I

INSPIRERENDE GIRLBOSS NUMMERS VOOR JE SUMMER PLAYLIST

Girlboss nummers. girlboss songs. Muziek is een van de meest populaire uitlaatkleppen voor het aansnijden van revolutionaire thema’s als women empowerment. Muziek verbindt, vermaakt en is toegankelijk voor iedereen. Anno 2018 zijn er dan ook heel wat inspirerende liedjes te beluisteren die dit thema aansnijden. De volgende 5 nummers zijn perfect om toe te voegen aan je Spotify Summer playlist!


Muziek is een van de meest populaire uitlaatkleppen voor het aansnijden van revolutionaire thema’s als women empowerment. Muziek verbindt, vermaakt en is toegankelijk voor iedereen. Anno 2018 zijn er dan ook heel wat inspirerende liedjes te beluisteren die dit thema aansnijden. De volgende 5 girlboss nummers zijn perfect om toe te voegen aan je Spotify Summer playlist!


1. Scars To Your Beautiful – Alessia Cara


In dit nummer snijdt zangeres Alessia het thema “onzekerheden” aan. Het liedje gaat voornamelijk over de maatschappij waarin we anno 2018 leven, waarin de maatschappij om ons heen een beeld neerzet van de “perfecte vrouw” en vrouwen de sociale druk voelen om dit ideaalbeeld na te streven. “To all the girls that are hurting; let me be your mirror. Help you see a little bit clearer; the light that shines within.” Een fantastisch nummer waarin iedere vrouw zich kan herkennen en door kan laten inspireren.

Muziek is een van de meest populaire uitlaatkleppen voor het aansnijden van revolutionaire thema’s als women empowerment. Muziek verbindt, vermaakt en is toegankelijk voor iedereen. Anno 2018 zijn er dan ook heel wat inspirerende liedjes te beluisteren die dit thema aansnijden. De volgende 5 girlboss nummers zijn perfect om toe te voegen aan je Spotify Summer playlist!


2. Keep Ya Head Up – Jhene Aiko


Dit recent uitgekomen nummer van R&B zangeres Jhene Aiko in samenwerking met Spotify, behandelt de wat meer ernstige thema’s rondom women empowerment. Ook al heeft het nummer een upbeat geluid; niets is minder waar wanneer je naar de tekst luistert. In de songtekst van het liedje praat zangeres Jhene over dat de man niet mag beslissen over de rechten van de vrouw. En dan met name over het recht over haar eigen lijf en het recht om kinderen op de wereld te zetten. Zwaar onderwerp? Zeker, maar het nummer is vanwege het de “lichte” soundsallesbehalve zwaar. “Keep your head up, things are gonna get easier.”


Muziek is een van de meest populaire uitlaatkleppen voor het aansnijden van revolutionaire thema’s als women empowerment. Muziek verbindt, vermaakt en is toegankelijk voor iedereen. Anno 2018 zijn er dan ook heel wat inspirerende liedjes te beluisteren die dit thema aansnijden. De volgende 5 nummers zijn perfect om toe te voegen aan je Spotify Summer playlist!
Girlboss nummers

Met deze 5 stappen creëer je de perfecte pitch

3. Don’t Touch My Hair – Solange Knowles


In “Don’t Touch My Hair” komen de thema’s gender & race aan bod. Solange zingt over de identiteit van een vrouw en hoe deze zo nauw gelinkt is aan haar haar. Naast het feit dat iemands haardracht in veel culturen een cultureel kenmerk is. Is het haar van een vrouw privé en persoonlijk. In oktober 2017 publiceerde het magazine “Evening Standard Magazine” een cover van Solange Knowles en hebben zij hierbij de braids in het haar van de zangeres weg gephotoshopt. Solange reageerde hierop op Twitter met de tweet: “dtmh (don’t touch my hair) @eveningstandardmagazine”.


Don’t Touch My Hair - Solange Knowles


”Girlboss empowerment runs the family” Drankje met freelance creative Maxime ten Brinke 

4. Superwoman – Alicia Keys


“I realized that it wasn’t just for me. It was for every woman, for every daughter, for every mother and it was for every man, that can recognize a superwoman.” Deze introductie die Alicia Keys tijdens de live versie van het nummer “Superwoman” gaf, says it all. Hoewel dit nummer al in 2007 werd uitgebracht als onderdeel van het album “As I Am”, sluit de songtekst natuurlijk enorm aan op de tijdsgeest anno 2018. Je kan het nummer bijna een voorloper op de #MeToo beweging noemen, zeker door de laatste zin van het genoemde intro: women empowerment is niet alleen bedoelt voor vrouwen. Maar ook (en misschien wel vooral) voor mannen die de waarde van een vrouw zien.

Superwoman Alicia Keys. Muziek is een van de meest populaire uitlaatkleppen voor het aansnijden van revolutionaire thema’s als women empowerment. Muziek verbindt, vermaakt en is toegankelijk voor iedereen. Anno 2018 zijn er dan ook heel wat inspirerende liedjes te beluisteren die dit thema aansnijden. De volgende 5 nummers zijn perfect om toe te voegen aan je Spotify Summer playlist!


Deze girlboss events wil je niet missen

5. Run the World (Girls) – Beyonce Knowles


Deze classic mag natuurlijk niet aan dit rijtje ontbreken. Met dit upbeat nummer zette Queen B in 2011 de toon, evenals met de empowering videoclip die gelijktijdig werd uitgebracht. Beyonce is tijdens menig award shows gevraagd om dit nummer voor te dragen en ook tijdens deze shows was het nummer een enorme hit. Tijdens de Billboard Awards in 2011 deed Beyonce het nummer voor het eerst live: devisuals die op het scherm achter haar te zien waren, vormden langzamerhand een leger aan vrouwen die allemaal B’s voorbeeld volgden. Meer girlpower dan dit wordt het niet. Who run the world? GIRLS!

Who run the world. Girlsboss nummers. Summer playlist

Hebben jullie ooit zo over deze nummers nagedacht? En heb je zelf nog toevoegingen aan deze lijst? Let us know!

Dit vind jij misschien ook leuk..

 

PIN IT!

Heb jij een summer playlist? Heb je zin in wat motivatie nummers? Dan moet je deze vijf songs is proberen

CategoriesWork