D

DE 20 LEUKSTE HOTSPOTS VAN AMSTERDAM-NOORD

leuke restaurants aan het ij - eten aan het ij - restaurants het ij - het ij amsterdam - restaurant het ij -

Vergeet de Pijp, de Jordaan en Oud-West… je moet in Amsterdam-Noord zijn voor de echt leuke hotspots! Ok, dat is wat overdreven misschien, want in heel Amsterdam barst het natuurlijk van de fijne hippe plekken. Maar het gevoel van Noord blijft speciaal. En dat begint al wanneer je het pontje naar NDSM neemt! Dit zijn de 20 leukste hotspots van Amsterdam-Noord!

Het rauwe gedeelte van de stad: dat Berlijn-gevoel

Laten we ook beginnen bij NDSM. Daar stikt het namelijk van de leuke spots. Bij lekker weer: richting Pllek. Waarschijnlijk is het er dan druk, maar als je er een plaatsje kunt bemachtigen zit je fenomenaal. Uitzicht over het IJ en voetjes in het zand.

Ook leuk aan die kant is Noorderlicht. Ze hebben een gezellige tuin en ze organiseren veel (culturele) evenementen. Zeker de agenda dus even in de gaten houden! Vegetariërs kunnen goed eten bij deze twee hotspots … de echte vleeseters sturen we door.

Bron: Noorderlicht // hotspots Amsterdam Noord

Voor de vleeseters

..Naar Canibale Royal du Nord of Loetje, om precies te zijn. Burgers en ribs (en alles dat met bbq te maken heeft) eet je bij Canibale Royal du Nord geheel in stijl. Je weet wel: mancave-gevoel. Maar dan ook leuk voor vrouwen.

Bij Loetje eet je (al jaren) de beste biefstuk van de stad. Deze in Noord is niet de ‘originele’, maar deze locatie heeft dan wel weer een heerlijk terras aan het IJ. En dat is dan ook weer heel fijn in de zomer.

Bron: Loetje

De verstopte parels

Je kunt ook het pontje naar de Distelweg nemen (of vanaf NDSM deze kant op fietsen), om bij een onontdekte parel neer te strijken op het terras. Daar zit namelijk Rolling Rock Kitchen verstopt tussen de lelijke industriegebouwen. Je moet er even voor omfietsen, maar fijn detail: hier heb je (nog) terras-garantie. En als de zon schijnt is het hier helemaal genieten. Ze zijn geopend van donderdag t/m zondag, dus op je vrije dinsdag moet je helaas iets anders zoeken.

Als je dan toch op de fiets bent, rijd dan door naar De Ceuvel. Ook verstopt tussen de industriegebouwen, maar daar merk je niks meer van als je op het terras aan het water zit. Leuke creatieve plek waar je heerlijk vegetarisch eet en waar ze er alles aan doen om de wereld een klein beetje mooier te maken.

lunch amsterdam noordBron: Cannibale Du Nord

De Van der Pekbuurt, een wijk in opkomst

Steeds meer leuke eettentjes en bijzondere concepten weten hun weg naar de Van der Pekbuurt te vinden. Zo is Smaaqt een leuke plek als je even toe bent aan wat minder hipster, maar gewoon even gezellig en knus wilt eten.

Proeflokaal Kef is dan iets verderop een hele fijne plek als je gek bent op kaas en wijn. Hier schuif je aan voor proeverijen waarbij je een plateau van verschillende kazen krijgt, met daarbij bijpassende wijnen.

Op hetzelfde plein zit ook Cafe Modern, een begrip in Amsterdam-Noord. Hier kun je heerlijk eten, het Parool gaf ze een paar jaar geleden een 8+, mede voor hun voorbeeldige vegetarische menu.

