5

5 x KOFFIE DRINKEN IN GENT + BONUSTIPS

koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent. Koffie drinken in Gent.

Allez Gent, wat ben je mooi en leuk! Staat een weekendje Gent bij jou al jarenlang op je lijstje? Bij mij was dat dus ook het geval. Vrienden van ons zijn er naartoe verhuisd, dus daar hadden we dan eindelijk een concrete must go. Met een goed lijstje koffie tips op zak gingen we. Het was zo’n 30 graden weekend in juli, dus het werden met name ijskoffies in plaats van mooi geschonken cappuccino’s.

1. Bidon coffee

Koffie en (race)fietsen blijkt vaak een succescombi. Maar ook al vind je het alleen leuk om naar fietsen aan de muur te kijken, is dit een hele leuke tent. Veel licht door de glazen wanden, mooi ingericht en goede koffies met lekkers. De kade voor de deur wordt opnieuw ingericht en bestraat, dus als dat klaar is, is het helemaal een mooie plek.
Instagram: @barbidongent

koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent. 5 x koffie drinken in Gent

2. Or coffee

Deze koffiezaak werd mij meerdere malen aangeraden. Helaas waren we al te koffie-high toen we hier langskwamen, you know, struggles. Het is wel de place to be. Katrien en Tom hebben elkaar ooit ontmoet in de IT en samen een roastery begonnen. Dromen najagen enzo. Hiermee waren zij een van de eerste in België die dit zelf gingen doen. Ga erheen, al is het voor de mooie lovestory. Ohja, en de mooie storefront.
Intstagram: @orcoffee

Hotspots in Gent

3. de Superette

Wat een mooie zaak, heerlijke sfeer en al het eten ziet er goed en ambachtelijk uit. Eenmaal daar: buiten voelde de temperatuur als een zinderede 30 graden, en eenmaal bij de Superette binnen voelde het als 35. Amai! En het terras zat uiteraard vol. We hebben heerlijke cakejes meegenomen en ijskoffie to go. Dat wordt dus nog een keer teruggaan om binnen te genieten van al het moois.
Instagram: @de.superette

koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent.

koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent. 5 x koffie drinken in Gent

4. Cafe Labath

Als een bordje je vertelt gerust een koekje te nemen, dan voelen we ons thuis. Fijne ambiance en goede koffies. De service liep een beetje achter, het personeel stond helaas met te weinig man voor hoe druk het was. Desalniettemin een fijn koffiehuis op de hoek van de straat!
Instagram: @cafelabath

koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent.

koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent. 5 x koffie hotspots in Gent

Hier moet je zijn voor goede koffie en gebak in Amsterdam >

5. Peaberry

Nog een plekje die er heerlijk uitziet maar we helaas geen tijd voor gehad hebben gehad tijdens ons weekendje in Gent. Gezellige zithoeken, heerlijke hapjes en mooie koffies in roze bekers. Bring it on!
Instagram: @peaberry_coffeebar_gent

Weekend tips Gent

Bonus tips:

– Gent heeft een van de mooiste Sissy-boy winkels die er zijn! In het oude postkantoor. Yes, heel erg cool. You Sissy-boy fans will thank me! 😀

– Het Pakhuis voor diner. Wel even reserveren. Te gek pand van binnen en heerlijk eten. Het was te warm om binnen te zitten maar daar binnen is het eigenlijk veel cooler!

Barrazza: in een smal steegje, even doorlopen tot aan het water vind je een knus terras met stringlights  en parasolletjes. Helemaal leuk, lekkere Vedettjes en een grote Belgische bieren kaart natuurlijk!

koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent. Het Pakhuis Gent.
Laat jij weten welke (koffie) hotspots je afvinkt tijdens jouw Weekend in Gent? We horen het graag!

PIN IT!

City guide Gent. koffie drinken in Gent. Hotspots Gent. Citytips Gent. Weekendtips Gent. Wat te doen in Gent // Gent Tips // Weekendje Gent