R

RECEPT GEZONDE GRIEKSE VISTACO’S

recept griekse vistaco's - griekse recepten - griekse gerechten - vistaco's - vis taco's - taco recepten - taco gerechten - mediterrane recepten

De mediterrane lifestyle wordt vaak genoemd als het gaat om gezond oud worden. Dit komt omdat plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en granen hier centraal staan. Niet iedereen houdt ervan, maar toch is deze keuken zeker het proberen waard. Hieronder vind je daarom een heerlijk recept voor Griekse vistaco’s.

Vind hier het recept voor Griekse vistaco’s > 

Volgens Zweedse wetenschappers wordt de kans op een langer en gezonder leven met 20% verhoogd als je het Mediterrane dieet volgt. Dit is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het onderzoek heeft maar liefst 40 jaar land geduurd en heeft ons in ieder geval overtuigd om wat vaker Mediterrane recepten te koken. Jou ook? Met dit recept kun je het ieder geval vast uitproberen. Enjoy!

Ingrediënten

450 gr stevige witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw, tilapia, rode snapper of meerval)
Zout en peper
1 el olijfolie
8 kleine zachte tortilla’s
200 gr versnipperde rode of groene kool
200 gr cherry- of druiventomaten, in dunne plakjes gesneden
180 gr kalamata-olijven, gehalveerd
1 komkommer, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
75 gr verkruimelde fetakaas
Tzatziki saus als topping

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 9 andere Mediterrane recepten voor een gezonde maaltijd >

Bereidingswijze

1. Kruid beide kanten van de vis met een paar flinke snufjes zout en peper.

2. Verhit olie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en kook deze 2 tot 4 minuten per kant, tot de vis gaar en ondoorzichtig is en makkelijk schilfert. (De kooktijd is afhankelijk van de grootte en dikte van de vis die je gebruikt).

3. Haal de pan van het vuur en leg de vis op een apart bord. Gebruik twee vorken om de vis in hapklare stukjes te schilferen.

4. Stel je taco’s samen door de tortilla’s te beleggen met de kool, vis, tomaten, olijven en komkommer. Maak de vistaco’s af met feta en tzatziki naar smaak.

5. Serveer de taco’s warm, met partjes citroen voor een frisse touch. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en gezonde gerechtje!

Wanneer ga jij dit recept voor de gezonde en Griekse vistaco’s maken?

Bron: Gimme Some Oven