Inmiddels staat Girls Who Magazine als een huis. Hoe is dat gegaan, wat zijn de toekomstplannen en de grootste uitdaging aan het runnen van een online magazine? Hoe goed kennen onze lezers jou eigenlijk? Aan de hand van een aantal vragen wil ik je graag voorstellen aan hen!

‘’IK BEN OPGEVOED MET GOED ETEN EN BIJZONDERE REIZEN’’ | Drankje met… Editor in Chief en levensgenieter Kiki Bosman

Kiki, de ying tot mijn yang bij Girls Who! Ze was dat bourgondische Amsterdams-Brabantse meisje dat ik op Instagram volgde en vroeg om samen koffie te drinken. Inmiddels staat Girls Who Magazine als een huis. Hoe is dat gegaan, wat zijn de toekomstplannen en de grootste uitdaging aan het runnen van een online magazine? Hoe goed kennen onze lezers jou eigenlijk? Aan de hand van een aantal vragen wil ik je graag voorstellen aan hen!

Wat vind je leuk aan het runnen van een Girls Who Magazine?

‘’Er zijn heel veel dingen leuk aan het runnen van een online business als Girls Who Magazine. Sowieso is het te gek om je eigen tijd in te kunnen delen (tot op zekere hoogte). Als het de ene dag echt niet wilt lukken, dan gebeuren er geen rampen als de deadline verschuif naar de volgende. Die flexibiliteit en vrijheid zijn twee belangrijke elementen voor mij. Daarnaast lees ik veel voor de artikelen die ik schrijf, waardoor ik constant nieuwe kennis opdoe en dingen blijf leren. Ook is het geweldig hoeveel nieuwe mensen ik ontmoet via en voor Girls Who en dat ik op veel nieuwe plekken kom!’’

En wat anderzijds is de grootste uitdaging aan het runnen van Girls Who Magazine?

‘’Toch wel om alle ballen hoog te houden. Vernieuwde, gevarieerde content verzinnen en schrijven, de promotie en planning van minimaal 7 artikelen per week, veel mailen, zaken bezoeken, altijd nieuwe indrukken en alle andere dingen die komen kijken bij een online business. Daarnaast werk ik nog 20 uur in marketing & communicatie en hoewel de combinatie te gek is, verlies ik soms mijn overzicht. Ik heb sowieso erg veel moeite met het aanbrengen van structuur en dat is iets wat ik nu wel heel erg aan het ontwikkelen ben, laat ik het zo zeggen!’’

Met deze wandeling ontdek je de culinaire geheimen van een stad

Wat vind jij het grootste voordeel aan samen ondernemen?

‘’Dat je altijd iemand hebt waarmee je kan sparren en overleggen. Dan kan natuurlijk sowieso wel, maar dat is anders dan wanneer je interne dingen overlegt waar beide partijen belangen bij hebben. Ieder twijfelmoment, ieder hoogtepunt maar ook dieptepunten kun je met elkaar delen. Je staat er nooit alleen voor.’’

Kiek, hoe ziet een moment van levensgenieten er voor jou uit?

‘’Dat is wanneer ik hard gewerkt heb en die avond kan aanschuiven aan een tafel met lekker eten en goede wijnen. Met vriendinnen, mijn vader, collega’s of mijn vriend. En het maakt niet uit of dat nou in een restaurant of kroeg is, of thuis aan tafel met borrelhappen. Op zo’n moment kan ik zó van het leven genieten. Ook geniet ik van plekken waar ik nog nooit geweest ben. Nieuwe indrukken opdoen vind ik echt geweldig! Zo was ik laatst ergens diep in Amsterdam-Noord en zag ik alleen maar nieuwe dingen. Of in een vaag stadje in het buitenland bijvoorbeeld. Ik geniet van van de nieuwe mensen, de culturele aspecten, de vrolijke hond en het idee dat we zo weer aanschuiven voor lekker eten en goede wijn. Geweldig!’’

‘’Als klein meisje werden mijn smaakpapillen al flink op de proef gesteld.’’

Heb je altijd al iets met eten gehad?

‘’Absoluut! Als dochter van een ultieme levensgenieter en een vader met een (culinaire) reisorganisatie ben ik van jongs af aan opgevoed met goed eten en bijzondere reizen. En bij veel reizen komen nieuwe smaken en zeer regelmatige etentjes buiten de deur kijken. Als klein meisje werden mijn smaakpapillen dus al flink op de proef gesteld. En ik vond eigenlijk bijna alles lekker, in ieder geval inmiddels. Ook is mijn interesse in eten vanaf jongs af aan zo gegroeid omdat ik de culturele aspecten ervan heb meegekregen. Maar ook het belang voor de economie en de bizarre gewoontes aan tafel wereldwijd. Het is zo ontzettend interessant! Dus ja, zo’n beetje vanaf het moment dat ik kon praten ben ik in ochtend begonnen met de vraag wat we die dag zouden gaan eten..’’

Dit zijn de fijnste spots voor taart & koffie in Amsterdam-West

Je woont op dit moment in Amsterdam. Maar in welke stad zou in de toekomst wellicht kunnen wonen en waarom?