Als je hunkert naar de Italiaanse keuken, ga dan naar Il Pecorino. Kreeg ook ooit een 8+ van het Parool, dus in deze buurt zit je goed. Il Pecorino biedt simpel maar goed eten van uitstekende kwaliteit. En ze hebben ook nog fijne prijzen, dus heel fijn.

cafe modern amsterdamBron: Cafe Modern

16 x Leuk lunchen in de Pijp doe je hier >

Omgebouwde loodsen aan het IJ

Dacht je dat we klaar waren? Nee, we gaan nog even door! Aan de andere kant van Noord, rondom IJplein en in de Vogelenbuurt zijn ook nog een aantal erg leuke hotspots. Zin in bier? Dan ga je naar Brouwerij Oedipus, vlak bij de Kromhouthal. Een grote hal die is omgetoverd tot proeflokaal, met klein terras buiten.

Verderop – aan het water – zit restaurant Stork. Dé plek als je voortreffelijke visgerechten wilt eten. Fantastisch mooi industrieel pand met een prachtig terras.

Bron: Stork

Wijnbar, petit restaurant én bioscoop

Nog zo’n goeie plek waar je heerlijk kunt eten is Hotel de Goudfazant. Dit restaurant is ook gevestigd in een oude loods en hier eet je een fijn driegangenmenu voor een schappelijke dertig euro.

Wil je nou wat langer blijven hangen in Noord, ga dan naar FC Hyena. Deze plek is een wijnbar, petit restaurant én bioscoop in een waar drankjes en eten mee de zaal in mogen.

fc hyena hotspot Bron: @newyorkaddict

hotspots amsterdam noordBron: @meltingpotstories

Skatebaan & pekingeen-pannekoeken

categorie: laten we eens wat anders proberen is het Skatecafe misschien een leuke plek. Absoluut geen alledaags restaurant, want ja… je voelt ‘m al aankomen, hier wordt ook geskate. De halve hal is omgebouwd tot skatebaan, de andere helft heeft tafeltjes met roze stoelen en veel planten. Dus gewoon vrouwvriendelijk. Ze hebben best een leuk aanbod aan eten, met onder andere pekingeend-pannenkoeken waar we dan best nieuwsgierig naar zijn.

Bron: SkateCafe

Dit zijn de leukste wijnbarren van Amsterdam >

Mexicaanse Hotspot

Is Mexicaans eten meer jouw ding of wil je heel graag sprinkhaan proberen? Coba Taqueria it is! Restaurant met waanzinnige inrichting, waar je je meteen in Mexico waant. Verwacht spicy food, lekkere drankjes en dus die sprinkhaan op het menu. Reserveren is wel aan te raden, want er zijn niet zo heel veel plekken. Leuk detail: het restaurant sluit de de deuren pas als alles op is.

Bron: Coba Taqueria

Stadsstrand

Het stadsstrand waar je meteen een vakantiegevoel krijgt is Hangar. Als het strand je te ver weg is, ga dan naar deze plek. Hier staan strandstoelen in het zand, wuiven de palmbomen in de wind en krijg je het Ibiza-gevoel door de parasols en lampjes aan de lichtsnoer. Het eten is hier ook nog eens erg lekker, dus als je dan toch de fietstocht maakt naar dit plekje in Amsterdam-Noord, dan kun je lekker lang blijven hangen.

Bron: @puck.boerma // hotspots Amsterdam Noord // Amsterdam noord hotspots

50 x Originele dingen om te doen in Amsterdam >

Het draaiende restaurant

And last but not least: de A’DAM-toren met een paar culinaire toppers. Vanaf centraal station kun je deze plek niet missen. Hier eet je op niveau (letterlijk) in het draaiende restaurant Moon. Nog een verdieping hoger zit restaurant Madam, inclusief skybar met waanzinnig uitzicht over de stad.

Om het lijstje even af te maken kan de Tolhuistuin niet missen als fijne borrelplek. In de zomer (mei – september) is deze sfeervolle tuin een heerlijke plek verborgen tussen de bomen.

Alle leukste hotspot van Amsterdam Noord. Hier moet je zijn geweest! #amsterdam #hotspotsamsterdam #amsterdamnoord

Dus, jij weet wat je te doen staat. Check hoe laat het pontje naar Amsterdam-Noord vertrekt, geniet van het tochtje over het IJ en ga op zoek naar de hotspots! We zijn benieuwd of je daarna begrijpt wat ‘het Noord-gevoel is’.

 

CategoriesWalk & Visit