het later op nationale televisie. Vervolgens plaatste YouTube-kanaal 뚤기ddulgi de koffie een internationale hit. De vele variaties op het dalgona – zoals deze espresso martini – worden nu steeds vaker gemaakt.

Ook lekker: Dalgona Matcha koffie (onderstaande foto – matcha variant )

dalgona koffie recept - dalgona recept - matcha dalgona

Ook lekker: Ijskoffie recept met amandelmelk >

Ingrediënten voor speciale Espresso Martini

  • 2 eetlepels oploskoffie (je kunt gerust een huismerk gebruiken)
  • 2 eetlepels suiker
  • ijsblokjes
  • 2 eetlepels heet water
  • 50 ml melk (een matcha variant kan ook)
  • 50 ml cognac (of Tia Maria)
  • 25 ml vanille- of karamelsiroop
  • Een mixer
  • Een cocktailshaker

Bereidingswijze Dalgona Espresso Martini

1. Begin met het maken van het Dalgona-mengsel. Dat doe je door suiker, oploskoffie en het hete water bij elkaar in een kom te gooien en het goed te mixen totdat er een luchtige massa ontstaat.

2. Vervolgens mis je de siroop, de cognac (of Tia Maria) en de melk en ijsblokjes in de cocktailshaker en schud je dit mengsel goed.

3. Schenk het drankje (zonder de ijsblokjes!) in een martini glas en schep vervolgens het Dalgona-mengsel boven op de mix. En dat is het al: klaar is jouw heerlijke alcoholische variant op de Dalgona koffie. Proost!

Wedden dat jij je gezelschap hiermee gaat verrassen thuis?!