‘’Ik heb eigenlijk nog te weinig van Europa gezien om dat te kunnen zeggen. Met mijn huidige city-trip ervaring zou ik zeggen Barcelona. Ik heb hier tijdens mijn studie gewoond en deze stad heeft echt alles. Een strand, goed weer, hardwerkende mensen, goed eten en een leuk uitgaansleven. Maar ik wil nog naar onder andere Macedonië, Georgië, Albanië en Griekenland. Mijn vader zit voor zijn werk het grootste deel van zijn tijd in Kroatië en Puglia en mijn broer in Thailand. Het leven kan zoveel wendingen hebben, wie weet waar ik ooit terecht kom.’’

Dit is het team van Girls Who Magazine!

Waar voldoet volgens jou een artikel van Girls Who aantal aan?

Voordat ik begon met Girls Who Magazine heb ik flink wat meters gemaakt op Word, tijdens mijn studie op de Hoge Hotelschool. Daar werkten we (vaak in groepsverband) aan gigantische verslagen, waarin research en diepgang een hele belangrijke rol speelde. Alles, maar dan ook echt álles dat op papier stond moest goed onderzocht en gerefereerd worden. Dat is natuurlijk wel anders bij artikelen die ik voor Girls Who Magazine schrijf, maar diepgang en waarheden vind ik nog steeds wel erg belangrijk. Daarnaast heb ik gaandeweg – en door veel met WordPress te werken – meer geleerd over goed leesbare artikelen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je korte alinea’s aanhoudt, regelmatig quotes toevoegt en afbeeldingen belangrijk zijn.

‘’Al geef je je laatste cent uit aan reizen, je komt altijd rijker terug’’

Desondanks weet ik dat ik dat ik nog veel kan leren als het om schrijven gaat. Mede daarom begin ik in september aan Foodjournalistiek, een langdurige cursus van ELLE eten en Fontys. Daar komen onderwerpen voorbij als redactionele formules, tips en tricks over schrijven en het afleggen van interviews voorbij. Ik kan nu al niet wachten om deze nieuwe kennis toe te passen!

Hoofdredactrice Kiki Bosman

Wat is jouw motto in het leven?

‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’’. Sinds het begin van Girls Who Magazine ben ik eigenlijk bijna alleen maar dingen aan het doen die ik nog nooit heb gedaan. Word ik daar soms onzeker van? Ja. Vraag ik me vaak af of ‘het wel zo hoort?’ Absoluut. Zo was ik laatst in Bataviastad om te vertellen over mijn fashion icons en namen we een video op die door duizenden ogen bekeken wordt. En zo wist ik tijdens mijn eerste echte persreview helemaal niet wat ik moest verwachten, hoe ik me moest kleden en waar ik juist wel of niet over moest praten.

Ik ben een ontzettende flapuit die vaak al begint met praten zonder nagedacht te hebben over wat ik nou wilde zeggen. Mijn familie en vriendinnen weten dit maar al te best, maar in nieuwe omgevingen kan dat nog best wel eens tricky zijn. Maar, ik ben er ook achter gekomen dat dat helemaal niet erg is. Het is juist een kwestie van heel veel levens- en werkervaring opdoen in het veld dat ik leuk vind. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat ik altijd mezelf kan zijn. Dan maar een impulsieve flapuit. Vaak wordt er juist gelachen en bouw ik een leuke klik op met nieuwe mensen. Soms ook niet. Dat hoort er uiteindelijk toch allemaal bij?!

”Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan”

Een ander motto is dat ‘al geef je je laatste cent uit aan reizen, je altijd rijker terugkomt’. Hoewel ik deze visie nog iets beter moet toepassen op mijn leven, klopt het als een deur. Na een reis kom je thuis met een nieuwe dosis inspiratie, je hebt mensen ontmoet, nieuwe dingen gezien en wellicht dingen over jezelf ontdekt. Dat is toch veel meer waard dan geld?

Wat staat er eigenlijk nog op je carrière-bucketlist?

Nou, voorlopig zit ik nog helemaal gebakken met Girls Who Magazine en ben ik er nog lang niet klaar mee! Binnenkort zit ik bijvoorbeeld in de jury van de Foodbloggers Award en begin ik op dezelfde dag met Foodjournalistiek. Daarnaast hebben we nog zoveel toffe en grootste plannen, dat wanneer ik die kan verwezenlijken mijn carrière-bucketlist al redelijk ver aangevinkt is. En het klinkt heel cliché, maar het belangrijkste in mijn toekomstige carrière is toch wel dat ik ‘gewoon’ gelukkig ben met wat ik doe, zoals ik dat nu ben met wat ik nu doe.

Kiki en Marcella zijn samen oprichters van hét platform voor levensgenieters: Girls Who Magazine. Terwijl Marcella reizend verder werkt behind the scenes, is Kiki’s thuisbasis Amsterdam. Kiki volg je hier opInstagram en leer Marcella  beter in dit interview.

PIN IT!

Kiki Bosman is co-founder van girls who magazine en zij geeft je tips hoe je je droom werkelijkheid kan maken ook al heb je dat nog nooit gedaanLevensgenieter Kiki Bosman

CategoriesDrankje met