5

5 x INSPIRERENDE TED TALKS VOOR (BEGINNENDE) ONDERNEMERS

interessante ted talks - ted talks - start-up - tips - ondernemen

Bij TEDx weten ze hoe ze grote groepen mensen kunnen inspireren en motiveren via hun welbekende TED Talks. Voor degenen onder jullie die wegdromen bij het idee van ondernemerschap, hebben wij vier Ted Talks gevonden. Pak je notitieblok en geniet van hoge kwaliteitsfilmpjes voor nop!

1. Embrace the near win

Universitair docente aan de Harvard University Sarah Lewis leert ons hier hoe we de bijna-overwinningen kunnen accepteren. Je zou in theorie altijdmoeten streven naar vernieuwing en verbetering – wat er dus voor zorgt dat je een oneindige race rent. Vermoeiend, maar wel dé manier een continue push te hebben en door te zetten.

Inspirerende TED Talks // best TED talks // TED talks tips

2. How to build your confidence – and spark it in others

Brittany Packnett is een activiste, mede-oprichtster van Campaign Zero en lid van de 21st Century Policing Task Force van president Barack Obama – indrukwekkend toch?! In deze TED Talk geeft ze ons de code tot zelfvertrouwen in drie stappen. Hiermee hoopt ze mensen te overtuigen dat zelfvertrouwen je meest ambitieuze dromen tot werkelijkheid kan brengen. Als jij het gelooft, geloven anderen jou ook!

Zo leer je netwerken als een pro >

3. How to make stress your friend

Stress heeft vooral negatieve associaties – zweethandjes, buikpijn en hartkloppingen. Gezondheidspsychologe Kelly McGonigal wil dat omdraaien. Onderzoek wijst uit dat stress alleen een negatieve uitwerking heeft als je dat ook gelooft. Hiermee om leren gaan, zorgt ervoor dat vol energie die presentatie kan geven en kan netwerken met mensen binnen jouw vakgebied.

TED talks tips // interessante TED talks // TED talks voor ondernemer

4. The single biggest reason why start-ups succeed

Amerikaanse zakenman Bill Gross vertelt in dit filmpje over de vele start-ups die hij heeft gesteund. Sommige werkten wel, andere iets minder – Gross wilde uitzoeken waarom. Hij zocht vijf factoren bij honderden start-ups uit, die van hemzelf, maar ook van anderen. Hij vond één factor die overal bovenuit stak. Nieuwsgierig?

Tips voor een goede work-life balance vind je hier >

Kijk ze, check bij jezelf of je op het goede pad zit, schaaf nog wat bij en you’re good to go!

CategoriesNiet gecategoriseerd